»
Odpověď na příspěvek uživatele
Saga z 03.06.2024, 10:30:53
Chápu, a to úplně. Já mám zas koně v úžasný krajině, ale jsme v takový zátočině, okolo teče velká řeka a ještě je zavřenej most. Většino mám čas na vyjížďku tak hodinovou a to je u nás fakt jedna trasa 😀 taky teda do kopce, ale to zas vítám, aspoň si kobyla prožene šunke 😀 ale v tom bahně to nejde, na neposekaných loukách všechno rozbiju a v kopci si zas namlátim já.
Ale mně ten déšť úplně nevadí, není frišno, u nás nehrozí povodňový stavy no a jsme ušetřeni tropických veder o jeden měsíc méně. Haleluja.
»
Buggyra z 03.06.2024, 10:06:32
No já zas ve jménu toho, že mám koně ve stádě 10 ks na rozloze 17 ha, kde fakt choděj, s ježděním hrozně zlenivěla 😀 nebo spíš teď beru po chvílích na jízdárnu ve jménu toho, že bych chtěla do budoucna s chlaďasem skládat ZZVJ-D…jen tak, pro motivaci 🙂
»
Saga z 03.06.2024, 09:48:12
To není z mojí hlavy, to jsem kdysi někde vyčetla, ale je to pravda.
Vidíte, já mám koně v ustájení a taky nestíhám skoro jezdit. Je to drbací mustang 😀 Člověk neudělá nic.
»
Buggyra z 03.06.2024, 08:24:58
Buggyro, s koňmi je vždycky všechno jinak. Ale to už za ty roky víte sama 😀
Život je dobrý, ale koně ho dělají lepší.
Já mám teď zas novou zkušenost, nějakou dobu mám nové ustájení, je to tam trochu nadivoko, ale všichni koně mají podstatné, prostor, přístřešek, vodu, co do huby, hlídá se, aby s enepřežrali, když někdo zakašle, dostane mudecínu, ale zas s eto tolik neprožívá. A koně zdraví jak řípa, v globálu tedy, jelikož jsou tam i důchodci.
No a předchozí ustájení boží, nadstandartní péče, prostor, všechno, blablabla a pořád někdo na klinice nebo s blbým úrazem. To jsou nějaký energetický kruhy.
S paní Danuší je sranda náhodou 😀 nejvtipnější je ta její vybudovaná póza ala zástupkyně mladé generace…mi neříkejte, že na roli “chápající mamka” někoho z mladých utáhne 😀 u mně to není až tak dlouho, co mi bylo 25 a tohle by mi přišlo směšný už v tý době.
bassrock: 😂😂 sorry, ale rozesmálo mě to.
Holky tady řeší životní balanc a práci a toho studená prdel Horsany😂😂
No….ona studená prdel je ale pro životní balanc naprosto zásadní myslim.
Nebo resp. studenej podvozek na pohodě nepřidá.
»
efe z 28.05.2024, 14:16:15
Já vlastně ani nevím, jestli jsou koně moje priorita. Ale vždycky si mně stejně nakonec stáhli. Prioritou je pro mně spíš zvíře jako takové - čili můj pes, teď poděděná kočka, kvůli který už nikdy (nebo aspoň dokud bude žít 😀) neodjedu v zimě na dýl jak víkend, jelikož jí někdo musí topit, páč už je stará, no a aby kůň měl všechno, odježdění do toho nepočítám, neb má úplně boží prales k žití a tam se vypohybuje dost. Ale je to moje největší vášeň a dává mi v životě totální balanc a psychickou vzpruhu. Pak beru svůj obor tak trochu jako poslání, trochu fušuju d divadla a celkem dost cestuju. A v neposlední řadě rodina a péče o přátelské vztahy. Je toho dost, ale je to tak dobře a potřeba.
»
Buggyra z 28.05.2024, 13:49:10
Jsem u koně minimálně 5x týdně 🙂 boží šéf a bohulibě zaměřená práce se neopouští 🙂
Ale nemám dítě, kdybych měla, musel abych to změnit.
»
HelaS z 28.05.2024, 01:34:32
Helo, Vy jste osvícenej člověk 🙂 tak by to totiž mělo být, ale máte pravdu, že to nejde s každým.
efe: Roli hraje samozřejmě spousta proměnných, já práci v okruhu 10 km opravdu neseženu 🙂 teda rozhodně ne takovou, kterou bych byla ochotna akceptovat (obor, peníze).
Vidíte, já mám 60 km, HO zatím 2x týdně 😀A teď nebudu říkat, kolik času strávím na cestě do kanclu 😀
»
bassrock z 27.05.2024, 12:50:45
Stejná zkušenost. Naprosto záměrně se vyhýbám soutěžím s anglickými disciplínami, ale nedávno mě kamarádka vytáhla na SeeSee….to bylo fakt příjemný, lidi v pohodě, nikdo nemachroval, ke koním se všichni chovali hezky, no fakt jak říkáte, úplně jinej svět.
»
Buggyra z 27.05.2024, 11:18:36
Takže konečně budete mít vlastního koně, jak jste se tomu vždycky bránila 😀 nojo, každýho to jednou doběhne 😀
Buggyro, takže jako ta huculkoule nebo kdo je ten koník zač, je novým prdítkem po plňasovi? nechtěla jste náhodou chlaďase? 😀
»
Anonymní z 24.05.2024, 14:43:32
Wow, ta cena je teda bezkonkurenční. Ještě mrknu, koik to čeho obsahuje 🙂
»
Arbora z 24.05.2024, 10:39:26
Tekuté se ale musí zase míchat do kyblíku a jak říkám, přes léto, když takhle dojíždí, chci ulehčit. Mám koně na pronajatém pozemku ustajovatele, ten bydlí o cca 10 km dál, ale dojíždí každý den, teď ale dojíždí ještě dál a má ještě klasickou práci.
Na egersman kouknu, to neznám, moc díky.
»
Zrzavci z 24.05.2024, 09:15:23
jo 🙂 má nadání a je z drsného kraje, život jí jistě naučil 🙂
»
Arbora z 24.05.2024, 07:51:39
Hippolyt a Salvanu nežere, v Reforminu Stixx skoro nic není a Pavo stojí 800 na měsíc 😀
No a granulovanou formu musím do něčeho míchat, jinak to nesežere taky. Máme ztížené podmínky přes léto v ustájení, chci něco, co dají z ruky a půjdou, máme uzavřenou silnici a objíždějí o 15 km déle než za normální situace…chci jim přes léto, než s eto vyřeší, ulehčit.