V něčem podobném mám koně 🙂 Seno vlastně mají jen v přístřešku, když je hnusně a jdou se schovat. Trávu mají všude, je to velké na pár koní a v žádném výběhu není holožír - všude má tráva miniálně 5 čísel, ale většinou víc (o dost víc) a nikdo nekolikuje, nikdo se neschvacuje, nikdo nemá vředy, nikdo nemá hlad - všichni jsou v pohodě i teď jak koule nebo minimálně v dobré výživové kondici. A když nestojí u balíku, tak je to víc nutí si potravu hledat a tím se hýbat.
ALE - všichni koně jsou typ pony/hucul/chladnokrevník. Čili koně, jimž “polní podmínky” spíš prospívají. Špatně krmitelný kůň by to nedal.
Koně se dají dělat různě. Už jsem prošla se svým koněm několik stájí a v každé jsem se naučila něco nového/zajímavého - pro koně vhodného.
Fíkovnice, já Vám moc držím palce a jsem ráda, že se zadařilo 🙂!
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 26.01.2024, 22:28:52
Ale nakonec to vykulil, začali jsme se ohánět starostou a obcí a asi se lek. Hlavně neměl u sebe ten očkovák a když jsme mu řekli o prokouslé ruce, asi mu došlo, že je asi lepší spolupracovat.
Vzteklinu ten pes na 99,9 % v dnešní době u nás nemá, ale člověk nikdy neví. Má nám poslat fotku, ale to už může být i šmela, žejo.
Každopádně fuj, snad je to za námi a pes se snad bude hojit dobře.
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 26.01.2024, 22:13:20
Nejsme na sebe pyšní, to se Vám přiznám, mně je toho psa strašně líto, obecně ale především. Ale myslím, že to tak horký nebude, jelikož chtěl přebít naše zranění jejich zraněním, ale u veta nebyl.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 26.01.2024, 18:52:24
Díky za optání 🙂
Má antibiotika, ránu proplachujeme a v pondělí sestřihnou starou kůži.
Pak se uvidí.
Dnes jsme byli na místě činu, příjemný to fakt nebylo, vyslechli jsme si hrozný věci a celý to otočili proti nám (ten jejich pes jich prostě taky pár schytal a nese náseldky, je mi ho líto, ale prostě co jsme měli dělat?), ale nakonec nám první část nákladů dali. Chtěli jsme vidět i očkovák, chlap měl malou díru v ruce, tak pro jistotu…ten neměli, ale prej ho dovalí.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 25.01.2024, 15:32:40
Tak možná mám jinej okruh, chodím na svody s tátou, jelikož má a toto vidím….
assil: To je trend u hodně plemen dělat ze psů válečky na krátkých nohách, ideálně ještě ve vzhledu chlupaté koule a štve mě to. A mám dojem, že to je americká móda, protože už jsem to viděla u špiců a teď u lapin a nejdřív se to objeví v USA, pak Austrálie a pak až se to rozleze i v Evropě.
Ale ono je to i tady v Čechách.
Třeba když si vezmete, jak vypadal v minulosti český fousek. Nádhernej atlet.
Dnes je to velmi často zavalité prasátko na krátké noze.
Ještě jednou, děkuju všem, takovou podporu jsme fakt nečekala.
Musím se přiznat, že mi to dost pomohlo, dva dny jsem teď nemohla spát a byla jsem v totálním psychu a každému jsme to vykládala. Nebyl to ani už tak strach o psa, ten bude OK, ale bylo to neskutečné emoční vypětí a totální šok, vůbec to neumím popsat. Dost mi ulevilo, že jsem to mohla říct někomu ve svém okolí a taky to mohla napsat tady. Tohle není obyčejná psí šarvátka a ten pes mýmu psovi nechtěl mýho psa pocuchat. Je to nějaký náraz na pocit bezpečí, asi jako když vás vykradou, nevím, co to je. A měla jsem strašnej strach, že oni přijdu, ještě větší, než když jí našli nádor s blbou prognózou, jelikož tam pořád existovala naděje, ale tohle vypadalo fatálně.
Každopádně pes je něžný sedmikilový vořech. Je to teda holka, naprosto nekonfliktní tvor.
