Aktuálně: 3 703 inzerátů210 358 diskuzních příspěvků18 252 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 18.11.2024, 21:06:37 xxx.xxx.135.37

Ten světelný test byl.

Jinak já i když mám koně robustního, už bych ustájení bez sena nonstop minimálně přes zimu nechtěla. V předchozí stáji se pase na stařině, ale já mám ráda, když si koně můžou vybrat. A když tráva přemrzne a je kratší, že nemusí bagrovat jen tu. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 18.11.2024, 12:32:55 xxx.xxx.135.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.11.2024, 12:19:13

Přivřené, bolavé.

Ale seno máme pěkné.

Obrázek Obrázek
JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 18.11.2024, 12:15:16 xxx.xxx.135.37

Asi prach nebo nevím, pořád taky mají palici v seně…naštěstí jenom jedno oko 😀 já na to mazání nemám grif, to je peklo, ale zvládneme to 😀 naštěstí jsme to podchytili včas a stačí mazat jen 3x denně, ne 5x jako u jiných případů.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 18.11.2024, 12:10:12 xxx.xxx.135.37

A u nás zánět spojivek. Vet přijel v sobotu, cena za vyšetření + pár Equipalazonů do foroty mě málem porazila 🤣

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 14.11.2024, 14:49:52 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.11.2024, 14:47:05

Známá má dva arabonoriky a fakt super. 

Ale osobně bych se nebála ani šlonzáka, to je superkůň, do sportu, pro většího jezdce, cenově dostupný, dobrá povaha.

Teď bych ho brala spíš než begana. Ty větší diskuze jsou na budku 😀 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 14.11.2024, 14:00:36 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 14.11.2024, 13:41:16

Ezoterický to není, je to pravdivý. Já byla vychovávaná k těžkýmu pragmatu, naštěstí se mi z něj celkem podařilo vysekat kolem pětadvacátýho roku. Resp. doposud všechno reálně zvažuju a převracím ze strany na stranu, ale nakonec stejně zvítězí emoce, jen důkladně zvážený, ale o to se mi pak lépe přijímá vlastní rozhodnutí a obvykle ničeho nelituju.

Jo, určitě to tak, momentálně k tomu dozrávám taky, resp. včera mi došlo něco podobnýho. Že budu chodit max na ruce a nebo zkusím dělat nějaký nový kravinky ze země a na zbytek se vykašlu. A ono mi to bude jen ku prospěchu, když taky trochu pohnu prrr já.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 14.11.2024, 13:03:05 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 14.11.2024, 12:54:46

Já jsem si hrozně chtěla udělat příští rok drezurní licenci. Takže jsem chtěla dát koni měsíc voraz a pak postupně najet. Jenže to stádo se prostě neustálilo, akorát teď je trochu klid, jelikož jsme je museli rozdělit, strašně se řezali a byli pokopaní.

No a jinak kobyla se mnou odejde, jde všude, ale je prostě totálně odpojená a jsou úseky, kde fakt slejzám, jelikož se s ní nemá smysl rvát, a to trénuju na ruce klid, všechno, praktiky si s tím vím rady, ale nebaví mě to. Ona teda ke mně nidkfy neměla nějakej závislej vztah, ale práce se mnou jí neobtěžovala, ale teď je to totálka. A jak jsem znechucená, tak ani nejezdim. A trochu si i rekapituluju svůj vztah k ní, jsem pořád zaseklá na režimu “stará škola” a občas fyzickej trest, jelikož ona prostě fakt zkouší a má 800 kg a pořád je to zvíře, který dokáže jedním pohybem člověka zabít, ale pak mi z toho není úplně dobře, jelikož se mi líbí cesta ala Vija. Ale takoví lidé mají skoro až nějaký dra mi přijde.

Jako vím jistě jednu věc - to, co mě učí a už naučil můj vlastní kůň, by mě jiný pronajatý hobby kůň nenaučil. Je to obrovská cesta sama k sobě a je to těžký. Ale mně prostě nedělá potěšení jezdit ven na koňovi, kterej se mnou fakt být nechce, ať to má důvod jakýkoli.

Na fotce zrz vzadu.

