Odpověď na příspěvek uživatele Valvara z 14.03.2024, 15:00:19
Z toho, co popisujete, ale zatím pramení to, že psi jste sice měla, ale do metodiky výchovy jste bohužel nepronikla.
neberte to nijak zle, ale prostě je to holý fakt, to, co popisujete v posledním příspěvku, je typické chování rozjíveného štěněte bez nastavených hranic. 5tý až 6tý měsíc obvykle bývá období, kdy začínají zkoušet, něco jako lidské děti okolo druhého věku života.
Tady je na místě v první řadě zapracovat sama na sobě, to, že člověk přečte stohy knih, ještě neznamená, že pochopil. A není na tom nic špatného, každý máme vlohy na něco jiného, někdo na výchovu psa, někdo na paličkování, tak to prostě je.
Osobně vidím jako dobré nabrání směru pro začátek to, že se ptáte, alespoň tady. Osobně bych dala psovi ještě šanci )pochopila jsem správně, že zvažujete i variantu poslat ho dál???) a našla si někoho fajn, kde mě vztahem k vlastnímu psu provede. A neviset jen na chovateli, ono to, že někdo chová, ještě neznamená, že je to zkušený empatický výcvikář.
Proč to píšu. Mám koně, taky hodně od mlada. No…ze začátku jsem měla pocit, že jsme si fakt nesedli, že jsem chtěla něco jiného a že jsem si vzala fakt velký sousto. No, dala jsem tomu šanci a jsem ráda, jako fakt, není to zvyk, ale fakt jsem získala nejhodnějšího a nejspolehlivějšího koně ze stáje.