Aktuálně: 3 703 inzerátů210 403 diskuzních příspěvků18 252 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.10.2024, 12:54:09 xxx.xxx.180.221
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 15.10.2024, 12:41:27

Myslíte jo? 😀 

Podle mně tohle člověk dožene za rok, když se nevěnuje ničemu jinýmu.

Je to fakt drzost, mimochodem na účast na tom summitu nedostala soudní příkaz. Prostě se stylizuje/ji stylizují do pozice, na kterou nemá. To je celé. A na tom není nic špatného, každý máme buňky na něco jinýho, ale prostě Livie to uměla, obě Havlovi manželky taky a Ivana od Zemana byla natolik chytrá, že radši nebyla vidět. Tady je to jinak. Neříkám, že Eva Pavlová je naprosto neschopný a hloupý člověk, ale nějaká soudnost prostě chybí a na tuhle pozici prostě fakt nemá.

Víte, tenhle stát potřebuje alespoň ně jaké  vzory. A tohle fakt nejde.

A ještě k tomu celýmu co vím, tak by seměl ten příjem prezidenta od novýho roku zvedat, a to už je myslim pro dva lidi dost peněz.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.10.2024, 12:17:53 xxx.xxx.180.221

Prvně bychom si měli položit následující dvě otázky:

1. Paní Eva Pavlová je vedená jako členka kontrolního výboru v obci Černouček. Dělá to zadarmo?

2. Paní Eva Pavlová byla důstojnicí. Má výsluhy nebo nemá, případně jak vysoké?

Další věc - volená funkce je prezident a je na to i místo v systemizaci zaměstnanců státu. Dostává nějakých 300 000 + 300 000 jako náhrady. Místo “první dáma” vytvořeno není, čili na něj nemohou vznikat finanční náklady a není jediný důvod, aby tomu tak bylo.

Další věc - prezident má zajištěno vše základní, bydlení, řidiče a já nevím co.

Další věc - každá první dáma zatím měla nějakou nadaci, na kterou si sama sehnala nebo jí byli sehnáni donoři. V rámci jakékoli nadace je možné vybudovat pracovní místo, které mimo jiné řeší i odvody. Že to ansábl Petra Pavla nebyl schopen doposud zajistit, to je na pováženou. 

Jinak aby paní Pavlová mohla dobře reprezentovat a ty peníze si opravdu zasloužila, tak na to nepotřebuje vynést hadry, ale nějaký rozhled a umět alespoň obstojně anglicky. To, co předvedla nedávno na summitu evropských prvních dam bylo něco naprosto strašného a opět pohořel tým kolem Petra Pavla, jelikož kromě přípravy kampaně měli připravovat na tuto pozici i Evu Pavlovou, když už chce být viděna.

Tento požadavek je ve světle dnešní doby nehoráznost, ale de facto je to vše kolem toho bouře ve sklenici vody.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.10.2024, 10:33:17 xxx.xxx.180.221

Vláda musí hledat peníze tam, kde utíkají příjmy. Jde zejména o problém zneužívání transferových cen. Vláda honí tamhle miliardu, támhle dvě, jenže u těch transferových cen je to minimálně 300 až 500 miliard v této ekonomice každý rok. Ministerstvo financí by mělo jednat a vytvořit speciální oddělení, které by se tomuto problému věnovalo. Transferové ceny jsou ty, za něž se zboží, služby nebo práva přenášejí mezi spřízněnými podniky nebo různými odvětvími jedné firmy. Nejčastěji se jedná o kapitálovou propojenost, kdy mateřská společnost fakturuje zboží a služby své dceřiné společnosti. Potíž je v tom, že některé transakce probíhají pouze za účelem zvýšení nákladů a přesunu zisků do zemí s nižším zdaněním

Tolik ekonomka Švihlíková a neuvádí to jen ona, spíš jsem použila nejlépe výstižnou formulaci od ní.  Tohle je řešení pro současnost. Řešení pro budoucnost má taky, jenže to je komplexní problematika, uvádí třeba lepší zapojení matek do pracovního procesu, při čemž jim pro to systém připraví podmínky, podporu celostního přístupu ke zdravotnictví, podporu prevence, podporu možnosti rozumného vzdělávání při práci tak, aby člověk byl schopný v případě potřeby měnit obor nebo se lépe dokvalifikovat během jiné pracovní smlouvy. A uvádí další a další věci. Jenže tohle vyžaduje lepší plánování než od voleb k volbám.