Zrzavci, moc Vám děkuju, ano, jsme přestěhovaní, tohle byl nejbližší vet s dobrým hodnocením, který měl otevřeno hned druhý den ráno. Nemám pocit, že by postupovali špatně, dnes proplachovali, zítra budou zas. Ještě mám v záloze druhého pána z původního bydliště a zatím jinak jezdíme se vším, bohužel však neměl den po té otevřeno.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 24.01.2024, 22:28:33
Neřekli na nic, máme ráno přijít zas na vyndani , tam se asi dozvíme víc.
No a teď má torální depku , asi dojezd adrenalinu. Celý den přistála, až teď si lehla , asi je to i tou bolestí. Je to teprve první den, snad léčba půjde dobře.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 24.01.2024, 12:58:03
Poptám se a dám vědět.
Omlouvám se, splašila se mi kladiva 😀
saga-těžko říci no. Můj kůň na mně tak navázanej není, aby mě bránil, sebe by jistě bránil. Určitě.
Janaa - bohužel. Bylo to zaživa. Nikdy jsem u ničeho takové nebyla, kdybych to věděla, prosila bych, jestli to nejde umrtvit
saga-těžko říci no. Můj kůň na mně tak navázanej není, aby mě bránil, sebe by jistě bránil. Určitě.
Janaa - bohužel. Bylo to zaživa. Nikdy jsem u ničeho takové nebyla, kdybych to věděla, prosila bych, jestli to nejde umrtvit
Anonymní - ano, ta první věta, tak to mám taky.
Efe, díky, klepe se no, to bude ono, píchli jí ATB ráno, zejtra dostane zas.
Doron - těžko říci. Řvala na něj “co jsi to zase udělal” a bila ho, když jsme odcházeli. Jako nemusí to hned znamenat, že to už byl opakovaný útok, ale víte jak.
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 24.01.2024, 11:23:36
Heleďte já mám koně do lesa, těžká váha. Pod zadkem příjemně temperamentní, ale jinak není jako běžná populace koní, hodně se rozmýšlí, jestli se má splašit, a když už s etak stane, udělá tři cvalový a hned nahodí mozek. Trochu řešíme respekt, ale na vodítku se mnou projde i peklem. Co jsem chtěla, to mám 💪Byla jako kdyby se nic nedělo, ale kdyby to byl vzrušivější kůň, mohl to být totální průšvih. Vlastně přítel páčil psa a já tý koze vlezla s koněm skoro až do baráku, jelikož se na ní nedalo ani dozvonit.
Děs. Jako tohle byla klika. Ale je to spíš méně běžné chování u koní.
Jinak pes byl asi z toho šoku ještě včera fungující, dnes dostal dren a antibiotika a teď už mi tu stojí hodinu pod stolem a klepe se. Doma zima není. Snad se to do zítra zlepší, jdeme k vetovi znova.
Odpověď na příspěvek uživatele Lily z 24.01.2024, 11:15:48
Já se těhle psů bojím už několik let, ne kvůli povaze ale kvůli tomu, kdo ho vlastní. Většinou je to fakt průser.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 23.01.2024, 17:51:44
Ok, ale jsou na začátku.. Zajímá se o to nějaká docentka jako jediná v ČR a tuhle láme na doktorát…kdyby bylo nějaké zajímavé info, ozvu se Vám do SZ.
Jinak pohovor 19tyho gratuluju 🙂
Víte, kdyby to nebyl třetí útok na mého psa za poslední 2 měsíce…prvního jsem stihla zahnat, druhýho dořvat a třetí už si skoro šmák.
Pokaždé za tím byl nezvládnutý pes protistrany.
Momentálně mám fakt pocit naprostý deziluze a štve mě každej čokl. Nejhorší je, že za to nemůže pes, ale především pán.
Ještě že tam byl chlap, já měla ještě na vodítku koně a toho jsme nemohla pustit, jelikož byla tma a kdyby jelo auto, ohrožuju okolí já.
Majitelku jsme v tý hysterii dořvali, byla vysoko těhotná, je mi líto, nechtěla jsem na ní být zlá, ale když nedokázala dát nic (ani radu, že máme škrtit, to víme až teď a přítel to naštěstí udělal nějak intuitivně) a ještě mě pérovala, že si toho koně mám odvíct od její branky.
No, ještě se tam za stavíme, ve vší slušnosti budu chtít svý peníze zpět.
Moc Vám děkuji za podporu a vážím si toho.