Mně to připadá jako kloš jelení. Létá, a když přistane na vhodném hostiteli, tak odhodí křídla a pohybuje se už jenom lezením. Je velmi rychlý a špatně se na psovi chytá.
Na něj mi to přijde velké. Ale bez pořádné fotky se tady budeme akorát dohadovat.
Tak dneska se mi podařilo, teda trochu podařilo vyfotit tu bodavou mrchu černou. Je na tom okraji boty na nártu, jestli tam teda něco uvidíte, nechtěla jsem ji vyplašit. Poznáte co je to?
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 17.06.2024, 10:27:24
To jsou. Ale hlavně se 7, 8 let flákali na pastvě a asi se jim nebude chtít po takové době pracovat. Leda, že by si to někdo taky hodil na louku a bral dotace.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.06.2024, 17:16:27
Ano, myslím belgické modrobílé.
Druhý odstavec nechápu. Jak souvisí s tématem? Jako, že lepší císař než tahat tele traktorem? To samozřejmě ano. Ale šlechtit plemeno s tím, že ten císař bude nutný, mi přijde jako zvrhlost.
Ad prasata taky nevím. Většina provozů, kam jsme chodili na praxi už nejsou nebo nás tam nepustí.
ano - vemeníky teď kvetou na řadě míst. Jen tu okrotici něco spáslo a máme na ni letos smůlu - potkali jsme se jen jednou a ještě ne u nás, ale ve Středohoří. Vemeníky tento týden na třech různých místech.
Tak koukám, že účast na přírodovědných vycházkách se začíná vyplácet. Občas i něco poznám.🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 14.06.2024, 19:31:07
Nebo se pletu??
Trochu tomu nerozumím - pes nakažen není a jedná se o novou nákazu.
Ale to není podstatné - vycházím z informací od praktikující kolegyně. Prostě Milbemax preventivně doporučují. Možná proto, že s každým komárem se riziko zvětšuje.