Ale jak se tohle téma vyhlo vláknu “Politika”? 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.10.2024, 11:36:47 xxx.xxx.143.141

Ahoj, dotaz je na místě, chválím. Jak píší jiní, hledejte prvotně podle svého životního stylu, charakteru psa a co můžete psovi nabídnout, a pak teprve podle vzhledu, timhle sítem projde vždy více plemen. Velký pozemek je fajn, ale je k ničemu, když se člověk psu adekvátně plemeni a povaze nevěnuje. Víte, ona většina psů (nepočítám extrémy jako jsou severská plemena apod.) bude spokojená klidně i v garsonce, když má vedle toho dostatek pohybu, vyžití a společnosti.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 09.10.2024, 14:52:56 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.10.2024, 20:33:05

Jinak ještě musím reagovat na toto - myslím, že ano. Momentálně také řeším začlenění koně (svého) do nového stáda. Moje kobyla byla vždycky ve stádě hodně vysoko. Do nového stáda byla vpuštěna spolu s kobylou, která je taková neutrál. No a vedoucí kobyla šla ze začátku jenom po té mojí, s tou druhou je od začátku v pohodě.

Čili ano, myslím si, že koně rychle poznají, kdo je jaká povaha a kdo může ohrožovat jejich pozici ve stádě. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 09.10.2024, 13:09:49 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.10.2024, 12:32:20

Ale to je přece jedno. Někdo oddělen být musí, osobně mít koně v ustájení a docházet k takové šikaně, tak požaduji řešení, tohle opravdu může skončit špatně.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 09.10.2024, 12:06:57 xxx.xxx.27.179

Tenhle valach potřebuje to, co dělají v Americe na rančích se hřebcema - pustěj mladého hřebce do stáda kobyl a ty ho zmalujou tak, že do konce života ví, jak se mezi koňmi chovat.

Tento konkrétní potřebuje věkově mnohovrstevnaté stádo s ostrou vůdčí kobylou, postavit na box anebo prostě oddělit. Nelze aby kvůli jednomu jedinci trpěl zbytek stáda, obzvlášť když se jedná o koně ustájené, nikdo nechce věčně řešit dobytého koně a riskovat náklady za zdraví, které z nikoho nikdy nevymámí.

Někde asi kulhá řádná socializace koně v minulosti.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 09.10.2024, 09:28:54 xxx.xxx.27.179

Tak ten strakatej, to je borec, typickej poník 😀 

Jinak, Bugyrro, to máte tak, kdo s čím zachází……🤣🤣🤣

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 08.10.2024, 12:09:54 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 04.10.2024, 13:19:53

Efe, moc děkuju. Obojí byl velký krok. Jen kobyla na mně totálně začala házet bobek a ještě víc se upnula na stádo, asi z toho častého stěhování. Ale co nadělám.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.10.2024, 10:54:32 xxx.xxx.176.231
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.10.2024, 10:40:51

Mně řídit neobtěžuje, ale ani mě to úplně nebaví. Taky je to drahý a 33 let všude jezdím MHD, dělám to jen kvůli času a někdy se na to i tak vyprdnu. 

