Aktuálně: 3 543 inzerátů216 696 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 16.12.2024, 09:39:27 xxx.xxx.189.140

Hnilobu tvoří především tyto 4 aspekty:

1. výživa

2. správný trim

3. SPRÁVNÝ TRIM 😀

4. podklad, na kterém kůň stojí.

Pokud tyto složky nefungují, můžete se přeskočit a ty bakterie v to kopytě budou pořád.

Ve Vašem případě bych hádala především bod 4. A ten když se nezlepší, tak se prostě nehnete, nebo jen velmi dočasně. Ono kolikrát koním nevadí ani bahno jako takové, i když jim to třeba zrovna 2x příjemné není, ale nemusí být plné výkalů a moči. Proto se radí zimoviště pravidelně místovat bez ohledu na povrch. Kdysi jsem si koně pronajímala na pastevku, kde byly hniloby celou zimu, odpověď provozovatele byla, že je to prostě podmáčená lokalita. To sice byla, ale taky 7 koní půl roku na 1 ha a bobky se řešily vždy až po tom půl roce, kdy byli koně přehnáni jinam. Ta půda má taky určitou únosnost.

Jinak mě jako dočasné řešení vždycky fungovala modrá skalice do střelu a utemovat vatou. Ale takovou střelku asi ten prďola nemá. Takže co radí ženy výše, ale říkám, je to jen dočasné řešení, pokud s nezmění management.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 14.12.2024, 23:33:01 xxx.xxx.152.96
»
Odpověď na příspěvek uživatele anekapace z 14.12.2024, 19:01:26

Dobrého chlaďase nekupujte přes inzerát ; ale v chovech. Pod 100 000 se dostanete.

Jinak gratuluju za les, chci taky, jak se to dělá ??😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 12.12.2024, 09:09:03 xxx.xxx.165.234
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 11.12.2024, 23:35:16

Tohle máme v rodině. Často to vzdá i proto, že nemá šanci vyhrát soud. Konzultoval i s právníkem.

Matka začala zneužívat kovidových karantén a holce poblbla hlavu. Je to smutný.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.12.2024, 17:44:15 xxx.xxx.165.234

V mým okolí když už, tak přestává chlapa zajímat manželka. Ale děti nikdy.

No a když se to nedejBože rozpadne, tak se děje i to, že otec “nemá zájem”, jelikož to těm dětem takto vysvětlí matka. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 09.12.2024, 14:38:25 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 09.12.2024, 13:08:56

Ono ta bolest nepřejde, ale měla by zmírnit. Také záleží, jaká to byla koncentrace, jestli full spectrum  nebo i třeba kombinace s CBG a  co to bylo za značku.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 09.12.2024, 10:03:06 xxx.xxx.27.179

Dávám denně už tři roky po operaci kvůli rakovině. Mylsím, že výsledky vidím denně. kvůli rakovině rakovině operace před rokem a třemi. Fena teď 11tiletá, velmi vitální, s obrovskou chutí do života, neustále s vtipem dovádí.

Bez CBD už ani ránu, beru z krmiva Hulín, tam to mají nejlevnější myslím. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 08.12.2024, 20:50:13 xxx.xxx.155.88
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 08.12.2024, 19:53:59

Ano ano. 

Ale pořád jsem v pozorovací fázi. Tím, že nikam nespěchám, tak dělám pozvolna, ale lehce. Do sedla tak jednou týdně, v kritických místech zatím slézám. Pak jednou procházka na ruce, něco ze země. Teď přidám jizdarnu u trenerky. Uvidíme.Zdravotne si fakt myslím, že je OK, akorát se teď vrátil asi zánět spojivek, tak sleduju, mažu. 

Stejně je to teď masakr, bahno a tma, nemá smysl se přemáhat.

Těším se na fota koňorodiny včetně ponclíka!🙂 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 08.12.2024, 09:15:43 xxx.xxx.33.4

Myopatie to určitě není. V pátek jsem byla na audienci u trenérky a shodly jsme se na tom, že to prostě bude velmi pravděpodobně přivykání novým podmínkám a stádu. A prostě halt tady to trvá dýl (už 4 měsíce). Mám naordinovanou práci na ruce a klidně i ježdění ve stádě klidně i po kratších intervalech a toto postupně přesouvat dál a dál od koní.

Arboro, možná máte pravdu, zamyslím se nad tím, ale jsem trochu omezená podmínkama, kde cokoli dělat, jelikož nemáme jízdárnu a jsme mezi loukama a polema, na který když vlezu a 800 kg beganem, tak je hned rozbiju. Tahle cesta je hned u výběhu , vidí tedy na koně a ten kopeček je velmi pozvolný …a hlavně jsme ho chodily jen v kroku. Prostě jsem ji potřebovala trochu upustit páru, aby se s ní byla řeč a klusat se nikde nedalo. Nebyla nikde ani na milimetru zpocená.