Obrázek
JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 14.11.2024, 12:56:05 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.11.2024, 12:37:30

No já to myslim trochu jinak. Ty typy welškých poníků A až C jsou celkem ustálený a taky ty lidi na těch svodech vědí, kam šáhnout pro kvalitu. Horší je to s tím typem D, je to celkem mladé plemeno, je tam přimíchané kde co, a prost ěto není tak ustálený. A proto ty výkyvy povah a taky velký sklony k PSSM. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 14.11.2024, 12:33:35 xxx.xxx.27.179

Známá má takovýho prcponcla. Ten kůň má víc životní energie než velký koně a fakt se jí nebojí projevit? Úplně jsem se do něj zamilovala, kdybych mohla mít koně doma, jednoho si pořídím a zapřahám, no, možná na důchod. Až nebude jendou moje kobyla.

S tpu mám teď velkou potíž. Je 3 měsíce na novým a totálně se ode mně odpojila. Doposud nemají vyřešené vztahy ve stádě, vůdčí kobyla začala být chabrus na nohy  a ta moje se to tam snaží převzít. Nedá se s ní nic smysluplnýho dělat, úplně mi otrávila všechno 😀 Snad to brzo přejde, ale fakt se tím trápím, nebaví mě teď s ní cokoli dělat, jelikož je to na budku. Ona je strašně emotivní a hrozně tomu dává volný průchod. Když si na ní sednu, tak je to jak na dostihákovi.

A to jsme chtěla chlaďase, abych si jen vozila zadek, ale já fakt musím všechno se smyslem projezdit. Potřebovala bych druhýho jezdce, který by s ní pracoval ve dny, kdy já nepřijdu, ale svěřte do rukou někomu cizímu koně, u kterýho se fakt musíte prosadit, že váš požadavek je smysluplný a prostě si za ním stojíte a kolikrát ani síla není u 800 kg živý váhy řešení.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 14.11.2024, 09:39:17 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.11.2024, 08:27:54

Já bych do w. koba a jejich křižovatek nešla, ty mívají bohužel často vymleto v hlavě. To už radši křížence teplase a begana, to je na tučnou zádel to nej….poctivýho nedrobnýho hucula člověk sežena, ale tak ve věku 16 +.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 13.11.2024, 23:14:47 xxx.xxx.25.16

Já čtyři roky zpět hledala robustního hucula na vyšší noze (alespoň 140 cm KVH, čím výše, tím lépe), ideálně kobylu po zkouškách a bylo jsem za ní ochotná dát 100 000 (!!!!!, to se dnesjka dá možná za plemeníka, nepochopíš). Nesehnala jsem, ani na Slovensku. A Polákům a Maďarům co se týče kšeftu s koňma nevěřím…a známé jsem neměla.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 01.11.2024, 14:10:44 xxx.xxx.189.69
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 01.11.2024, 13:58:23

Přesně. Proto taky prý vrostla poptávka po psích psycholozích…stejně jako u lidí 🤣 jenže na rozdíl od lidí většina těch psů psychický poruchy nemá, jen jsou štajf z těch poruch lidských. Je to smutný.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 01.11.2024, 13:54:59 xxx.xxx.189.69

No já bych se tomu na druhou stranu nedivila. Ale ne snad tolik kvůli žrádlu jako kvůli tomu, jak se przní všechno se vším. Typický vzorek jsem viděla včera na veterině, když jsem byla nechat očkovat svýho vořecha. V čekárně cca 6 dam, každá nějakýho zakrslýho vořecha ala jork nebo boloňák, všechno celkem mladý psi a samej nádor a já nevím co. Čili i když je to bůhví jakej článek, za mně teda nic ku podivu.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 30.10.2024, 17:29:04 xxx.xxx.10.14
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.10.2024, 16:20:03

Ano, je to do rodiny , ale myslíte, že jim takové dotazy nepoložím sama? Proto se taky ptám konkrétně na tohoto psa, nemám s ním zkušenost a mají ho v merku.

Ale díky za Váš popis 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 30.10.2024, 16:04:56 xxx.xxx.27.179

Děkuji za reakce.

Jinak, Zrzavci, nebojte, myslím, že už se nějak alespoň malilinkato virálně známe a tyhle dotazy padat úplně nemusí. Jinak by totiž nepadl ani tento dotaz samotný.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.10.2024, 12:40:05 xxx.xxx.137.211
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 29.10.2024, 12:37:33

Jako já se už smířila s tím, že pokud půjdu do útulku, tak za pár nějaká tisícovka padne, ovšem bude-li to “solventní podnik”, tak bych ty pracyh stejnak nakonec dala za vet, takže je to jasný, plus nějakej čas do toho investovanej…ale v době, kdy lidi přestávají mít na kde co, dát za bezpapírovýho vipetíka dvacku..omg teda 😀