Jinak můj tuch byl prostě dobrý. Já vždycky všechno hrozně řeším, ale pak je většinou rozhodnutí dobré. Okolo výběhů nikdo nelozí, koně mají neustále pastvu a seno, denně někdo dokrmuje a mají i potok, přístřešek se denně čistí.  Lepší terény. Já můžu přijet až ke stáji, nikde se skoro nemusím brodit bahnem, prostě je to dražší, ale je to lepší. Kůň už si zvykl.  A dokonce tam jede i socka, sice je to delší, ale nemusím být závislá na autě, když není.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.10.2024, 10:25:48 xxx.xxx.176.231

Musím to dát i sem. Mám auto, vlastní auto a po 10ti letech neřízení jsem normálně začala jezdit už i sama po těch našich prdelkách 😀

Považuji to za hodně velký osobní posun a po přestěhování koně (jo, udělala jsem to) mi to strašně zjednodušuje život 😀 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.09.2024, 12:26:57 xxx.xxx.27.188

Výborné je třeba i ustájení v Kovářovicích nebo na Štiříně….A taky prý ve Všenorech. Ale jak říkám, kvalitní venkovní ustájení s DOBROU PÉČÍ a s osvětlenou jízdárnou a dobrým dojezdem…no držím palce.

Jinak 24/7 je dobrý tah, pro většinu hobby koní je to to nejlepší řešení , pokud je dobře koncipované.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 25.09.2024, 10:43:57 xxx.xxx.27.179

U ustájení bohužel cena vs. kvalita služeb nehraje roli. Bohužel to v ČR moc nefunguje tak, že si vymyslím požadavky, tak hledám. Jděte spíš po referencích, kde jsou lidi spokojení, důležité je závětří v podobě stáje/přístřešku, aby kůň měl neustále vodu a co žrát, nestál ve srajdách a ošetřovatel byl ochotný dát deku/masku/dát denně kyblík a poznal zdravotní problémy  a hlásil je. Plus složení stáda bylo aspoň jakž takž vyhovující. A prostor je samozřejmě důležitý. I tohle je svatý grál, jako fakt 😀 Jako zděný přístřešek je na pastevku hodně nadstandard až scifi, to skoro nikdo nemá, už jen kvůli úřadům. Vše ostatní je jen plus, i na tu jízdárnu se dá většinou vyjet po okolí🙂 
Jinak to, co popisujete, má myslim na dojezd z Prahy statek Krkavčí hora nebo Jojo ranč v Berouně, ale myslím, že zděné přístřešky nemá….a je tam čekačka jako prase.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 25.09.2024, 10:36:09 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 25.09.2024, 09:53:58

Tak ono všechno má možná svůj smysl…zkuste mrknout na tohle

https://www.hrot24.cz/clanek/to-stat-necekal-dosavadni-dodavatel-systemu-pro-stavebni-rizeni-po-nem-zada-360-milionu?fbclid=IwY2xjawFgqp5leHRuA2FlbQIxMQABHXmcXwdd6gwA8xFzANR8VZOztp2jn-y0aDoILGYPAlYXSjigLRawQ_W2Aw_aem_iwQLofU8mFVhPiKTGe2_Yw 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 23.09.2024, 14:20:18 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 23.09.2024, 13:36:48

Není pravda. Třeba investice do zlata je po staletí stejná, resp. v kterémkoli věku za něj dostanete to samé, drží hodnotu a vždycky to tak bylo.

Možnosti investování na stáří není jen stavební spoření a důchodové připojištění.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 23.09.2024, 13:13:40 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 23.09.2024, 12:51:40

😀 vidíte, Vy aspoň víte, že do důchodu půjdete a nějaký důchod dostanete, mně je něco málo přes 30 a už vím, že šetřit na důchod bych si měla začít teď a nespoléhat se na stát, že se o mně postará…prostě mimo jiných výdajů mít ještě kvalitní životní pojistku a ještě nějaké vrecko, kam mi stát nemůže sahnout…a mám se z toho zbláznit?🙂

Buďte v klidu, pořád žijete v nejvyspělejší a zatím relativně bezepečné části světa 🙂