Počet osob trvale vykonávajících v honitbě právo myslivosti je podle posledních dostupných údajů cca 88,5 tisíce. Jak jsem již řekla, stahuje to různé typy lidí a ano, i vy můžete ve své lokalitě potkat idioty.
Osobně jsem z myslivecké rodiny, ale nikdy myslivost vykonávat nebudu z přesvědčení. Nedokážu zabít. Ale nějakou dobu jsem i strávila na katedře myslivosti. Těch rozumných myslivců je opravdu dost a jejich úloha v naší urbanizované a kulturní krajině je velká.
Nelze to otáčet na jednom spolku, který člověk pozná z vlastního bydliště - a ani tam často neznáte všechny členy, ale jen ty největší prudiče. Myslivci se svou prací většinou nechlubí na sockách jako jiné obory. Jsou to vesměs starý konzervy, a to i ti mladí.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.03.2024, 09:49:34
Asi tak.
Myslivost se ukrutně démonizuje.
Je pravdou, že se tam pohybují lidé různých nátur a úrovně inteligence, ale výcvik psů se hodně posunul k lepšímu, práskalové jsou tam furt a možná víc, ale mysliveckou etiku se stále snaží udržovat….a řadoví myslivci jsou jedni z mála, kteří jdou ve volném čase zvednou zadek a jdou vyčistit místní strouhu, vysázet stromky nebo dělají akce pro děti.
Mně to celkem mrzí, jak se veřejnost nechá strhnout zlobou médií, myslivci mají nasazenou velkou psí hlavu naprosto neoprávněně, i peřs všechny své neduhy.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 04.03.2024, 22:24:32
To jo 😀 ale panuje tam těžký príměří.
Tak asi takhle to dopadlo s boudičkou.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 04.03.2024, 10:51:03
SZ
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 04.03.2024, 10:45:39
No…možná je to klika jako prase. 😀 Ona ředa trimerů si to hlídá ve vlastním zájmu, ten časovej odstup, jelikož se pak míň nadřou.
A to si představte, že já jsem tak bohapustej nafrněnec, že i když mám koně ve stáji u trimerky s dobrým jménem, stejně jsem si nechala chlapíka, kterýho už mám od dob minulých.
Jsem děsná konzerva, co se odborníků na koně týče, jakmile mám někoho ozkoušenýho, držím se ho zuby nehty a jsem absolutně neodbytná 😀
Zlatý trimeři, kteří vyžadují, že musí být úprava kopyt co 4 týdny, max 5, jinak na to prdí 😀. Je to dražší, ale mám svatej klid 😀
Odpověď na příspěvek uživatele strapaty z 03.03.2024, 21:19:33
Škoda mluvit.
Mně máloco vytočí, jako fakt 🙂 ale debilní majitelé psů a krmiči mně točej do vrtule.
Ta bezmoc, kdy se k vám řítí velkej silnej pes bez kontroly je fakt dost hrozná, už to nechci zažít ☹️
Efe, to je strašně příhodný, já teď hrozně uvažuju nad druhým psem…a pořád nevím, jetsli BŠO s PP, jelikož je to můj vysněnej pes….anebo jestli otevřít nároč nějakýmu bezdomáčovi.
Ale trošku tuším, jak to dopadne 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 01.03.2024, 11:51:42
My chodíme s chlapem na jógu. Je to na malým městě a chlap tam nikdy před tím ani nepách 😀 No paní cvičící taky neustále mluví v ženským rodě…zvyk je prostě železná košile, nenaděláš nic 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 01.03.2024, 11:41:53
Já ale myslela právě pohlaví dítěte ve vašem formuláři do oddílu. Ne rodiče a ne rodný list.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 01.03.2024, 11:32:49
No pokud jste tak akurátní, tak ještě pokud vyplňujete pohlaví, tak tam musíte dát ještě neutrál anebo tuhle kolonku úplně vyhodit 😀
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 01.03.2024, 10:14:57
Já takovéhle dvě znám. Žijí spolu, jedna má svoje biologické dítě, o biologickém otci nikdy nemluvily, kluk má příjmení po matce.
Partnerka této matky byla u porodu, u výchovy dítěte. Kluk matce říká mami a té druhé jménem.
Není to podstatné, jak s ekomu bude říat. Je to stejně lichá obava jako když někdo řekne, že se chce vdát a mít jméno jako vlastní dítě kvůli tomu dítěti, aby se mu někdo nesmál a nebylo to divný.
