Škoda mluvit.
Mně máloco vytočí, jako fakt 🙂 ale debilní majitelé psů a krmiči mně točej do vrtule.
Ta bezmoc, kdy se k vám řítí velkej silnej pes bez kontroly je fakt dost hrozná, už to nechci zažít ☹️
Škoda mluvit.
Mně máloco vytočí, jako fakt 🙂 ale debilní majitelé psů a krmiči mně točej do vrtule.
Ta bezmoc, kdy se k vám řítí velkej silnej pes bez kontroly je fakt dost hrozná, už to nechci zažít ☹️
Momentálně vítězí tato
Efe, to je strašně příhodný, já teď hrozně uvažuju nad druhým psem…a pořád nevím, jetsli BŠO s PP, jelikož je to můj vysněnej pes….anebo jestli otevřít nároč nějakýmu bezdomáčovi.
Ale trošku tuším, jak to dopadne 😀
My chodíme s chlapem na jógu. Je to na malým městě a chlap tam nikdy před tím ani nepách 😀 No paní cvičící taky neustále mluví v ženským rodě…zvyk je prostě železná košile, nenaděláš nic 🙂
Já ale myslela právě pohlaví dítěte ve vašem formuláři do oddílu. Ne rodiče a ne rodný list.
No pokud jste tak akurátní, tak ještě pokud vyplňujete pohlaví, tak tam musíte dát ještě neutrál anebo tuhle kolonku úplně vyhodit 😀
Já takovéhle dvě znám. Žijí spolu, jedna má svoje biologické dítě, o biologickém otci nikdy nemluvily, kluk má příjmení po matce.
Partnerka této matky byla u porodu, u výchovy dítěte. Kluk matce říká mami a té druhé jménem.
Není to podstatné, jak s ekomu bude říat. Je to stejně lichá obava jako když někdo řekne, že se chce vdát a mít jméno jako vlastní dítě kvůli tomu dítěti, aby se mu někdo nesmál a nebylo to divný.
Ne, pro dítěte je divný jen to, z čeho udělá kovbojku rodič.
Megi….samozřejmě že máte pravdu a já s Vaším názorem souhlasím…
Fabuluji b tomto směru naprosto záměrně. Jelikož je mezi námi stále dost lidí, kteří si myslí, že výchova “homopáru” může dítě zásadně poškodit jen kvůli tomu, že máma-máma/táta-táta.
A jako proč ne, každého věc, co si myslí. Ale já tuhle “děsivou formulaci” používám jako proti argument právě vůči tomuto postoji.
Nejsem matka, ale doposud i po letech mě níčí zpověď jedné známé, která dělala sestru v kojeňáku. Měla na starost šest až deset dětí a jen co prošla okolo, všechny děti automaticky hned po ní natahovali ruce. Po komkoli, kdo prošel okolo.
No a tohle život dítěte poznamená dle mého nejvíc….pokud nebereme extrém jako je týrání.
Je dětský domov přímo nezažila, ale moje matka je z dětskýho domova. Pokud je člověk jen trochu empatický a citlivý, rozezná, v čem se dětský domov a následný výběr nevhodné rodiny podepsal. Za totáčeče byla jedna z výhod, že pokud jste si vzali děti do pěstounské péče, stát vás dost ekonomicky podporoval. To byla motivace dotyčné rodiny. Prověřovací mechanismus jaksi už pokulhával.
Kombinace dětského domova + nevhodné hetero rodiny na duši matky udělaly své a můžu všem potvrdit, že čím je ten člověk staší, tím se to projevuje více (v různých směrech).
Motivovaný a sehraný “homopár” by se na ní vyřádil daleko méně, dokonce bych řekla, že vůbec, naopak, mohl by jí dát moc.
Dítě potřebuje především klid, lásku a pocit bezpečí.
Proto tu současnou schválenou verzi partnerství nepochopím a je to plivnutí především na děti v ústavech.
Osobně mám problém s tím přiosvojením, jako fakt. Nikde totiž není dostatečně dobře napsané, jak je vyřešena problematika biologického rodiče, které ve svazku nežije….a na které by mělo mít dítě principielně nárok. To je fakt záležitost na rokování a diskuzní panel.
Bodlinka:já mám názor zcela jasný. má to penis, je to samec, má to vulvu, je to samice.
jsem ochotná i uznat, že někdo to může mít v hlavě natolik špatně, že velice touží podobat se pohlaví jinému, než kterým je obdařen. v tom případě chirurgie dokáže leccos, ale nenávidíš-li své pohlaví, pak ty “špatné” pohlavní žlázy a druhotné pohlavní znaky nemůžeš chtít ponechat.
takže jsi li žena s penisem, jsi prostě muž. jsi-li těhotný muž, jsi žena.
jo a lidovce jsem volila aby buzny nedostaly děti. taková jsem zrůda konzervativní.
