Aktuálně: 3 546 inzerátů216 738 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.12.2024, 10:10:09 xxx.xxx.151.66

Nevím no. Píšou bez zateplení. Ale faktem je, že zespoda není jen ten svrchní materiál, ale ta deka je ještě celkem těžká a možná nestudí právě ten stay dry matroš.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.12.2024, 08:44:50 xxx.xxx.181.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 02.12.2024, 23:41:35

Horsano, pršelo 3 4 dny v kuse - mluvím o období během našich povodní 🙂 Kontrolovali jsme všechny i na zádech, máme tam chudáky, které bychom bez deky nenakrmili.

Obecně - ano, máte pravdu. Ale fakt jsme ais byli výjimka potvrzující pravidlo. Ale asi vzniknul efekt, jako u Buggyry bělouše, jelikož mojí kobyle je deka o číslo větší. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 02.12.2024, 19:17:03 xxx.xxx.181.124

Já nevím, slyšela jsem to také, ale momentálně je zkušennost jiná. Budu  teď mluvit stále o té samé dece HKM. Denně u nás koně s dekama kontrolujeme, resp. ráno u krmení a odpo kdo přijde. Každý, kdo šáhnul pod deku, hlásil teplo, u všech koní bez ohledu na typ deky, u mojí kobyly taky.

Jinak tu pláštěnku házim jen když je kolem nuly a fryšno anebo nechutně fouká. Stojí na planině. Jinak mlj kůň děku nepotřebuje.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 30.11.2024, 17:30:31 xxx.xxx.157.243

Tak já tuhle deku koupila schválně o číslo větší, protože chlaďas a byla jsem se, že nebude u krku.No a bez problému, nefouká pod ní a za těch povodní ji měl kůň na sobě 4 deštivé dny a nepropršela! Tak jsem asi měla štěstí, ale halt Bucas to není no. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 30.11.2024, 11:22:53 xxx.xxx.157.243

Já se musím pcohlub se svým letošním objevem.

Tahle deka https://www.equiservis.cz/deka-vybehova-hkm-stay-dry-600d-outlet ze mne jakožto zapřísáhlého nedekovače udělala hobby dekovače 😀 Je to pláštěnka, kterou lze šupnout i na mokrého koně a je dobře. U nás na pastvině koně mají domeček, ale seno mimo něj, domeček není nastlaný , a tak moc nemají motivaci tam chodit, Zároveň se jedná o planinu bez stromů. A tahle fajn deka řeší období, kdy prostě fouká/prší/fouká+prší a je kolem nuly. Deku pak můžu kdykoli sebrat bez náhrady, když se počasí umoudří a neřeším bolavý záda z ofouknutí…jedna z mých nejlepších koňských investic 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 21.11.2024, 20:58:08 xxx.xxx.169.247

nevím, že má megi bull psa. A jestli ano, rozhodně vystupuje jako kdyby o nich slyšela poprvé dnes. A jestli je to celý nějaký divný sarkasmus (obzvlášť ten jeden z posledních příspěvků), tak prosím, povedlo se😀 

Jinak už k tomu nemám co víc říct a není potřeba ani někoho přesvědčovat, jen mi tu podobný pohled jako je ten můj chyběl a taktéž jsem ho ráda rozvedla. A je dobře, že jste tak udělali i vy. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 21.11.2024, 20:26:37 xxx.xxx.169.247
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 21.11.2024, 20:20:59

Megi, tyhlety psy jsou třeba do roka v pohodě (velmi cca), řada lidí je vede jako kdejakýho běžnýho ratlíka nebo nekonfliktní plemeno, v podstatě třeba tak, jak to píšete, ale pak se to zlomí a bull pes začne být silně řekněme teritoriální a nebezpečně reaktivní a všechno je v čudu. Doporučuji si přečíst něco o bull psech a zabrousit na jejich fóra, tohle fakt není pes pro každýho a rozhodně ne pro toho, kdo to nemá v hlavě srovnaný.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 21.11.2024, 20:11:35 xxx.xxx.169.247
Varaxi:

Jenže já bych teda chtěla slyšet nějaký mírumilovnější postup, jak napravit namachrovanýho/nebezpečnýho  bull psa.