Ne, pro dítěte je divný jen to, z čeho udělá kovbojku rodič.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 01.03.2024, 00:36:36
Megi….samozřejmě že máte pravdu a já s Vaším názorem souhlasím…
Fabuluji b tomto směru naprosto záměrně. Jelikož je mezi námi stále dost lidí, kteří si myslí, že výchova “homopáru” může dítě zásadně poškodit jen kvůli tomu, že máma-máma/táta-táta.
A jako proč ne, každého věc, co si myslí. Ale já tuhle “děsivou formulaci” používám jako proti argument právě vůči tomuto postoji.
Nejsem matka, ale doposud i po letech mě níčí zpověď jedné známé, která dělala sestru v kojeňáku. Měla na starost šest až deset dětí a jen co prošla okolo, všechny děti automaticky hned po ní natahovali ruce. Po komkoli, kdo prošel okolo.
No a tohle život dítěte poznamená dle mého nejvíc….pokud nebereme extrém jako je týrání.
Odpověď na příspěvek uživatele N z 29.02.2024, 21:59:09
Je dětský domov přímo nezažila, ale moje matka je z dětskýho domova. Pokud je člověk jen trochu empatický a citlivý, rozezná, v čem se dětský domov a následný výběr nevhodné rodiny podepsal. Za totáčeče byla jedna z výhod, že pokud jste si vzali děti do pěstounské péče, stát vás dost ekonomicky podporoval. To byla motivace dotyčné rodiny. Prověřovací mechanismus jaksi už pokulhával.
Kombinace dětského domova + nevhodné hetero rodiny na duši matky udělaly své a můžu všem potvrdit, že čím je ten člověk staší, tím se to projevuje více (v různých směrech).
Motivovaný a sehraný “homopár” by se na ní vyřádil daleko méně, dokonce bych řekla, že vůbec, naopak, mohl by jí dát moc.
Dítě potřebuje především klid, lásku a pocit bezpečí.
Proto tu současnou schválenou verzi partnerství nepochopím a je to plivnutí především na děti v ústavech.
Osobně mám problém s tím přiosvojením, jako fakt. Nikde totiž není dostatečně dobře napsané, jak je vyřešena problematika biologického rodiče, které ve svazku nežije….a na které by mělo mít dítě principielně nárok. To je fakt záležitost na rokování a diskuzní panel.
Bodlinka: já mám názor zcela jasný. má to penis, je to samec, má to vulvu, je to samice.
jsem ochotná i uznat, že někdo to může mít v hlavě natolik špatně, že velice touží podobat se pohlaví jinému, než kterým je obdařen. v tom případě chirurgie dokáže leccos, ale nenávidíš-li své pohlaví, pak ty “špatné” pohlavní žlázy a druhotné pohlavní znaky nemůžeš chtít ponechat.
takže jsi li žena s penisem, jsi prostě muž. jsi-li těhotný muž, jsi žena.
jo a lidovce jsem volila aby buzny nedostaly děti. taková jsem zrůda konzervativní.
S veškrou úctou k Vaší volbě, to je mi jedno, Vaše svatý právo atd. = nesoudím, ALE - pokud jste volila lidovce, tak jste automaticky volila SPOLU, kde je dost lidí pro manželství pro všechny (už jenom v rámci TOPky). A tak je to se vším.
Ono si nevyberete 😀 fakt ne. Předvolební koalice stran s totálně protichůdnými programy jsou prostě podvod na voliče.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 29.02.2024, 20:01:28
svět je malej, je to pravda 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 29.02.2024, 20:01:28
svět je malej, je to pravda 🙂
Tady se míchá pátý přes devátý 🙂
Prioritně nutno podotknout, že vývýra"LGBTQ+" je velmi zavádějící. Mezi tím, co jsou gayové a la aby úplně normální lidí, trans je medicínsky prokázaná porucha a ten zbytek je, co vím, stále předmět vědeckého zkoumání (jestli je to porucha, kulturní konstrukt atd.).
Registrované partnerství nestačí. Především proto, že neuznává právo na dedictví , přední informací v nemocnici blablabla. Tohle je fakt ostuda, že dosud nebylo zrovnoprávněno.
Podstatná je především otázka výchovy dětí. Homo páry by mměly mít stejně právo na adopci , jako muž a žena. Proč? Protože lepší milující dva než jedna teta na 20 dětí. Kdo má v rodině někoho z děcáku, pochopí. Zde je dle mého názoru kontroverzní akorát otázka přiosvojení.
S definicí změny pohlaví v ČR souhlasím. Lenka Králová je šílenec, který podporuje hormony mladým a “nerozhodnutým”… to je prasárna. Za mně palec lidem z iniciativy “Nemluvte za nás”.