Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 26.06.2024, 13:30:01
To nevím.
Pamatuji, jak se slibovalo, že tím pádem budou mít jižní Čechy elektřinu za hubičku a lidi byli vybízeni k nákupu přímotopů. A pak se jich rychle zbavovali, protože by to neuplatili.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 26.06.2024, 13:01:21
To jsou věci mezi nebem a zemí.
Třeba můj kocour začal, už je to pár let zpátky, kadit mimo záchod. Nacházela jsem bobky všude různě po bytě. Bez důvodu. Nic se doma nezměnilo. A po pár týdnech to zase ustalo.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 26.06.2024, 12:31:07
Odpovím, ač nejsem zadavatel.
Nemusí. Pokud člověk nepotřebuje/nechce mléko. Skoro každý den jezdím kolem výběhu se směskou masných plemen krav a pozoruji, jak i docela velká telata si od mámy cucnou. A je to (pro mě) moc hezký obrázek. Protože je to podle přírody.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 26.06.2024, 12:20:38
Ne, ironii jsem v tom neviděla.
Jenom jsem myslela, že má reakce na vysvětlení stačí. Nerada píšu sáhodlouhé příspěvky, protože to se lidem nechce číst. Beru teda podle sebe (stejně tak nesnáším dlouhé schůze o ničem).
Ale k věci. Hříbata, telata, jehňata… pojídají výkaly svých soukmenovců, protože ty obsahují bakteriální mikroflóru z tlustého střeva (u přežvýkavců i z bachoru). Kterou budou velmi potřebovat při přechodu z mléka na rostlinnou potravu. Aby dokázali trávit celulózu (přežvýkavci i vyrobit bílkovinu). A zdravý jedinec si tu mikroflóru bez problému udrží. Takže nepotřebuje výkaly požírat. A své vlastní už vůbec ne.
Dodatek - kontakt s výkaly je potřeba i u novorozených mláďat. Včetně lidských. Protože Lactobacilly a Enterococci a spousta dalších jsou potřeba od začátku. Třeba kvůli imunitě a tvorbě některých vitamínů. Ale tam už záleží na druhu.