Jedno slovo: vodítko. A servat se nikdo nemusel. 

Navštivte skutečného napravitele psů a dozvíte se. 

Zlatej Desenský, fakt. Tam se psi běžně nervou.

Varaxi, umíte číst? Chápete, že všechny ty metody neschvaluju? Vy pořád vidíte jeden případ, ale jak u nás chcete jinak řešit problematiku bull psů v rukách Čechů s východním myšlením? A vodítko a jako co dál? 🙂 ten pes bude na vodítku a napravěj ho jak? JÁ nevím, jak moc tyhle psy znáte, ale přijde mi, že vůbec. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 21.11.2024, 20:08:03 xxx.xxx.169.247
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 21.11.2024, 20:02:16

Pokud si přečtete příběh Rocka, který sem dala Megi, tak z toho, co popisujete, není pravda nic. A také na tom článku nelez dokázat, že by se nesnažili psa před tím vychovat jinak.

hmmm, on ten hejt je na místě, pokud opravdu prokazatelně na práci s takovým psem existuje jiná cesta. Stále jsem ji od Vás nikoho neslyšela. A že si mají psa pořizovat jen ti, co na něj mají (jakkoli), tak to je ze říše snů - jak to chcete dokázat? Tenhle frajer je jeden z mála, kdo o tom mluví, jak to je. Bull komunita je úplně totálně pošahaná a jakoukoli připomínku nebo argument bere jako útok. Právě lidé od bull psů, myslím ti, co je dokážou dobře vychovat a vést, mají zodpovědnost za utrpení těchto zvířat, jelikož edukace a pragmatická osvětová činnost 0.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 21.11.2024, 19:54:39 xxx.xxx.169.247

Tvrdý a drsný to je. A rozhodně mi z toho dobře není. Ale už ho nesleduji, jelikož hodně omezuju socky.

Jenže já bych teda chtěla slyšet nějaký mírumilovnější postup, jak napravit namachrovanýho/nebezpečnýho  bull psa. A pak OK. Jenže tady je jen hejt a žádná alternativa. Tenhle pes i přes to příkoří dostal znova šanci, když ho předchozí dementní majitel totálně nechal zraplovatět. Nezaměřuju se v tomto případě na detail, ale na situaci celkově. Rozodně to není černobílý.

Druhak je jeden z mála, co ví, co jsou tyhle psy zač, má s nima zkušenost a mluví o nich tak, jak to je, ne jak fanoušci bull psů, před kterými se nesmí říci půl slova špatně o bull psech a místo, aby šířili pragmatickou osvětu, tak se jen bijí za to, jaký jsou stafíci ťuťuňuňu miláčkové zlatíčka a všichni, kdo to nevidí, jsou přece obyčejní idioti.

P.S. Jo se objevuje ještě druhá varianta řešení, kterou píšou útulky: “jen do zkušených rukou, které znají charakter těchto psů” 😀 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 21.11.2024, 15:32:03 xxx.xxx.34.126
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 21.11.2024, 14:49:30

Třeba to nestačí udělat jednou, ale třeba 2x nebo 3x. 

Já s jeho metodami nesympatizuji. Ale z týrání obviněn pokud vím není, a pokud je svým přístupem schopen vyrobit dobře fungujícího psa, tak ho tady drbat nebudu. Zatím jsem moc jiných návrhů řešení , jak napravit takové psy , neviděla -a to ani mezi zdejšími diSkutéry.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 21.11.2024, 14:38:56 xxx.xxx.34.126

Jinak přidám příběh. Někteří z Vás tady pamatují můj lednový příběh, kdy mi jjeden takto nešťastný xstaff málem požral (zabil) moje zlatí. No, osud psa je takový, že v půl roce a ním přestali chodit ven, tak jen zahrada, pes z frustrace párkrát zdrhnul , a tak si vysloužil kotec+proběhnout na zahradě. A je samozřejmě pošahanej, viz můj příběh.

Kdyby mu jedno takové extempore zařídilo lepší život a pány…co je prej větší zlo?