S veškrou úctou k Vaší volbě, to je mi jedno, Vaše svatý právo atd. = nesoudím, ALE - pokud jste volila lidovce, tak jste automaticky volila SPOLU, kde je dost lidí pro manželství pro všechny (už jenom v rámci TOPky). A tak je to se vším.
Ono si nevyberete 😀 fakt ne. Předvolební koalice stran s totálně protichůdnými programy jsou prostě podvod na voliče.
svět je malej, je to pravda 🙂
svět je malej, je to pravda 🙂
Tady se míchá pátý přes devátý 🙂
Prioritně nutno podotknout, že vývýra"LGBTQ+" je velmi zavádějící. Mezi tím, co jsou gayové a la aby úplně normální lidí, trans je medicínsky prokázaná porucha a ten zbytek je, co vím, stále předmět vědeckého zkoumání (jestli je to porucha, kulturní konstrukt atd.).
Registrované partnerství nestačí. Především proto, že neuznává právo na dedictví , přední informací v nemocnici blablabla. Tohle je fakt ostuda, že dosud nebylo zrovnoprávněno.
Podstatná je především otázka výchovy dětí. Homo páry by mměly mít stejně právo na adopci , jako muž a žena. Proč? Protože lepší milující dva než jedna teta na 20 dětí. Kdo má v rodině někoho z děcáku, pochopí. Zde je dle mého názoru kontroverzní akorát otázka přiosvojení.
S definicí změny pohlaví v ČR souhlasím. Lenka Králová je šílenec, který podporuje hormony mladým a “nerozhodnutým”… to je prasárna. Za mně palec lidem z iniciativy “Nemluvte za nás”.
Koupit nemovitost (i za rozumnou hypo) se v dnešní době v Čechách ještě dá, a to nemusí jít hned o vyloučenou lokalitu. Ale člověk to musí mít dobře spočítané, musí být tak trochu skromný, snést trochu nepohodlí a hlavně mít hlavu otevřenou, že životní štěstí se dá najít i jinde než v Praze/Brně.
Ten systém nás neskutečně cyklí.
Pod toto bych se podepsala, ale podpora hygienických potřeb je jen kapka v moři. Na to, aby ženy přestaly doplácet na to, že jsou ženami, na sobě musíme jako společnost ještě hodně pracovat, a to nemám na mysli kvóty ve firmách, to je dle mýho příšerná blbost 😀
Buggyra:Jako, uhnat Magdu je nad lidské síly, jestli se zdařilo, tak hluboká poklona.
JÁ jí jednou uhnala, byla jsem děsně urputná 🙂 Ale teď už bych si s klidným svědomím pozvala i Kamilu Hruškovou, je to její žákyně a jede ve stejném systému vzdělávání…a dělá moc dobře.
Možná starší generace, ale kalíšky a menstruační lakhotky zažívají velký boom a vyjde ve výsledku daleko levněji.
Týýýjo, kam se člověk ve vlákně politika nedostane, žejo 😀
Že by Magda? 😀
Já dala nákupákům vale, jdu tam jen ve velmi výjimečných případech. Oblečení objednávám většinou přes net ve slevách u český produkce, a co se týče jídla atd., tak jednou tejdně obejdu v Rakovníku náměstí a mám na týden vystaráno.
Ekonomicky to vyjde šul nul, jako když jsem jela konzumější život v Praze (jako fakt), kvalitou jsem na tom lépe.
kometa:Ale tady se nabízí otázka, proč se do toho nehrnou ani ti chlapi. Jak na studium, tak poté do terénu.
V okolí vím o dvou veterinářích (mimochodem oba jsou naši absolventi a jsme na ně pyšní), kteří přijedou ke krávě nebo k praseti. A kteří jsou schopni u té krávy udělat císařský řez. Jo, asi by přijel i ten třetí, byť primárně dělá koně.
Lidi jsou pohodlní. Nechtějí se prostě dřít, a jak píšete, být v bahně a zimě a smrdět, je to celkem pochopitelné, mají to i “normální doktoři”, prostě už to není tak moc srdcařská záležitost. Nyní je požadavek na méně práce za více peněz - pouze konstatování, bez jakékoli kritiky. Také si lidé uvěodmují, že být poctivým terénním vetem je fakt žít na úkor vlatsní rodiny….a už i ty chlapi si uvědomují, že je fajn vidět svý děti růst. A je strašně těžký odříkávat zákrok s vědomím, že tamhle někde v noci kolikuje kůň a možná chcípne.
Chlapi teď jdou hodně tam, kde jsou peníze, a uvolňují tak v dříve mužských oborech prostor ženám.
Ale nejsem sociolog, ani znalec oboru, prostě dedukce 🙂