Aktuálně: 3 732 inzerátů210 785 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2024, 17:19:11 xxx.xxx.133.112
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 26.03.2024, 17:15:38

No, to musím říci, že funguje 🙂

Já odešla z velkýho města na docela velkou periferii teď v zimě. Je to očistný. Všichni tu volej Babiše a v hospodě nadávají na Fialu a na PP mně je to putna…obojí 😀 

Nad barákem mám stráň, úplně poprvý v životě k dispozici zahradu a když jedu do práce, tak jedu vlakem jedním z nejkrásnějších údolí, co v Čechách vůbec jsou 😀  A v práci koukám z okna na nádherný baráky, co vypadaj jako šlehačkový dorty a turisti za nimi lítaj až z druhého konce světa.¨

Je to ráj na zemi 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2024, 15:50:38 xxx.xxx.27.14
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 26.03.2024, 15:22:10

Megi, říká se: mysli globálně , jednej lokálně.

Řada z nás tu nadává na poměry….já někdy taky. Řada věcí, které píšete, jsou pravda. Ale my stejně jediné, co ve výsledku můžeme, je již volit,a následně si vytvořit vlastní realitu založenou na budování vlastních vztahů a ideálně spolupráce lokální komunity.

Změna jde stejně většinou zespoda,a nemusí hned být systémová. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2024, 14:35:25 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 26.03.2024, 14:30:52

Megi, jsem vegetarián 10 let, nic mi nechybí, jen si musím hlídat železo. Vlastní stravování mě vyjde levněji než stravování masožravců. Od té doby, co nejím maso, skoro neznám pocit přejedení a pocit, že mě honí mlsná. Má to pak finálně i tu výhodu, že i když jsem trochu mohutnější konstituce, mám pár kilo navíc, nemusím jinak vůbec hlídat váhu. Jakože vůbec. Přestala jsem být unavená, ospalá.

Tím nekopu za čisté vegetariánství. Ale za to jíst toho méně a s rozmyslem. Jenže tohle je problém Čechů, jim prostě na kvalitě nezáleží. Když je prostě rajče drahý a nemá ani tu kvalitu, tak  ho prostě nekoupím. Koupím jablka, mrkev, brambory a salátovku v akci a už i s tím se dá čarovat. Luštěniny také stojí celkem málo a jsou dost výživné a chutné.

Bez sýra se nenajím, připouštím.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2024, 13:42:58 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 26.03.2024, 13:21:25

On je problém, že dnes řada chovatelů doporučuje krmit hlavně granulemi těmi a těmi a pro lidi je to pohodlné, takže na to naskakují sami.

U nás v rodině bylo již vychováno x štěňat převážně loveckých plemen. Základ jejich stravování nikdy nestálo na granulích. Razilo se heslo, že co se do psa nainvestuje do začátku jak ve výchově, tak v krmení, to se později 100x vrátí. Čili jsme štěňatům a mladým psům převážně vařili a kvalitní granule pak sloužili jako prostředek, aby se případně dojedli. 

A pak jsme jim věnovali dostatek pohybu.

Nikdy jsme neměli problém s pažravostí, s nedostatkem čehokoli, žraní bobků, vyjíždění po někom, když žrali. Nebyl problém odnaučit somrování. Měli prostě všeho dostatek a měli minimální důvody pro vytváření zlozvyků.

Důležité je také uvažovat nad tím, co jsou granule vlastně zač a jaké volit a proč. Především se jedná o průmyslově vysoce zpracovaný výrobek - a už nyní se ukazuje u lidí, že za plno civilizačních chorob mohou právě vysoce zpracované potraviny. Čili pokud není pes alergik nebo já nevím co, je potřeba se zamyslet, proč krmit granule a následně jaké….špatným výběrem můžeme psovi a následně i sobě nevědomě zadělat na zbytečné problémy.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2024, 13:27:32 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 26.03.2024, 13:22:12

Mám stejný názor.

Spotřeba masa je v západním světě naddimenzovaná. Je fajn mít chuť na kvalitní stejk a dát si ho, stejně tak pečené kuře. Ale nejet na kvantitu, ale na kvalitu. Jíst raději střídměji a pak si užít kvalitní a dobře připravené maso. 

I když se situace lepší, masa konzumujeme nad míru - a ano, i to má vliv na různé typy karcinomů. Zbytečné a nekvalitní maso se strká skoro všude, počínaje rozpečenými bulkami a pizzami v supermarketech, přes uzené v hotových jídlech…a mohli bychom jít dál a dál.

Pak není problém si dopřát kvalitnější a dražší maso z chovu, kde se ke zvířatům, chovají alespoň trochu slušně. Utrpení je horší než smrt samotná.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2024, 11:47:20 xxx.xxx.27.179

Ano, chybí.

Dáváte doporučenou denní dávku?

I tak si ale štěně zaslouží více, než jsou průmyslově zpracovávaná krmiva. Není nutné štěně překrmovat, ale na přilepšení tu uvařit rýži, tu rozmíchat vajíčko, tady dát trochu tvarohu atp. vůbec není na škodu.