Uvidíme, chce to asi víc času, než jsem čekala.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.12.2024, 14:37:10 xxx.xxx.149.100

Vidíte, a já mám třeba úplně největší trauma z porodu, jinak bych to dítě asi už měla 😀 mám děsnou smůlu na jednu věc - kamkoli jsem zatím přišla do zaměstnání, tak se tam vždycky slezly ženský a začaly umírat, jak hrozný to bylo, a popisovaly to i se všemi detaily 😀 úděs.  Vypěstovaly ve mně nevědomě dost slušný trauma, i když předpokládám, že to “horší” přijde až potom 😀

taky se o tom málo mluví, stejně jak už zmiňovala Assil, že matce trvá, než přijme své dítě, i když třeba bylo chtěné. To se stalo mojí kamarádce, trvalo to ROK. A doteď si to vyčítá. A při tom jsem zjistila, že se to děje, úplně stejně jako to, že řada žen počala prostě z rozumu - kdyby měly čekat na bio hodiny, tak se nikdy nedočkají 😀

A jen kdyby tohle někde přiznaly, tak se všechny ženský podělají - což je vlastně paradox, s chlapama s eo tomhle dá hovořit daleko otevřeněji. Moje zkušenost.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.12.2024, 13:38:36 xxx.xxx.149.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 06.12.2024, 13:31:56

Pretože priviesť deti na svet a uživiť ich predsa tak strašne jednoduché. No a nakoniec ešte budú zlé matky, lebo ho nemali v 20. rokoch života.

Plně souzním. A i s tím, že ten bobek zas padá na hlavu ženskejch. Ne. Celý je to pošahaný a ten systém fakt přestává fungovat dobře. A ženský si naštěstí taky už přestávají nechat kálet na hlavu. 
Ale zas abychom nebyli jenom apokalyptičtí - mění se to a já to vidím. Lidé se zase začínají brát, což posledních 20 let fakt v módě nebylo. Podle statistik na počet obyvatel začínají nejvíce rodit ty vzdělané, i když později, no a co? Dost holek začne velmi opatrně v pětatřiceti s jedním a ve čtyřiceti mají tři, jelikož jim to najednou celý začne dávat smysl. A konečně všude neumírají jen z toho, jak hrozný byl porod, ale dokážou mluvit i o tom, jak moc je to fajn , i když je to náročné. A tuhle pozitivní vlnu mi potřebujeme, celá společnost by se už taky měla zaměřit na podporu mladých rodin, ne jen že jsou ženský špatný a kariéristky, protože A až Z.

Balu, vhodná doba není nikdy, ale taky vždycky. Ale ono by stačilo málo, třeba systém startovacích bytů by udělal hodně. Až prost ěbudou dva příjmy, jdi do tržního, to byste koukala.

Tím neříkám, že má být všechno zadarmo a státe dávej. Ale tenhle systém fakt prorodinnej není, nebo alespoň přestává být.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.12.2024, 13:27:51 xxx.xxx.149.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 06.12.2024, 13:13:59

Balu, jenže ty vzdělané nestudovali jen proto, aby dobře vychovaly děti.

A ten systém jim neumožňuje se alespoň trochu v tom oboru udržet i během rodičáku, a zároveň být dobrá matka. Vždyť si vemte už jenom to dostat dítě na třech letech do školky, to je v některých lokalitách scifi. Nepodpora dohod a zkrácených úvazků. Plus ceny bydlení nutí jít do do šichty většinu teď už oba rodiče a brzy. Bydlím u Rakovníka, 60 km od Prahy a už i tady za 2+1, který považuju dispozičně za minimální rozměr bytu pro rodinu, začínáte platit sakumprásk 20 000. Ženská dostane z rodičáku ani ne 10 000…a chlap se z toho má pos….? A právě tohle je živná půda pro budoucí konflikty, které můžou vyústit i v rozvod.

Přijde mi, že všechno strašně vidíte jen svou optikou, to je vlastní každému, ale zkuste se někdy vžít i do role jiného.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.12.2024, 13:18:15 xxx.xxx.149.100

Jo a jinak jsem ta, co čeká do 30ti, nebo vlastně i dýl 😀 a není v tom věčné užívání si nebo především to, ale osobní nevyzrálost a hlavně ty kecy starších a “zkušenějších” 😀 jak byly strašný porody a tohleto a támhleto, blablabla. Vlastně jsem potkala lidi, kteří jsou v pohodě v rodinném životě až poslední roky a to díky divadlu. Jinak samá tragédie a doma to taky nebylo úplně růžový, takže chápu Tennuri. Pka to taky bylo hledání chlapa, o kterýho se budu moct opřít, no a taky jsem se chtěla zařídit, Prostě mám takovu povahu. Jasněm dětis  eordili i za války, otázka je, jestli by se rodili, když by bylo tolik osvěty a možností se chránit…no a taky nebyla televize a internet, lidi prej souložej čím dál tím míň 😀 

Každopádně nesouhlasím s tím, že někdo ženský nutí nebo nutil děti mít, ona je nakonec chce dříve či později skoro každá, je to přirozené a já takhle skálopevně přesvědčenou, který je do 40ti let a který to fakt věřim, znám jenom jednu jedinou, a to mám těch známých hodně.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.12.2024, 13:04:00 xxx.xxx.149.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 06.12.2024, 12:55:28

A pak doma druhý kolotoč, protože prostě většina ani těch mladších chlapů ještě nedorostla do toho odvést doma půl práce.

