Aktuálně: 3 503 inzerátů217 090 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.02.2024, 16:21:00 xxx.xxx.40.149

Koupit nemovitost (i za rozumnou hypo) se v dnešní době v Čechách ještě dá, a to nemusí jít hned o vyloučenou lokalitu. Ale člověk to musí mít dobře spočítané, musí být tak trochu skromný, snést trochu nepohodlí a hlavně mít hlavu otevřenou, že životní štěstí se dá najít i jinde než v Praze/Brně. 

Ten systém nás neskutečně cyklí.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.02.2024, 15:31:42 xxx.xxx.40.149
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 29.02.2024, 14:29:46

Pod toto bych se podepsala, ale podpora hygienických potřeb je jen kapka v moři. Na to, aby ženy přestaly doplácet na to, že jsou ženami, na sobě musíme jako společnost ještě hodně pracovat, a to nemám na mysli kvóty ve firmách, to je dle mýho příšerná blbost 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.02.2024, 10:47:41 xxx.xxx.27.179
Buggyra:

Jako, uhnat Magdu je nad lidské síly, jestli se zdařilo, tak hluboká poklona.

JÁ jí jednou uhnala, byla jsem děsně urputná 🙂 Ale teď už bych si s klidným svědomím pozvala i Kamilu Hruškovou, je to její žákyně a jede ve stejném systému vzdělávání…a dělá moc dobře.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.02.2024, 10:43:04 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 29.02.2024, 10:41:45

Možná starší generace, ale kalíšky a menstruační lakhotky zažívají velký boom a vyjde ve výsledku daleko levněji.

Týýýjo, kam se člověk ve vlákně politika nedostane, žejo 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.02.2024, 09:19:47 xxx.xxx.27.179

Já dala nákupákům vale, jdu tam jen ve velmi výjimečných případech. Oblečení objednávám většinou přes net ve slevách u český produkce, a co se týče jídla atd., tak jednou tejdně obejdu v Rakovníku náměstí a mám na týden vystaráno.

Ekonomicky to vyjde šul nul, jako když jsem jela konzumější život v Praze (jako fakt), kvalitou jsem na tom lépe.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.02.2024, 17:09:26 xxx.xxx.96.17
kometa:

Ale tady se nabízí otázka, proč se do toho nehrnou ani ti chlapi. Jak na studium, tak poté do terénu.

V okolí vím o dvou veterinářích (mimochodem oba jsou naši absolventi a jsme na ně pyšní), kteří přijedou ke krávě nebo k praseti. A kteří jsou schopni u té krávy udělat císařský řez. Jo, asi by přijel i ten třetí, byť primárně dělá koně.

Lidi jsou pohodlní. Nechtějí se prostě dřít, a jak píšete, být v bahně a zimě a smrdět, je to celkem pochopitelné, mají to i “normální doktoři”, prostě už to není tak moc srdcařská záležitost. Nyní je požadavek na méně práce za více peněz - pouze konstatování, bez jakékoli kritiky. Také si lidé uvěodmují, že být poctivým terénním vetem je fakt žít na úkor vlatsní rodiny….a už i ty chlapi si uvědomují, že je fajn vidět svý děti růst. A je strašně těžký odříkávat zákrok s vědomím, že tamhle někde v noci kolikuje kůň a možná chcípne.

Chlapi teď jdou hodně tam, kde jsou peníze, a uvolňují tak v dříve mužských oborech prostor ženám.

Ale nejsem sociolog, ani znalec oboru, prostě dedukce 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.02.2024, 15:58:47 xxx.xxx.96.17
kometa:

Co vím, tak nejsou hlavně ti na hospodářská zvířata. Aspoň teda u nás.

Jako, veterinářů asi vychází ze školy cca stejný počet, ale ne každý se chce válet pod krávou nebo smrdět od prasat. Si myslím. Ono v té ordinaci je čistěji a tepleji, že jo. Navíc feminizace dorazila i tam. A drobná žena má přece jenom určitý fyzický handikap ve srovnání s urostlým mužem.

