Cvrk:No, mnohonožky třeba rodu Archispirostreptus by s těmi třemi cm asi nesouhlasily…
Tak teta Wiki v tom případě pěkně kecá.
Cvrk:No, mnohonožky třeba rodu Archispirostreptus by s těmi třemi cm asi nesouhlasily…
Tak teta Wiki v tom případě pěkně kecá.
Chytřejší kolegyně se přiklání k cizímu tělesu - proto by to chtělo to SONO případně kontrastní RTG. Jednou taky léčili kočku, která pořád zvracela, nemohli na nic přijít, až ve střevě našli malou gumičku, která způsobila jeho zúžení. Průšvih dělají i provázky, ty se i blbě zobrazují.
Varianta 2, alergický zánět žaludku.
Škrkavky na plicích nejsou. U koček není popisováno ani jejich poškození migrujícími larvami. A že by se to projevilo po čtyřech letech, kór u kočky domácí, se mi nezdá.
Taky si myslím. Nevíme, kolik prostoru pro sebe myšky mají.
Už jsem psala. Mám ledvinového kocoura, který by měl být na přísné dietě. A jsem ráda, když občas vůbec něco pozře - takže stejně dostává (v malém množství) hovězí nebo vepřové srdce, rybu, kočičí paštiky…
Aneta120:Ale tak něco takového by se zjistilo díky odběrům nebo ne?
Onemocnění srdce se z krve nezjistí.
Mě spíš napadla játra, ale jaterní enzymy taky vyšetřili, předpokládám.
ten kašel by nasvědčoval tomu, že má něco v dých. cestách.
Kašel, který vede ke zvracení, se popisuje u psů - psincový kašel. U koček je to spíš začervení, ale to se mi u vás nezdá. To by musela vyblinkat škrkavky - u domácí nepravděpodobné. Chlamydie?
Alergie mě taky napadla, ale to by měl ukázat KO. Nicméně vyřazení granulí a kapsiček nemusí být na škodu.
A co si trochu zagůglit?
Mě to inspirovalo a zjistila jsem - mnohonožky max 3 cm, stonožky 30 cm - Stonoha obrovská (viděla jsem takovou v Albertu - gumovou🙂).
Takže KO a biochemie bez nálezu?
Domácí kočku netřeba odčervovat. Famosan asi nezabírá. Spíš bych navrhla něco protiblinkacího - Cerucal, Degan. A co zkusit libové maso?
Pokusím se podržet myšlenku a zeptat se zkušenějších kolegů.
A to SONO by neuškodilo. Může se jednat o cizí těleso, v žaludku, ve střevě. U kočky sice méně pravděpodobné, ale…
Co všechno v krvi nechali vyšetřit? SONO bylo? Nemohla se někde přiotrávit? Jaké prášky bere?
Myslím, že asijští psi na maso. Kožich jako další produkt.
si radeji poridim kvalitni termohadry
Taky jim dávám přednost. I v civilu, nejen do terénu.
Jsem si vzpomněla, jak vyprávěla bývalá kolegyně. Dáma, dokonale učesaná, nalíčená, oblečená. Měla zimní kožich - bílý, s dlouhými chlupy. I jednou ji oslovil mladý ekologický muž - “víš, ty vole, kolik kvůli tomu muselo zemřít zvířat?” Kolegyně kontrovala - “ty vole, vždyť je to umělé! (opravdu bylo). Reakce muže - ”tak to jsem teda asi pos…". A smířlivě se rozešli.
Kilian:…mám z králíka vestičku v barvě našeho kocoura, tak když mně na to pár lidí znajíc našeho kocoura upozonilo, pravila jsem vždy bez hnutí brvy, že je to z jeho staršího bratra….
🤣😂
To teda byl velký kocour! Nebo vy máte velikost SSS?
Já čistě teoreticky ano. Ze zvířete, které se nechová jen pro kožešinu. Takže z králíka, nutrie nebo kozy - proč ne?
Pamatuji, jak před mnoha (40?) lety frčely kožešinové vesty z králíka s westernovými motivy. Moc se mi tenkrát líbily. Podobnou mám z nostalgie schovanou. Byly funkční, nejen na parádu.
Za mě to není zodpovědný psíčkař, který odčervuje 4x ročně bez koprologie. Zbytečně rve do psa chemii a zatěžuje životní prostředí.
Sarah01:Jako fakt? Mně to přišlo děsný. Teda nedá mi to nevzpomenout komedii s paní Šejbalovou a panem Záhorským Zlatá svatba, tam ten límec s packami byl taky 😂
Mě to prostě nijak neuráželo.
Ale vzpomněla jsem si na naši vedoucí aerobiku, která takové dámy nepouštěla sednout. Ta na ně měla averzi - máš na nožičky, tak zůstaneš stát!🙂
A to mně i jo. Jako dítěti mi to přišlo normální. I ty “krční límce” s nožičkami - tuším, že byly z norků.
Zkoušela jste zadat pelech pro psa? Třeba by se našlo.