To není tím, že k tomu nedorostla, ale k tomu, že je k tomu matky nevedly a nevedou a až do 30ti jim pomalu utírají zadek. No a pak si tu štafetu v tomhle věku cca převezme akorát manželka, která se kolikrát ani neumí vyhranit už na začátku, jelikož jí to doma zas nikdo nenaučil.

Ale samozřejmě to tak není na 100 % u všech.

Ale osobně si za smyslím, že když jsou děti malé, tak je to prostě náročné pro všechny. Taky nejsem nijak super mateřský typ, cizí děti mně baví, jen když mají zájem interagovat, jinak jsou mi putna. A mám tři celkem náročné koníčky, které mně dokáží plně saturovat…ale nevím, jestli celý život. Pokud to do budoucna půjde, asi se do nějakého takového dobrodružství pustím, jelikož si myslím, že alespoň jedno dítě mít je fajn.

Ale každému co jeho jest.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.12.2024, 11:21:48 xxx.xxx.149.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 06.12.2024, 11:14:46

On taky problém holek bez chlapa po třicítce je ten, že se jim z nějakýho záhadnýho důvodu trochu rozsypou požadavky na partnera a z reálných očekávání začne vznikat obraz pana Božského. Bohužel, minimálně moje bublina tak funguje.

A hodnej chlap je samozřejmě nudnej (teď nemyslim hodnej až je blbej, ale prostě dobrej dobrosrdečnej člověk). Kterej neprudí a bere tu holku takovou, jaká je a nesnaží s ejí ovládat.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.12.2024, 11:03:02 xxx.xxx.149.100
balu:

S věkem ale problémy s otěhotněním narůstají. Že je nejlepší porodit první dítě cca v pětadvaceti, na tom se shodují odborníci  už dlouho. Pak s narůstajícím věkem narůstají i problémy s otěhotněním. Jak se říká “příroda se přečůrat nedá”. 

To jste mi řekla tedy novinu.

Já narážím na Váš výrok, že je móda mít dítě až po 30ti. Heleďte se ne, fakt u řady holek neni. A že s tím, co popisujete, už mají často problém i lidi pod třicet.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.12.2024, 10:32:54 xxx.xxx.149.100

A vy si myslíte, že ty holky mají kolikrát děti ve 30ti dobrovolně a že by je třeba neměly dřív, kdyby to šlo? 

Jsem teda z bubliny, kdy holky mají většinou VŠ. No během VŠ ,mají přítele, takový první vážný vztah a chtějí dostudovat. Během toho oba trochu dozrajou, často se rozejdou , jelikož zjistí, že to není ono (a to je dobře) a pak hned novýho chlapa často neseženete.

Osobně si mylsím, že je to dobře, že si holky dnes mají prostor rozmyslet, jak chtějí žít. A že třeba děti nechtějí vůbec, ale pak si za to pak musí nést plnou zodpovědnost co se psychiky týče. Ale v tomto směru má opravdu všechno své pro a proti. Jinak dneska mají problém otěhotnět i ty mladé a je to mim jiné tím, kolik jedů tělem absorbujeme.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 05.12.2024, 15:48:43 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 05.12.2024, 15:45:58

Taky mně to napadlo, jestli jí prostě něco nebolí, resp. jestli fakt třeba není ofouknutá nebo tak něco. Ale tím, jak pořád primárně řeší stádo, tak to zatím řadím na hodně poslední příčky. A hlavně jezdím teď jenom v kroku, nemá smysl jí podněcovat k jakémukoli uhánění, když ho po ní nechci.

Ale zítra mám trénink, kde si o tom chci hlavně pokecat a rozebrat to a začít něco dělat smysluplně od země, uvidíme, co to přinese.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 05.12.2024, 14:46:48 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 05.12.2024, 14:41:30

No řekněme, že se pohybuje jako nevychozenej plňas, strašně jde do ruky, je totálně naštvaná kvůli každému požadavky  z mojí strany atp.

Koně dříve jezditelnýho na SP na zahozený otěži mám teď problém udržet v kroku na kontaktu.

Tohle u chladnokrevníka není standart a takhle se chovala pouze ze začátku po obsednutí.