Pokud by nebyla nějaká zdravotní omezení, štěně bych jen na granulích neměla nikdy.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2024, 11:03:42 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 26.03.2024, 10:06:30

Já byla právě jen na ukrajinských Poloninách. Slovenské letos premiéra. Bydlet budeme ve Snině no a zbytek se zatím uvidí 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2024, 11:02:59 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 26.03.2024, 09:46:38

Sago….Zapněte na mobilu aplikaci Mapy.cz. Klikněte na menu (tři vodorovné čárky) a vyberte Offline mapy. Vyberte mapy ke stažení a po stažení máte hotovo. Nyní můžete navigovat i bez internetu.

Jinak zaměstnavatel, který platí tarif bez jakýchkoli dat v dnešní době je hoden pověsit za trenýrky do průvanu, to nic nestojí a hodí se to v rámci práci ke kdečemu .))

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2024, 11:00:13 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2024, 10:44:03

Aha😀 díky 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2024, 09:44:03 xxx.xxx.27.179

Horsano, vyrážíme do Polonin. Máte nějaký fajný tip, co je fakt pecka a třeba není mezi lidmi tak populární?

Pokud to tam teda máte prochozené 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2024, 09:43:10 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 26.03.2024, 09:38:47

Šakala není možné ho označit za invazivní druh, protože do Česka nebyl nikým zavlečen. Není v ČR ani brán jako chráněný druh, jako je třeba vlk. Pozorování šakala v ČR je již dlouhodobé, ale spíš v množství kusů…byl pozorován až u Hradce Králové. Má na to vliv oteplování a jeho posunování areálu směrem na sever. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2024, 09:27:41 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 26.03.2024, 08:03:42

Sago, můj postřeh - na navigace při jízdě autem je nejlepší Waze nebo Google Maps. Ty ale nefungují offline, pokud vím. Mapy.cz  jsou nejlepší na pěší chůzi a fungují offline, ale musíte si v nabídce stáhnout mapový podklad. A ten se pak i při online režimu průběžně aktualizuje. Pokud nemáte tyhle podklady stáhnuté a jste mimo signál, tak se Vám ukáže slepá mapa.

Jinak Mapy.cz by v terénu měli fungovat spolehlivě. I na cyklo. A že se občas vloudí šotek jako Horsaně, to se prostě stane. Oni se pořád snaží aktualizovat, na základě průzkumu terénu i hlášení  uživatelů, ale když třeba tu cestu někdo dlouho neprojde a nenahlásí, tak to prostě neopraví. No a podklady ze zahraničí kupují, ty sami nevytváří, takže se v cizině může stát, že tam bude renonc.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2024, 08:34:44 xxx.xxx.27.179
Sarah01:

Vidím, že nejsem sama, kdo tady v tom často máš guláš, tak už ani neodpovídám. Když nevím, kdo je kdo. 😄

Já myslela totiž, že Orionka1 je nám všem známý člověk, a Orionka2 je nějaký prudič recesista 🙂 ale teďka je to nějaký divný celý 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 25.03.2024, 22:32:42 xxx.xxx.168.51

Prosím Vás , přátelé…nevidím do tohoto vlákna pravidelně-dokáže mi prosím někdo vysvětlit rozdíl mezi nickem Orionka a Orionka2? 😀  

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.03.2024, 17:51:29 xxx.xxx.25.97
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 20.03.2024, 17:42:23

Vidíte, že umíte nesouhlas vyjádřit i slušně.

A ani to evidentně tolik nebolí, je vidět, že moje výtka padla na úrodnou půdu.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.03.2024, 16:34:19 xxx.xxx.25.97
J5:

Normálně bych orionko2 nikdy žádné ženě nenapsal následující, ale neuvěřitelné překrucování historických faktů a pomíjení nehodícího se, je typické pro lidi vašeho ražení. 

Vaše adorace individua které má nakročeno k tomu stát se masovým vrahem č.1, prvnímu v jednadvacátém století je pozoruhodně odpudivá. Psala jste kdesi nahoře “Já když slyším Evropské hodnoty, chce se mi blít - spisovně.”  Tak vězte že mně se chce, zcela nespisovně blejt z vás.

Chovejte se slušně, sakra! Anebo běžte zvracet někam na Novinky.

Tohle vlákno se drží celkem v mezích slušnosti už pěkně dlouho a nepotřebujeme tedy bůhví koho, kdo nedokáže unést cizí názor. Takže ač nemám jakékoli páky, žádám vás, abyste se choval, jak se má.

To, že je pro vás jakýkoli jiný názor, než ten váš, známkou podpory Putina, hraničí opravdu s nějakou psychickou chorobou (vaší). Anebo nepochopení, co znamená slovo demokracie.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 19.03.2024, 23:48:42 xxx.xxx.32.195
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 19.03.2024, 22:03:11

https://youtu.be/caVXlsL2_n4?si=RNy3mcVEI0uG17FD

Jinak děkuji za odkaz na Foltýna , sleduji hho příležitostně taky, ne vždy s ním souzním, ale beru to jako pohled odborníka z praxe.

Děkuji za optání na feňuli , řádí jak černá ruka! Teď intenzivně pracuji na socializaci s poděděnou kočkou, no je to náročný…

A vůbec, co Vás odchod z práce a nový job???