Drobná žena má fyzický hendikep, ale především řada žen chce dítě a prostě terénní veterinář velmi často žije na úkor rodiny. To je prostě holý fakt, proč se do toho tolik lidi nehrnou.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.02.2024, 14:32:31 xxx.xxx.27.179

Horsano, já tenhle zapadlý kraj Vaší země znám, vlastně je to jeden z mých nejoblíbenějších, tam pod Jelšavou a dál k Maďarsku. Nejlepší to bylo na Ochtinnej, kde jsme prolézali malovaný středověký kostely, o kterých nikdo neví (nechápu!!! je to perla evropské architektury 😀).

Koupila jste ráj.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.02.2024, 14:30:28 xxx.xxx.27.179
Verun:

Takže všude potencionální krmičí? já myslela, že je to samota…

Krmiče máte potenciálně i na samotě. O to horší, že tam nikdo další nevidí.

Krmiči jsou halt černej Petr, vytáhnout si ho můžeme každý, pokud nemám koně někde třeba ve dvoře…..taky mám koně vytelenýho do prostoru, co můžu dělat. Buď mu ten prostor dám anebo ho bude někde ochraňovat na malém plácku…a nebude šťastný.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.02.2024, 11:28:33 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 27.02.2024, 11:26:17

Jinak to jsem byla já, odhlásilo mě to 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 22.02.2024, 22:06:01 xxx.xxx.174.225

A já poslušně hlásím, že jsem se ze zarytého nepamlskovače postupně stala pamlskovačem a je to super 😀

Člověk nesmí toho Vaška Bořánka brát tak vážně 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.02.2024, 13:43:48 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.02.2024, 13:11:26

Tohle je těžký, víte….že je to vůl, to se po vsi ví, všichni se na té vsi znají…no a ten kůň má výběh přímo pod jeho zahradou.

Nicméně ten pes fakt na zahradě není, chodím tam dost často v různou denní dobu, tak aspoň ne že by se chytnul za nos, ale začal si prostě dávat bacha…i to je dobré.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.02.2024, 13:04:50 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 20.02.2024, 12:48:36

Strašně nás vyfakoval. Že jsme mu zmrzačili psa, že nám zastřelí koně, že je můj chlap debil blablablabla….když jsme vyhrožovali starostou a policajtama, tak nám proplatil fakturu (stalo se to po pár letech podruhé a nemá pravděpodobně naočkovanou vzteklinu) za první zásadní zákrok. Zbytek platíme po stokorunách, ale už tam asi nepolezeme, je to fakt hloupej agresivní člověk.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.02.2024, 12:30:25 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.02.2024, 11:11:47

Děkuji za optání 🙂

Náladu má super.

U rány hrozilo, že bude muset být operována, neboť se vytvořila velká kapsa. Nakonec zaléčeno, teď se to celý zatahuje, jde to pomalu, ale jistě, nic vážnějšího teď už prý nehrozí nehrozí, traumatizovaná nevypadá (ťuk ťuk). Jen měsíc bere antibiotika a ještě brát bude.

Okolo onoho místa se musím pohybovat často. Pes nikdy na zahradě není, bez ohledu na denní dobu. Asi jsme si tenkrát vytáhli černýho Petra prostě ☹️

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.02.2024, 12:26:49 xxx.xxx.27.179
Orionka:

To chcete říct že ta dovážená jsou levnější? Nejsou. Co vidím, tak 50,-- a výš. My kupujeme že sadu cca 25,--. Jenže supáče je nezaplatí. A měšťáci jsou odkázáni na ty supáče. V rámci boje s emisemi by se měly omezit jízdy sem tam.

Ano, polská výkupka je pakatel oproti české. 

Mám to z první ruky, otcův bratr je ovocnář, právě v onom místě.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.02.2024, 11:06:18 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 20.02.2024, 10:24:19

Sady se ruší i na Chlumecku až směrem k Hradci.

Nic s tím neuděláte. Nebo jo, musela by po českém ovoci začít být poptávka, ale když máte hluboko do kapsy, tak prostě sahnete po levnějším, prostě ta kupní síla tu přestává být.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 19.02.2024, 12:45:54 xxx.xxx.27.179

No jinak v Praze okolo Vltavy klídek….strašilo se exodem a Praha je krásně průjezdná, nikde nikdo 😀