Jakej vyznam ma ovcackej pes bez prace u ovci? Zadnej. I ovcak je zavre do klece kdyz pro ne nema zrovna praci.
Příspěvky uživatele
mastnacek
Cloveku bez praxe nic vysvetlovat nebudu, jste total mimo.
Kolik km ohrad podsekavate? Aby bylo jasno.
jestli tady chcete mit i ovcaky a jine ...aky, tak holt to nechte. Ve vysledku bude vic lidem vadit mazani nez ti ...aci.
zbynek:Prosím držte se tématu, pro ostatní směry diskuze založte případně nové téma. Pokusil jsem se to utnout ve chvíli kdy se to začalo stáčet mimo téma. Tento můj příspěvek také za nějakou dobu vymažu ať nenarušuje dané téma.
mazat neni dobre reseni, utinat diskuze take ne. S timhle pristupem souhlasi jen podivne smyslejsici osoby, normalni clovek si precte co bude sam chtit, tyhle pokusi o rizeni nejsou demokraticke, zavani to komoustvim a eurohujerstvim ( proc je to tak podobne )-
Tohle nebude z orlickych hor, cerni vlci bych rek ze u nas nejsou. TOhle bude nejaka kanada.
To si zaclankujte, ale zkuste se vyvarovat maniaka, ekoteroristy, fanatika a lhare a estebaka Malika. Malika, ktery kdyz sedel ve vedeni CHKO Broumovsko tak nepovolil jednomu z nejpracovitejsich ovcaku ohrady vyssi nez metr. Kdo se o to zajima opravdu nebo v tom zije tak vi, ze nejdriv stacilo proti vlkum 90cm... vlci prece neskacou ale hlavne se podhrabavajou. Rok na to je minimum kolik? Kontrolni otazka pro chytracky?
Ono udrzovat ohradu pro tri ovecky neni stejny jako udrzovat ohradu pro 200 a vic ovci. Malik nikdy nemusel hlidat a udrzovat elektricky ohrady. Vi o tom kulovy, stejne jako ti, co ho citujou. Staci par mravenist a ohrada je nefunkcni.Prijde destivy jaro jako letos a muzete obchazet oharady co tejden. Protoze spodni drat nebo lanko 10-15cm nad zemi to neni nic a proti vlkum to byt musi + alespon jedno predsazeny. Chtel bych videt ty magory co pokrikujou mate spatne zabezpeceno a nebo posilaj clanky kde blije svoje moudra magor Malik. nechali by jste toho za par tejdnu.
Nasi kocouri tribi smysly mistnimu ptactvu. Krmitko je krmitko jak pro ptacky tak pro nase kocoury. Ostrazita sykorka preda genetickou vybavu potomstvu. Nenazrana nakrmi kocoura. Na druhou stranu jsem nejen pro drobot ptaco vysazel prez 400 stromu a keru. Neustale neco zpiva, stebeta a sem tam narazi do okna. Garaz mam otevrenou po celou dobu pritomnosti vlastovek a prulet maji az do komory. Na trase nemuzu mit zadnej verk, protoze by ho zesraly. Ale nevycitam jim to, bez nich by to nebylo komplet. Stebetaj na kopci co pamatuju a myslim ze stebetaly uz nekdy v roce 178xx kdyz to sudetaci postavili.
To je povyku kvuli kockam. Na vesnici je vzdycky korigovali volne pobihajici psi, traktory, osobaky a aktivni myslivci.
Ano jste a pokud jeste ne total, tak jste na dobry ceste. Kazdej chovatel pokud neni "dobytek", tak ma svoje zvirata rad, ne jen na taliri. Ja se treba tesim nejvic na porody, ale ne z vypocitavosti. A kdyz prijde cas, tak proste vypnu litostivou hemisferu a udelam to rychle a v klidu. Ve chvili porazky musite prepnout do modu preziti, ne prezivani ( na mrkvi ). Zvirata to neni jen maso, budete se divit, kolik dalsi veci se z ceho co pochazi od zvirat vyrabi.
PS: praseti se pri porazce do oci nedivate. U jehnat je to trosku jine kafe. Dali jsme jim zivot, prisli na svet a splnili svuj ucel. Coz se o spouste lidi neda rict.
