Mate pravdu 🙂
Příspěvky uživatele
JanaJanaJanaJana
2x
Tohle je fakt hodně divná situace. Osobně nnechápu, proč by měl jít pes z domu , když pes je venkovní o adchov dítěte probíhá především indoor.
Kromě toho,že i dospělého a zrazeneho psa lze alespoň do jisté míry kultivovat výchovou , celý problém lze přece řešit především logisticky:
1. dům a pes na zahradě předpokládá nějaký manévrovací prostor. Tudíž rozdělím bezpečně pozemek tak, aby pes nemohl zapříčinit průšvih a já měla prostor pro manévrování.
2. Dítě nenechávámnenechámvá samotné se psem a postupně ho vedu k tomu, aby respektovalo prostor psa.JDE TO. To byste měla vidět děti holek od koní, jak fungujou.
3. Nedávat psovi moc prostoru na to, aby začal žárlit. Věnovat se mu, chodit ho venčit .
Absolutně nechápu, jak hned můžete uvažovat o tom, že se ho zbavíte, když ještě nic neprovedl a dítě jeste není na světě. máte stále dost času situaci řešit, a to platí i pro partnera , pokud je.
Povinná není, a to už dávno. Jen se státní maturitou dalo na výběr, že povinně jazyk nebo matika myslím.
A to, že na ambis jde jít bez přijímaček bez matiky, ještě přece neznamená, že tam matika není, nebo alespoň aplikovaně. Muselo by se to vzít obor po oboru a jejich studijní plány. A jasně že si soukromá VŠ nenapíše "přijímačky z matiky". A že matiku nemají, to už si píšou i státní školy do inzerce.
Jinak u hodnocení soukromých VŠ bych s přísností trochu brzdila. Třeba Unicorn Colledge je snad nejlepší IT VŠ u nás, Metropolitní univerzita má daleko lepší mediální studia než FSV, protože prostě má lepší prostředky pro praxi. Atd.
tak 🙂
Ambis neambis, to je přece šumák, dneska nemá úroveň ani řada státních škol. Byl zde prostě postován odkaz na názor ze Seznam Medium nebo odkud, kde byl islám rozebírán vlastně jako náboženství, ve kterém je zakořeněné zlo 😀 na to konto jsem já dala link na BP z Ambis, kde se rozebírá islám vs. násilí a ty závěry měli celkem hlavu a patu a v podstatě to vystihlo můj postoj a protiargument, proto jsem to sdílela. Tudíž k věci:
1) Ambis může být podprůměrná VŠ, avšak nemusí to znamenat, že každá BP je zde špatná.
2) BP může a nemusí být relevantní zdroj informací.
3) Seznam Medium může být a nemusí relevantní zdroj informací, jenže u daného článku o islámu bylo naprosto evidentní, jak si autor spoustu věcí myslí, ale také spoustu věcí neví, takže dojmologie
4) ta holka v tý BP alespoň dokázala, na základě čeho vyvozuje dané závěry v bakalářce, a dost věcí se shodovalo i s tím, co jsem osobně viděla/slyšela/četla o zemích/v zemích, kde je islám a které jsem procestovala.
A víc se tady obhajovat nebudu, jelikož to nemá význam 😀 spíš dávám podněty k zamyšlení. Za zdroje, který sleduju a nesleduju, mě (a kohokoli jiného) může pranýřovat jenom trotl (mimochodem jsme celkem magor a čtením zpráv z různých zdrojů - i těch zahraničních a i těch tzv. "mainstreamových" - trávím tak 2 až tři hodiny denně, a ať se to komu líbí nebo ne, to, co vytahuje Bobo, se objevuje i v jiných zdrojích - i v těch zahraničních, třeba ve vztahu k válce na UA. Takže ano, prospěchářská být může, ale ve světle současné kvality novinářů v ČR její práce vychází minimálně jako ucházející).
běžíímééééééé!!!!
Protože chlaďas a protože je těžký. Ono je to u nich trochu jinak než u koní s “normální” váhou, ta rohovina to prostě na tvrdém/ostrém terénu nedává.
12:Jano Jano, myslíte tu, co neumí uvádět zdroje, velmi roztomile překrucuje co se dá a vkládá svým hostům do úst co neřekli, což pak musí ostatní trapně napravovat? Ta ženská by mohla dělat prodlouženou ruku Potěmkinistickému Kimovi kdyby se tam narodila.😀🤣
Ale to říká nedouk osoba co sdílí bakalářku z Ambis jako relevantní zdroj, to pak sedí.😉
Můžete mi vysvětlit, proč mě urážíte? Je to sice virtuální prostředí, ale chodí sem řada “profláklých profilů” s různými názory, a i tak se k sobě dokáží chovat slušně, i když se třeba nepotkali nikdy osobě, vědí o sobě řadu věcí a snaží se tu vytvářet vesměs kultivované prostředí.
