Aktuálně: 3 732 inzerátů210 785 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.04.2024, 09:59:45 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 04.04.2024, 09:38:00

On není problém, že na tu dovolenou jedou, ale že si pak stěžujou 😀 já loni udělala výlet do Střední Asie normálně se tam jezdí skorem za 100 000, já to udělal ani ne za 20 na hlavu. Ale nemám kuchyňskou linku a dlouho mít nebudu - resp. mám, vyměněnou za dvě láhve primitiva a odvoz. Nafasovala jsem k tomu i starou troubu, která světe div se funguje 😀 a vařim na dvouplotýnce zatím. prostě pro fajnšmekry 😀 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.04.2024, 09:41:31 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 04.04.2024, 09:33:14

Jo, tohle je pravda. Tohle mi nedošlo, žiju ve vlastní zaslepenosti, chlap doma udělá skoro vše a já už to beru jako standart 😀 ale vlastně je to taky důvod, proč lidi nejdou do strarého domu, na reko nezbude, neb hypo je dnes drahá a vlastními silami si na to netroufnou…..tohle musím uznat.

Ale zas nemusí mít každý dům, lze koupit a byt mimo velké město, i tak se dá prožít spokojený život.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.04.2024, 09:29:27 xxx.xxx.27.179

Zvykat netřeba.

Osobně jsem přesně tohle řešila před nějakou dobou.

A získala jsem díky tomu jeden zajímavý podnět. který je velkým slovem do pranice.

Cituji:

Mně hodně pomohlo koukat, jak dobře přes ty masky vidí. Všimla jsem si, že koně sundavají hlavně ty masky, přes které je špatně vidět (a nedivím se jim - tím spíš pokud jsou ustájení 24/7 venku a mají je nonstop i v noci). Používám https://www.equiservis.cz/maska-na-hlavu-bucas-buzz-off.../ nebo tuto: https://www.kamir.cz/elasticka-maska-na-usi-premier.... Ta druhá nemá tak hustou síťovinu a je přes ni taky moc dobře vidět 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.04.2024, 09:27:18 xxx.xxx.27.179

Horsano, jak je tu vás se sněhem?

My počítali se sněhem, ale že bude ve dvanácti stech metrech východního Slovenska metr sesedlýho sněhu, tak to jsme nečekali 😀 prošli jsme se pěkně. A překvapilo mě, jak je východ Slovenska hezky udržovaný, oproti divokému jihu. Tam je ekonomický rozdíl fakt sakra znatelný.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.04.2024, 09:25:11 xxx.xxx.27.179

Osobně mám taky pocit, že ten počet BŠO bez PP se taky zvyšuje tím, že je velmi populární mezi majiteli psů - začátečníky, prý kvůli povaze. Fajn. Ale jsem na FB ve skupině BŠO a ty dotazy a příspěvky ve skupině, no někdy padám na znak. Dělají se z toho vskutku miminka a těch bezpapíráků je tam milion. Prostě nezkušený pejskař nechápe, do čeho jde…a plno lidem je to jedno.

Teď mluvím především o těch zdravotních predispozicích.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.04.2024, 09:20:52 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 04.04.2024, 09:12:37

Tak on když člověk kupuje starý barák, tak to chce trochu fištróna. Nesmí to být mokrý a nesmí se to bortit a téct do toho. Ale i přes tohle síto člověk vykřeše dost nemovitostí.  Zbytek už je řešitelný za chodu. No a pak je taky výhoda vyrovnat se s dispozicí domu, když se rozhodnu bourat, tak se to halt prodraží. 

Celou dobu nám všichni říkali, že je levnější postavit. No, pokud se člověk alespoň trochu dovzdělá a ví, na co si dát pozor, tak to nebyla a není pravda. Hodnota půdy roste a je to jedna z mála věcí, co za dobu vysoký inflace neztratilo cenu, spíš naopak. Druhak pozemek stavební, na který se dá hned projektovat (tj. má všechny přípojky v dosahu blablabla) má svoji hodnotu všude.

No a pak je otázka, co znamená to “žít”. To je totiž pro někoho něco jinýho. Někdo je prostě rád doma a buduje si, to je celý. A někdo potřebuje na dovolenou a dokáže to i s reko. Dneska jde i k moři jet za pár tisícovek, ale zas je to o tom srovnat se s tím, že to nebude jak z katalogů cestovek.  

Já vim,  jsem chytrá jak rádio 😀 ale baráky jsme objížděli skoro 3 roky, než jsme našli ten náš. Čili nejsem žádný oborník, ale něco mám nakoukáno.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.04.2024, 09:07:11 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 04.04.2024, 08:59:19

No ono si to chce stoupnout nohama na zem. 

Je super mít rodiče za zadkem a šoupnout jim malý dítě na hlídání. Jenže mimina nejsou miminama 10 let a taky pokud rodiče žijou v Praze, tak prostě hledat něco za bukem, když na to nemám, je oříšek. A takových bylo, co hlídání nemělo a přežili to…

Další věc je práce, spousta lidí žije v tom, že práci a peníze dostanou jenom v Praze, ale taky to není pravda. Kolín, Rakovník, Mladá Boleslav…to všechno jsou místa, kde se dá sehnat džob a nedostávat na české poměry almužnu.

Školství už se taky na periferii lepší. MHD se taky zlepšuje, z Prahy jezdí třístovky až do Liberce nebo Karlových Varů…kdo  musí do kanclu jen pár dnů v týdnu, to dojíždění přežije.

No a pak taky další věc, pokud člověk odejde z velkýho města, prostě míň utrácí, ad a není za co, ad b je tam prostě levněji.

