Aktuálně: 3 504 inzerátů217 111 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 13.02.2024, 23:42:59 xxx.xxx.191.25

Komunisti udělali jednu naprosto skvělou vec,za kterou je nelze drbat😀

Těch vystavěných paneláků, bez nich by řada lidí dnes nevlastnila nemovitost😀  

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.02.2024, 19:41:51 xxx.xxx.128.255

Díky za podnětnou diskuzi, od každého jsem si vzala něco. Mé důvody, proč nechci, aby kůň hrabal - nezpevněná půda u úvaziště. Vytváří tam kráter. Podmínky jsou do jisté míry polní a lepší nebudou. 

Proto ten dotaz.

Díky za odpovědi 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.02.2024, 09:16:58 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 05.02.2024, 20:56:39

Je to OT, ale mám dotaz: všude se to používá a já nevím, co to znamená - CHUCPE?? 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 01.02.2024, 15:12:23 xxx.xxx.27.179

Situace je u nás ve stáji taková - kůň je na pastvině, ze které jsou koně svými majiteli odváděni k budce s věcmi, kde je i úvaziště. Velice často nastane situace, kdy odvedený kůň nevidí na ostatní koně. Můj kůň se nechá v klidu odvést, přivést, uvázat…ale po nějakém určitém úseku, kdy klidně stojí (řekněme třeba 15 - 20), řekněme jako by usoudil, že už to stačilo, začne být nervózní, točit se a právě hrabat kopytem. Někdy to trvá déle, někdy kratší domu.

Vím, že je to nedořešený pocit bezpečí, na druhou stranu se mnou to zvíře projde naprosto všechno, oč ho požádám, i když někdy zaváhá, ale prostě má koně nad lidmi, vždy byla vysoko ve stádě a mám z ní občas pocit, jako kdyby měla strach, aby se bez ní náhodou něco odehrálo. Dám příklad. Celou vyjížďku jede sama v pohodě, jdeme v klidu i směrem k domovu a najednou chytne rapla, začne vyřehtávat koně (to taky nesnáším, ale nevím, jak odnaučit) a uklidní se, když je vidí, i když jsou třeba kilometr daleko.

Tušírka je 100% lék, když já nechci být policajt ☹️ jenže ona je 20x dobrá….a po21. jak kdyby zapomněla, kde jsou hranice a důrazné srovnání do latě (někdy prostě i jedna výchovná) je jediné, co na ní v tu chvíli platí….má 8 kilo, nemůžu jí nechat se mnou vláčet.

Letos jí bude 8.

A říje toto celé chování samozřejmě umocňuje 😀 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 31.01.2024, 19:37:25 xxx.xxx.148.18

Ahoj, naprosto triviální dotaz, ale hrabání je zlozvyk mého koně, který mě bohužel vytáčí do nepříčetnosti. Když to začne dělat, tak jsem se nejdříve snažila okřiknout (ví, že to nemá dělat) a následně pochválit. Jenže to jaksi není funkční. Pokud takto vymrčuje s čímkoli, funguje velmi dobře jedno setkání s tušírkou a je klid. Čili tady by 100%tně pomohlo švihnout jednu přes nohu, které hrabala, a byl by klid. Ráda bych to dělala ale humánněji-chtěla bych se absolutně obejít bez fyzických trestů, ale tady mi nefunguje nic. Nějaké tipy a triky?

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 31.01.2024, 19:29:47 xxx.xxx.148.18
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 31.01.2024, 15:19:24

Horsano, myslíte síťky, kterými se balík obaluje anebo ty síťky, které se kupují a dávají přes balíky, ty s oky, aby kůň nežral tolik?

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.01.2024, 20:24:50 xxx.xxx.167.121
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 29.01.2024, 20:00:35

Tak toho si vážím, děkuji 🙂

Zítra jde na vystříhání staré kůže, tak uvidíme. Snad už se to bude jenom hojit, ale žádné příznaky nepohody kromě svědění rány zatím neprojevuje. Jinak to obecně bere celkem sportovně.  Je to dost velký závislák (na mně) a já z toho stresu odpadla (nějaká chřipka nebo co), tak mě má doma teď na FULL a to jí asi hází do klidu….

Kdy nastupujete?

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.01.2024, 18:09:41 xxx.xxx.167.121

V něčem podobném mám koně 🙂 Seno vlastně mají jen v přístřešku, když je hnusně a jdou se schovat. Trávu mají všude, je to velké na pár koní a v žádném výběhu není holožír - všude má tráva miniálně 5 čísel, ale většinou víc (o dost víc) a nikdo nekolikuje, nikdo se neschvacuje, nikdo nemá vředy, nikdo nemá hlad - všichni jsou v pohodě i teď jak koule nebo minimálně v dobré výživové kondici. A když nestojí u balíku, tak je to víc nutí si potravu hledat a tím se hýbat. 

ALE - všichni koně jsou typ pony/hucul/chladnokrevník. Čili koně, jimž “polní podmínky” spíš prospívají. Špatně krmitelný kůň by to nedal.

Koně se dají dělat různě. Už jsem prošla se svým koněm několik stájí a v každé jsem se naučila něco nového/zajímavého - pro koně vhodného.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.01.2024, 18:01:39 xxx.xxx.167.121

Fíkovnice, já Vám moc držím palce a jsem ráda, že se zadařilo 🙂!