Asi tak, jestli zakazou lidem chovat krecky, papousky a hady, tak me to je uuuuplne jedno. Horsi je, ze se zacina slapat po chovatelich hospodarskych zvirat. kam ja teda pocitam i ty kocky co nocujou ve chlive nebo na seniku a hafana na dvore. Mazlicci jsou jedna ze zhoub lidstva. Tech prostredku co se do toho vrazi jen pro vlastni potechu. Od zradla po vyhrivany terarka. Pro me zvire musi prinaset uzitek, materialni. Ale pozor, to neznamena ze ty zvirata nemam rad. Jen pro maso a vlnu bych to nedelal. To si totiz muzu usetrit praci, cas a koupit si to v penaci, on to nekdo odchova za me. Takze daleko vetsi nebezepci vidim ve snahach zrkouhnout chov hospodarskych zvirat v evrope.
Ano je to tak, mestaci vlka berou jako katalizator, ze se priroda uzdravuje, opak je pravdou. Ale jejich male mestske dusicky jsou uspokojene, kamiony jim imrvere navazi zradlo do obchodaku az pod nos.... aby vlci stihali to co myslivci nebo je snad v budoucnu nahradili, tak by tady museli byt tisice vlku. Jenze ze jo, kdo ma v hlave alespon neco, tak si umi dat na papir co by to prineslo. Lokalne totalne vylovena vysoka a zdecimovany chovy ne jen ovci! Vlci berou dobytek, od telat prez velky kusy, kone, lamy, pejsky na dvoreckach. Polaci by mohli vypravet o pejskach. Holandani zase o kravach a konickach. Ale u nas zatim prevazujou ovce, kravy jim pomalu slapou na paty. Proto, ze zabezpecit pastviny kde jsou kravy je uz trosku dost problem nejen z hlediska financi, ale i toho, jak bude krajina vypadat. Kde stacil pro kravy jeden ohradnik pro dospely a dva kdyz tam byly telata, tak proti vlkum musi byt ohrady jako pro ovce. Vlkomilove nechapou, ze to stoji nejen chovatele ale hlavne stat velky prachy s nulovym prinosem.
Nevim odkad jste nemam tak velky stado,letos s tezkym srdcem budu muset vyradit Anicku a nebo nebudu pripoustet vubec. jehnat mam milion.
Tak to se vas zeptam, choval jste nekdy neco? Jestli ano, tak uplne hloupa otazka.
Zachovejte panikuuuuu vazne jooooooo :)))
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/clanky/r/detail/8615/polohovani-a-technika-rucni-strize-ovci/
Ja se tam vidim. A ted pozor pany a damove. Ja napal dva clanky, tehdejsi majitelka me za kazdej poslala mam pocit ze po 500kc. Nevim jak vy ostatni. Ja to nechtel prijmout ale rikala ze to tak maj. Takze tak. Kdyby jste se radsi zajimali o to, jak to zachovat nez jako urazeny maly pancharti resit smazani.
Jezis, to jsou blby keci.
https://regiony.zoznam.sk/desivy-utok-vlky-zabili-takmer-sto-oviec-stado-sa-splasilo-a-rozutekalo/
Dobra prace. Jeste zmenit barvy na prirodnejsi. A udelat dark theme. Vyhodit jesterku z loga, jako ovcak si rika, co delam na teraristickYm portale.
Tak jsem se dozvedel, ze duha v minulosti zadala o povoleni pouzit nejakou specialni past na odchyt rysa, pry dopadl jako tahle vlcice. No a ted, kdyz se mastnej vlas Kutal usadil na Broumovsku, tak je to zajimava souhra nahod. Samozrejme to nepriznaj. Koho to zajima, muze pozadat o informace OPKa. Ze zakona na to mate pravo.
Mozna to byl pytlak z polsky strany, interpol na nej. Chudaci potkani, lidi to travi, pastickujou, strili prakama a vzduchovkama a nikdo pro ne neplace. Maj tu smulu ze jich je moc, ale trpi uplne stejne. To lidsky pokrytectvi nezna hranic.
A? Tak to snad doslo kazdymu.
Odstrel je pod div ne trestem smrti. Chce to premejslet, vlcice si uhryzala packu, takze tak dlouho se v "oku" nezdrzela. Uhynula na nasledky te uhryzane packy, prece. Ja bych natahoval na skrypec lidi, kteri maji moc dlouhy vedeni.