zorničky(čárka) užovka kulatá, trojúhelníkové hlavy
Jenže přesně tohle není ta té, navíc lehce rozmazané, fotce vidět.
zorničky(čárka) užovka kulatá, trojúhelníkové hlavy
Jenže přesně tohle není ta té, navíc lehce rozmazané, fotce vidět.
Však píšu, že nejsme ve při.
Kastrace hrazená státem (přesněji řečeno obcí) existuje. Pravda, jak kde. U nás na škole lze za dumpingovou cenu.
A tak v zásadě nejsme ve při. A ne, nechodím s cedulkami “kastrujte kočky”, ale mezi známými a přáteli je známo, že je možno zařídit kastraci za příjemné peníze. A je to využíváno. To mi stačí.
jak se má nějak lidsky zbavit koťat.
Najít jim nové a zodpovědné majitele. Nebo nemnožit. Cokoliv jiného je přinejmenším neetické a často i protizákonné.
u koťat se to zreguluje díky vlivům okolí a vše se vyrovná.
Jo, vyrovná. Ale za cenu, že je něco přejede, zastřelí (což by bylo ještě fajn za předpodkladu, že obé proběhne rychle, ale to není vždy), zakousne, uhynou nemocná a vychrtlá (už bych se opakovala). To je to, co mi vadí. Že lidi (někteří) nechají kočky, kocoury a koťata jejich osudu.
Jo, veterinář. Co když má morče svrab nebo plíseň? To změnou podestýlky nevyřešíte. Ani heřmánkem.
No jo, ale to neznamená, že není pořád ohrožený. Navíc, třeba je to zásluhou té hlubocké Zoo.
Stejně jako u havranů. Lidi v ČB taky hudrají, že dělají rámus a všechno pokakají, nicméně když se podíváme na celorepublikový výskyt…
co se vlastně tady řeší.
Řeší se tady desítky a stovky nechtěných koťat. Hubených, zablešených, začervených, a vůbec nemocných… Což u těch dětí není. Mám na mysli naši českou kotlinku.
A těch adoptivních lidí je jaksi nedostatek.
Fikovnice:Ale to, co ten pán drží, je přece užovka!😲
Natrixka…
Mě to napadlo taky, ale je to blbě nafocené. Pro mě.
Buggyra:Není to tak, že tam odchovávají ty mladé a pak je zase vypouštějí? Nevím, ptám se. ZOO je například od toho, že. Třeba pražská s převaláky nebo liberecká s orlosupy nebo co to je za dravce. Jo, orlosup, našla jsem si.
Zoo Hluboká - puštík bělavý a sysel obecný.
Jenže ty kočky se množí rychleji. A o děti je vesměs postaráno. I o ty nechtěné v dětských domovech. Nemusejí žít na ulici. Dostanou najíst, mají střechu nad hlavlou a zdravotní péči. To ty bezprizorní kočky ne.
Nemusí, nikdo ji k dítěti nenutí.
Ale co když to dítě (děti) prostě chce? Jako většina žen. Stát by to snad měl ocenit. Viz důchodová reforma.
Jenže většina majitelů to řeší vystrčením kotěte ven. Protože je to snažší než hledat útulek. Případně mají kočku venkovní, kastraci neřeší (je přece drahá), protože tak to přece na vesnici bylo vždycky. Čest osvíceným výjimkám.
Pokud někdo přežije lezení po záclonách a kočku / kocoura nedá ven.
Jenže to spousta lidí nepřežije. Opakovaná zkušenost u sousedky. Kocouři vystrčení ven. U prvního aspoň zaplatila kastraci a drahé odčervení, druhého jsem adoptovala a je z něj kocour domácí.
Ale je to i o nastavení jedince.
Táta, ročník 1930, se ženil ve svých třiceti letech a do té doby byl zvyklý, že maminka všechno připraví - i vyžehlený kapesník. Po svatbě, protože máma začala mít různé zdravotní problémy, se naučil vařit i uklízet.
Spoustu lidí si rádo pořídí kočku a když je ještě zadarmo tak to berou všemi deseti.
Jo, spoustu lidí si pořídí roztomilé koťátko předčasně odebrané od matky. Jenže jak to doma začne šplhat po záclonách apod., je vystrčeno ven. A tam to většinou nedopadne. A i když ano, tak se produkují další nechtěná bezprizorní koťata.
Ten vypadá jinak. I ta lebka.
Náhodou, to není žádný obyčejný pták. S tím rezavým ocáskem a neustále přidřepávající mi přijde hrozně roztomilý. A rehek zahradní je vyloženě krasavec!
orionka-2:Jedno OT : Jedna kočka z YT :
Správná máma!
Alias bzikavka. Tuším, že dešťová.