Neblbněte, Oky nechce zodpovědnost, to je jen geniální podnikatel, který dokázal bravurně využít veřejné peníze 😀
Příspěvky uživatele
JanaJanaJanaJana
díky 🙂
co je to za knihu?
Bohužel tohle se stále dneska hrozně prosazuje, že ty "musíš být ten šéf, aby tě poslechl". Jenže ono už se neřekne jaký šéf, on takovej šéf může být i pěkný i***t, víme jistě všichni z nějakého období našeho života. Už málokdo řekne, že musíš být ideálně vyrovnaný, vědět, co chceš a proč, nebuzerovatm důvěřovat, být čitelný a a v co největší míře spravedlivý. Tohle všechno stačí a při tom je to pro řadu lidí strašně náročné (myšleno nekriticky, konstatování).
Být dobrým “šéfem” svému psovi může být taky někdy pěkná makačka sám na sobě. Pokud chci zvíře, které se mnou opravdu půjde dobrovolně až do pekla (bez vodítka nebo stopovačky 😀).
Tohle je skoro do místnosti “Politika”, ale tenhle příspěvek poukazuje na jednu věc, kterou jsem si uvědomila, když jsem zakládala tohle vlákno - hrabala jsem se v novinkách a na Seznamu a doufala jsem, že najdu nějakou pozitivní zprávu i jinde, než v rubrice kultura - cestování - příroda 🙂 chtěla jsem původně ten jeden daný den najít alespoň jednu jedinou zprávu týkající se politiky/veřejného života, která nebude negativní. Nebyla 😀 to je fakt záměr dle mýho 🙂
A při tom minimálně na úrovni místních samospráv se stále musí OK věci dít (například výstavba kanalizace, založení denního stacionáře blablabla 🙂)
Tohle je strašně důležitá rada, to, co popisujete, a kterou si tak dle mýho odhadu 75 % pejskařů neuvědomuje a na cvičáku je učí různý nlbosti,a le tuhle podstatu vysvětlí málokdo. Vlatsně je úplně jedno, jestli pes umí sedni nebo lehni, a stojky na hlavě a podobný blbiny. Ale my musíme hned na začátku učit psa nás následovat a hlídat si každý náš krok, jinak se to později hrozně špatně dohání. Pes by neměl přijít “protože jsem řek a jsem ten dominantní”, pes má přijít, protože nás prostě chce následovat, my jsme jeho smečka, je u nás bezpečí, opora a řád a pes to tak prostě vidí jako nejlepší možnou variantu jeho žití 🙂 To je to, co smečkové zvíře potřebuje. Když člověk pochopí tyhle základní principy, nemusí být žádný extra kynolog, aby dobře vychoval neproblematické plemeno psa/problematického jedince.
A Váš praktický popis je geniální 🙂
Tak teď jsem si třeba neplánovaně pořídila kočku, kterou potřebovali umístit původní majitelé, a taky je mi 30 a něco málo, takže myslím, že pokud mě brzo neklepne pepka, ta tam nějakej prostor na zvíře ze sekáče ještě bude 🙂 a právě proto mám myslím nárok taky na psa, kterýho si vyberu já, ne kterej si vybere mně (já bych je totiž ty chudinky brala všechny).
Tak to je fajn. Já se jednu dobu pídila a když jsem narazila v pořadí pátou organizaci/útulek se stejnými podmínkami - kastrace - tak jsme to vzdala (a hlavně se taky změnila životní situace).
Výraz ůpes ze sekáče" mně fakt pobavil 😀 my zas říkáme z pasťáku. Ale už jsem stejně dál, psi z pasťáku jsem měla dva, oba Boží, hlavně ten druhej. Ale třetí pes bude už velmi pravděpodobně s PP. Člověk si má plnit sny a sekáčový psy jsem zachránila už dva.
Mám to velmi podobně.
Můj pes kastrovaný je, ale až na osmém roce a ze zdravotních důvodů.
Povahu nezměnil, spíš ho mění věk, stejně jako lidi.
Jak píše Leithian, ty projevy - tam může být více aspektů.