Chce to prostě hrát s kartama, který má daný jedinec k dispozici, a nehroutit se z toho, že zrovna momentálně nemám to a to. Spokojený člověk vyžije i s málem. 

Čili v tomto souhlas s Buggyrou, vysoké nájmy jsou tam, kde je drahá koupě. Nebudu ale zastírat, že se situace nehorší, ta oblast se prostě pomalu, ale jistě rozšiřuje. Teď se ještě dá, ale bude hůř. A v našem státě i s výhledem do budoucna bude vlastnit nemovitost alfa omega.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.04.2024, 08:47:59 xxx.xxx.27.179

Koupit se v současné době dá i v dojezdové vzdálenosti do velkých měst. Jen nesmí být člověk zblbý z designových interiérů a pořadů o bydlení. A pochopit, že dobře se dá žít i trochu skromně.

My loni koupili starý dům v dobrém stavu 50 km od Prahy za 3 mio. Máme v pohodě splatitelnou hypo i přes vysoký úrok a strkáme do svého. Stačilo jen nevymýšlet blbosti a pár víkendových brigád před nastěhováním, zbytek děláme v průběhu. Člověk musí akorát pochopit, že některý věci mají svůj čas  a nic není hned.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.04.2024, 16:20:58 xxx.xxx.27.179
kometa:

Současné stavby cizích hal a montoven na kvalitní zemědělské půdě

Jako třeba území Dolní Lutyně - též mi to velmi vadí.

No, a to je ještě k tomu chráněná oblast.

Na jedné straně se Křivoklátsku naprosto nesmyslně pasuje národní park a na druhé straně chtějí zlikvidovat tohle.

Ale alespoň jeden bod z předvolebních slibů se jim splní 😀 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.04.2024, 14:51:53 xxx.xxx.27.179
assil:

Dokud je to tady tak, že jen vyřízení papírů na bytový dům trvá 8 let, tak všechny tahle plány a dotace jsou úplně bezpředmětné.

Já jsem stále nadějeplná, je to asi věkem, dotace mi sice už lezou krkem, ale třeba tohle alespoň k něčemu bude. Každopádně propagace toho ve veřejném prostoru 0, tudíž to zatím vypadá, že realita bude směřovat k Vaší teorii 😀 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.04.2024, 14:31:16 xxx.xxx.27.179

Tak jako já nejsem úplně fanoušek téhle vlády, ale nemluví se o jedné věci.

Existuje něco jako Národní plán obnovy, což jsou evropské peníze - dotační. Z těch se má saturovat kde co….a tady je třeba výzva pro veřejný sektor mimo jiné i na dokumentace pro výstavbu bytových domů.

https://mmr.gov.cz/cs/evropska-unie/narodni-plan-obnovy/2-vyzva-financni-podpora-pripravy-projektu-souladn

Je to teprve v plenkách, ale je to hozená rukavice. Jak moc budou obce mobilizovány, jestli se to postaví a jaké by tam byly podmínky nájmu, to je věc druhá.

Tady by teda Jurečka zásluhu neměl vůbec, Bartoš nevím? Jen by se to mělo zmiňovat taky. Každopádně nový stavební zákon Bartoš zprasil dokonale 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.04.2024, 09:26:18 xxx.xxx.27.179

Já bych ještě dodala, že je teď hromada BŠO bez PP. Nejlépe se takovým “chovům” vyhnout, pokud člověk chce minimalizovat zdravotní komplikace.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.04.2024, 09:21:04 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 03.04.2024, 08:59:47

Existuje, Orinko, třeba Válek, je to doktor. Jestli je to dobrý ministr, teď neposuzuji, ale z oboru je. Dále Blažek, právník. Bek je vysokoškolský učitel.

Já vím, že je nemáte ráda, ale člověk by se neměl tou nelibostí nechat emočně smýkat 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 02.04.2024, 08:42:29 xxx.xxx.183.221
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.04.2024, 08:27:34

…asi jste někde něco někomu….mu…😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 02.04.2024, 08:25:23 xxx.xxx.183.221
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 30.03.2024, 08:33:02

To je přesně ten důvod, proč jsem měla doma kočku zakázanou…jelikož máme doma dost cenných věcí a oni tak rády shazujou….no ale jedna mrcha si nás našla, a stejně kočku nakonec mám, chvála bohu 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.03.2024, 18:52:54 xxx.xxx.17.129
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 27.03.2024, 12:35:15

To jsem dřív nepostřehla-Vy už máte dva koně?

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.03.2024, 09:59:23 xxx.xxx.187.0
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 27.03.2024, 09:56:09

A moje babička zase Ukrajincům, kteří v rámci banderovců řádili na konci války na Zakarpatí a na východním Slovensku, kde žili. Děli se tam jejich rukou hrozný věci. A když se babička s rodinou vraceli do  Čech, málem ji zastřelili, ji i celou rodinu.

A taky z toho nedělám kolektivní vinu 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.03.2024, 09:28:23 xxx.xxx.187.0
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 27.03.2024, 09:15:51

Vycházím z pravidel barfování. Samozřejmě že psovi nedám sežrat celého pacholíka.

Jenže to si každý majitel musí zjistit sám, jak vhodně stravovat svého psa. Každé plemeno má své mouchy, líší se velikostí a pak i aktivitou.

Proto nelze radit takto od stolu.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2024, 22:37:24 xxx.xxx.28.53

Tak, Orionko, a máte to, co naplat , že názory typu vašich a zdejších dam na opačné straně spektra jsou naprosto relevantními přístupy k věci (OBA tyto myšlenkové proudy), v zahraničních médiích běžně , u nás třeba ne Echo24,což není žádný dezinfo)  jste prostě proruská a šmytec 😀