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.01.2024, 22:37:09 xxx.xxx.174.77
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 26.01.2024, 22:28:52

Ale nakonec to vykulil, začali jsme se ohánět starostou a obcí a asi se lek. Hlavně neměl u sebe ten očkovák a když jsme mu řekli o prokouslé ruce, asi mu došlo, že je asi lepší spolupracovat.

Vzteklinu ten pes na 99,9 % v dnešní době u nás nemá, ale člověk nikdy neví. Má nám poslat fotku, ale to už může být i šmela, žejo.

Každopádně fuj, snad je to za námi a pes se snad bude hojit dobře.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.01.2024, 22:22:20 xxx.xxx.174.77
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 26.01.2024, 22:13:20

Nejsme na sebe pyšní, to se Vám přiznám, mně je toho psa strašně líto, obecně ale především. Ale myslím, že to tak horký nebude, jelikož chtěl přebít naše zranění jejich zraněním, ale u veta nebyl.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.01.2024, 19:59:08 xxx.xxx.174.77
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 26.01.2024, 18:52:24

Díky za optání 🙂

Má antibiotika, ránu proplachujeme a v pondělí sestřihnou starou kůži.

Pak se uvidí.

Dnes jsme byli na místě činu, příjemný to fakt nebylo, vyslechli jsme si hrozný věci a celý to otočili proti nám (ten jejich pes jich prostě taky pár schytal a nese náseldky, je mi ho líto, ale prostě co jsme měli dělat?), ale nakonec nám první část nákladů dali. Chtěli jsme vidět i očkovák, chlap měl malou díru v ruce, tak pro jistotu…ten neměli, ale prej ho dovalí.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 25.01.2024, 13:56:22 xxx.xxx.27.179
assil:

To je trend u hodně plemen dělat ze psů válečky na krátkých nohách, ideálně ještě ve vzhledu chlupaté koule a štve mě to. A mám dojem, že to je americká móda, protože už jsem to viděla u špiců a teď u lapin a nejdřív se to objeví v USA, pak Austrálie a pak až se to rozleze i v Evropě.

Ale ono je to i tady v Čechách.

Třeba když si vezmete, jak vypadal v minulosti český fousek. Nádhernej atlet.

Dnes je to velmi často zavalité prasátko na krátké noze.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 25.01.2024, 13:46:40 xxx.xxx.27.179

Ještě jednou, děkuju všem, takovou podporu jsme fakt nečekala.

Musím se přiznat, že mi to dost pomohlo, dva dny jsem teď nemohla spát a byla jsem v totálním psychu a každému jsme to vykládala. Nebyl to ani už tak strach o psa, ten bude OK, ale bylo to neskutečné emoční vypětí a totální šok, vůbec to neumím popsat. Dost mi ulevilo, že jsem to mohla říct někomu ve svém okolí a taky to mohla napsat tady. Tohle není obyčejná psí šarvátka a ten pes mýmu psovi nechtěl mýho psa pocuchat. Je to nějaký náraz na pocit bezpečí, asi jako když vás vykradou, nevím, co to je. A měla jsem strašnej strach, že oni přijdu, ještě větší, než když jí našli nádor s blbou prognózou, jelikož tam pořád existovala naděje, ale tohle vypadalo fatálně.

Každopádně pes je něžný sedmikilový vořech. Je to teda holka, naprosto nekonfliktní tvor.  

Zrzavci, moc Vám děkuju, ano, jsme přestěhovaní, tohle byl nejbližší vet s dobrým hodnocením, který měl otevřeno hned druhý den ráno. Nemám pocit, že by postupovali špatně, dnes proplachovali, zítra budou zas. Ještě mám v záloze druhého pána z původního bydliště a zatím jinak jezdíme se vším, bohužel však neměl den po té otevřeno.

Obrázek
JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 24.01.2024, 23:06:06 xxx.xxx.107.154
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 24.01.2024, 22:28:33

Neřekli na nic, máme ráno přijít zas na vyndani , tam se asi dozvíme víc.

No a teď má torální depku , asi dojezd adrenalinu. Celý den přistála, až teď si lehla , asi je to i tou bolestí. Je to teprve první den, snad léčba půjde dobře.  

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 24.01.2024, 14:35:20 xxx.xxx.107.154
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 24.01.2024, 12:58:03

Poptám se a dám vědět.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 24.01.2024, 13:51:32 xxx.xxx.107.154

saga-těžko říci no. Můj kůň na mně tak navázanej není, aby mě bránil, sebe by jistě bránil. Určitě.

Janaa - bohužel. Bylo to zaživa. Nikdy jsem u ničeho takové nebyla, kdybych to věděla, prosila bych, jestli to nejde umrtvit

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 24.01.2024, 13:51:31 xxx.xxx.107.154

saga-těžko říci no. Můj kůň na mně tak navázanej není, aby mě bránil, sebe by jistě bránil. Určitě.

Janaa - bohužel. Bylo to zaživa. Nikdy jsem u ničeho takové nebyla, kdybych to věděla, prosila bych, jestli to nejde umrtvit