Psa z útulku už bych dneska nechtěla, právě proto, že kastrují strašně brzo, a špatně je to, jak píšete Vy. Ale zas chápu, proč to dělají, jelikož většina populace jsou i****i, kteří nechám, že nechat na zahradě hárající fenu není OK nebo stále věří, že každá fen aby měla mít alespoň jednou za život štěňata.
A psů je všude moc, pekelně moc, těch bezprizorních obzvlášť.
Mám ráda výrobky s příběhem, a taky lidi, kteří se nebojí na to jít trochu jinak.
https://www.novinky.cz/clanek/muzi-z-korporatu-k-vyrobe-unikatnich-hracek-pro-deti-inspiraci-nasel-cech-v-anglii-40453562
Vykopávám do ornitologického okénka:
https://www.novinky.cz/clanek/bydleni-zahrada-ptakem-roku-2024-je-rehek-domaci-znamy-take-jako-kominicek-40453095
Přicházím s ekvivalentem vlákna “Politika”, inspirováno "Všeobecným pokecem".
Pojďme si nasdílet radosti, na které narazíte a které nás mohou obohatit a rozšířit nám rozhled!
Buggyra:Terénní veterináři se setkávají víc s lidmi, než se zvířaty, a to by mě osobně tedy dovedlo asi do kriminálu.
😀 to mi připomnělo
Kdysi - když jsem kupovala svojí kobylu - jsem se sprostě vetřela do auta vetce, která mi dělala předkupní prohlídku. Aby mě svezla do Prahy, já totiž nemám auto, nemám ho roky a výhledově ho asi ani mít nebudu.
Jinak je to tedy terénní vetka. A ty 2 hodiny jízdy v autě byl fakt masakr 😀 pořád telefon na uchu a ty dotazy 😀 jsme měla pocit, že volají holšišky, těm bych to samozřejmě odpustila, ale to volali regulérně letití majitelé koní 😀 kdyby mi ten telefon dala na ucho, tak to všechno vyřídím za ní coby poučený laik 😀
A pak nemají tihle lidi být vorvaní jak borůvky.
aha, já čekala spíš nenormálnost na základě posedlosti koňmi/psy/obojím 😀
to mi totiž ve výsledku přijde daleko menší vzorek než bezdětní 😀
Bylo to po škole a ta náplň práce měla být bohulibá. Takže jistá naivita a nezkušenost.
Já si pořád stojím za tím, že u státu je i zajímavá a potřebná práce a přímým dopadem. Ale ta je většinou dlouhodobě obsazená nebo s konkrétním platem prostě nelze vyžít. Ze zbytků míst (což je většina) začal být za AB totální moloch a za PF se to jenom šperkuje.
Jenže to ne každého baví. Ve státní správě jsem byla 4 roky a 60 % mojí práce bylo jen nna chod vnitřních systémů. To bylo hrozný. Radši jsem teď u soukromníka, práce je sice víc, ale má reálný dopad , ne jen papíry pro papíry.
Ve státní správě se v dnešní době jenom vezete anebo když chcete pracovat , nahází na vás práci ostatních a poctivě vás drží pod pokličkou ,abyste náhodou někoho nepřeskočili. Nikdo nechce nic rozhodnout, všechno trvá 200 let a málo tím se státními prostředky mrhá jako prase.Je to ubíjející.
A teď slovo do pranice! Výsluhy pro doktory 🙂 zajímalo by mě, jestli to prosadí.
Fikovnice:Pardon, nechytám se…co je časopis TO, prosím?
To je nový projekt Marka Stoniše po jeho odchodu z Reflexu. Kritizuje v nem současnou mocenskou garnitura a poměry, takový to, co by měla správně dělat i jiná média. Mně tam ale chybí i přešlapy opozice a někdy jdou v kritice tak na dřeň, že to ztrácí věcnost.
Janě. Já to koupila ze zvědavosti, spíš kvůli Stonišovi, mám ho ráda, ale přišlo mi to strašně militantní celý. Rozhovor se strachem byl ale fajn 🙂
orionka:Chtěla jsem nají toho Stracha a nepovedlo se. Byl to časopis TO, 1. číslo.
Četla jste TO? Jak se Vám to líbilo? 😀