na skole ktere kdo absolvoval pramalo zalezi, praxe se neda nahradit. Vemte si, ze driv se pouzival na ohrady ostnac. nebyl elektrickej ohradnik, takze treba ovce zkousely.. a ostnac byl obalenej vlnou. Nepamatuju ze by babicce kdy nejaka merinka posla na tetanus. Z moji praxe taky nemam ten pripad a to mam ted dva roky v ohrade navezenou sut, kde bylo jak zelezo, sklo, draty…zadny zraneni ktery bych musel resit. Kdyz se nechoa na placku, kde do sebe musi zvirata narazet, tak maji dost rozumu a instinktu. Kazdopadne tazatel nebo ten kdo se o tyhle veci zajima ma na vyber. precte si doporuceni vererinaru ze ockovat vsechno a opakovane a pak si precte keci nas co chovame dlouhy roky bez ockovani a rozhodne se jakou cestou pujde. To je cele.
Příspěvky uživatele
mastnacek
Tak zase tak zajimave to neni, rozhodne to neni nic prirodniho, prirozeneho. Ze to nikdo nezkoumal? Asi dava prednost “bezpeci” chranit pred tetanem a vyhani certa dablem. Proste, resit tetanus u hospodarskych zvirat je kravina. Vic k tomu nemam.
Asi tak, 11 let s ovcema bez tetanu. Verim ze dalsich 11 bude taky. Vyhozeny prachy a zkazeny maso 🙂) neee s vetem to resit nema vyznam.
Kometo, kolik covid vakcin jste si dala?
Tak veterinar by byl sam proti sobe ze jo.
Muze byt. Pravdepodobnost ze zvire dostane tetanus je velmi mala. Tak ja uz ani neodcervuju, protoze to neni potreba. Ale na to musi byt dlouholeta snaha, spravny zvirata a podminky.
Taky.
Zbytecny
Co toto?
Dejavuuuu
Je straslivy, jako kdyz pejsek s kocickou varili dort. Ja to rikam jen proto, ze to muze bejt zbytecne moc prace pro nic. Kdo vydrzi koukat do toho zelenyho blazince, tak ai zadny dalsi nezaslouzi 🙂))
Pokud pri upravach atd neni potreba zvlast sahat do temat ( jako ze si myslim ze jo ), tak v pohode, ale jinak bych nechal tri, klasika, latecko a black dark 🙂 To zeleno cosi je otres, des bes.
Ja mam ovce vesmes pokrizeny, ve stade jsou pouze dve ciste romney, zbytek krizenky se shetland v ruznych procentech. Beranci meli vlete kolem 30-35, jehnice ted v sobotu mely podobne, nejvetsi asi 36. Kdybych mel ciste masny ovce, tak by to bylo jeste lepsi.
S beranem jak se to vezme, muj nebyl zlej, berany nemazlim, ale maly decka bych k nemu uz nepustil. Ale nenadelal by takovy skody jako 100kg hovada. Kazdopadne pokud si clovek chova sobe par ovci na maso, neni potreba mit u nich velkyho masnaka. Ted mam jurskyho berana, krasavce Juru, velikost akorat.
Necitelne cerne v cernem.tematu.
Je. Ted uz ale naporcovany, vakuovany a zamrazeny.
Spravne 🙂 ouvessantak
Muzete hadat jakyho plemene byl tatik 🙂
Prisel cas letosnich jehnatek. Varenej krcek.
Zeleny tema nema smysl, neni prijemny.
Mrkni na screen, nekde je mezera vetsi, nekde mala. Asi to ma puvod v tom, ze neco je odpoved nebo citace, ale ve vysledku to je jedno a akorat to ubira misto a duvod je podruznej.