Čili tímto bych vás ráda požádala, ať se tu chováte slušně anebo si jděte vylívat svůj kyblíček někam třeba na Novinky.cz, tam je těch agresivních narušenců hromada a budete se mezi nimi hezky vyjímat.
😀 u kobyly si to člověk musí zasloužit 😀 tak tohle mě pobavilo. svatá pravda 😀
Moje norička to samý. Pamlsek vezme, ale nepodmiňuje to její loajalitu 😀 ani omylem.
Taky mám tu zkušenost, že na ni sice házejí špínu, ale ta její tvrzení ještě nikdo nevyvrátil, ani Cemper. A po čase se obvykle její zjištění potvrzují.
Ona prostě byla špatná politička, ale novinářka je dobrá.
Díky za podporu 🙂
Zrzavci:Ano to máte pravdu, ale když se zrovna stěhujete , případně do toho ještě třeba jsou nějaký úpravy, tak pokud Vám není zrovna dvacet a půl roku, tak leckdy moc ty energie není. Musíte zajistit jiné věci. Ano není to ideální, ale tak to prostě je.
No momentálně žijeme na stavbě a právě předvčírem nám odešel kotel, u kterého jsme se modlili, že ještě alespoň zimu vydrží 😀 opravdu mám teď jiný myšlenky a starosti, než drezírovat desetiletýho psa, kterej jinak funguje na myšlenku 😀
dotaz….teď tu na mně skočikl inzerát.
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/194162-australsti-ovcaci-s-pp/
Není to na psa s PP nějak málo peněz?
Oni se nás ptali, jestli ji chceme, nebo jestli ji to mají vyřešit jinak. Už neřekli jak, al epůvodně si ji nechat chtěli, kočka je ale bohužel vázána víc k místu než k původní majitelce.
Nácvykový prostor plánuju vybudovat někdy v dohledné budoucnosti, až se kočka víc naváže na mně a vznikne nějaká důvěra. Čili až jí třeba nebude vadit, že jí někam nesu a nebude se cukat. Momentálně se nechce ani moc mazlit, ale s původní majitelkou spala v místnosti a mazlila se, takže kontaktní nějakým způsobem bude.
Jinak já mám taky chladnokrevnou kobylu s kvalitní rohovinou. První tři roky jsem ji měla ve stáji mezi polema - tam nebyl žádný problém, celý život naboso. Teď jsem rok a půl ve stáji, kde jsou všude štěrkové cesty a na louky se moc kvůli hospodářům nesmí. A zde se už projevil diskomfort. Kováře mám kvalitního 🙏 ale prostě ta její váha a ten terén dohromady by sváděl k tomu okovat alespoň na předky, jenže se do toho ani jemu ani mně nechce, jelikož bych jí už pak musela kovat pořád. Proto právě pokukuji po botáh a asi na jaře budou. A i kdyby se tenhle problém neprojevil, tak už bych v dnešní době neváhala, za existence takového komfortu, jako jsou boty pro koně, bych je dala na vandr i preventivně. Můžete pak totiž jít i peklem a kůň je pořád v pohodě.
Díky! Jojo, ona je navyklá, že obvykle někdy večer vylezu, má svoje stanoviště u stodoly a čeká. Stačí chvíli volat a už z dálky mňaučí na celý kolo.
Já si taky myslím, že si to celkem sedne. Pes honí jen to, co utíká. Tak třeba až kočka zjistí, že je pes neškodný, tak přijde sama alespoň za plot. Jenže jí teď stačí hysterický štěkot z dálky, nemusí na sebe ani vidět.
Děkuji, Situace je taková, že v domě žijeme týden, kočka si na nás zvyká pes byl deset let bytový a na kočky nezvyklý, ale neubližuje jim. Vše je ve fázi navykání, řeším teď především bazální potřeby kočky. Ještě jí mohl čekat útulek.
Zrzavci:Jano - máme doma dělaný polystrónový domeček z 6 nařezaných desek, mám se zeptat třeba čím jsme to lepili, pro případ, kdybyste to taky vyráběla doma?
Mouses ho má rád, má tam slámu a přes vchod ještě deku. Má to nahoře, aby měl přehled a ty joudové ohařský ho moc nerušili. Má to v zádveří, pro případ, že se hovád nehodlá dostavit domů a spát na gauči.
Ano, moc děkuji za radu 🙂
Rapotačko, vážím si Vás, ale prosím nevychovávat. Můj dotaz se ke vztahu kočka/pes nevázal a ani neznáte.moji momentální situaci.
Jinak díky Vám i všem ostatním za rady k věci 🙂