Odpověď na příspěvek uživatele Jozefčík z 10.05.2024, 22:59:16
na vině ohledě nesnášenlivosti kozího mléka? Já to osobně beru tak, že na něj nejsem zvyklá
Je to zvláštní, protože kozí mléko je hypoalergenní. Kupují si ho lidi, kterým nedělá dobře kravský kasein (nevím proč, ale ten kozí můžou) + pomáhá při atopickém ekzému i astmatu.
Asi jste výjimka potvrzující pravidlo.
Já teda dokážu pít syrové mléko od všech přežvýkavců, chutná mi a nemám problém.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 11.05.2024, 01:14:49
Ve středu jsem byla na entomologické vycházce, která se z velké části odehrávala v areálu JU. Vůbec jsem netušila, že na tak malém prostoru mají tak rozličné biotopy - písečnou dunu, hromady kamení, staré tlející kmeny, keře i kvetoucí rostliny…
A slouží mj. i jako příklad pro všechny, jak se to dá dělat.
Odpověď na příspěvek uživatele roklanka z 10.05.2024, 18:53:29
Upřímně, informace, že kravské mléko má málo železa, ve mně moc důvěry nevzbuzuje. Pokud vím, tak jediné mléko s nedostatkem železa je prasečí. Proto se novorozeným selatům injekčně aplikuje.
Méně o 10% znamená , že když má kráva např. 4,5 % laktózy, tak koza 4, 05 %. Doufám, že jsem to spočítala dobře.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.05.2024, 14:43:42
ale proč byste se ho měla ptát?
Ale já bych se přece neptala jako první! Byla by to reakce na to, kdyby mi to sám řekl/a, co si o tom myslím. Jinak je mi to šumák. Stejně jako u těch dětí - důležitější je jak se učí, jestli jsou dobře vychované a ne to, s kým se vodí za ruku.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 10.05.2024, 12:03:09
Tak se zase některých dotknu, ale pitvali jsme intersex kozla - ani ryba, ani rak. Varlata v břiše (stejně jako vaječníky) - tudíž neplodný jako samec, neúplná děloha - tudíž neplodná jako samice. Předpokládám, že u lidí to bude obdobně.
20 % párů je neplodných, protože XY důvodů - od pozdního rodičovství přes “chemii” kolem nás - myslím i mikroplasty. éčka a HA až po stresující způsob života. S intersexem to nesouvisí.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.05.2024, 09:51:49
To samozřejmě ano. A vždycky jsem se ráda dívala na atletické disciplíny, kde běhali černoši a černošky. Protože mají jinou mechaniku pohybu a je radost se na to dívat.
Ale intersex je prostě omyl, hříčka přírody a chyba v “matrixu”, za tím si stojím. Nijak nedehonestuji, jenom konstatuji. Hermafrodit se může rozmnožovat, intersex ne.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 09.05.2024, 23:12:34
protože jste mezitím napsala váš ročník narození.
Já si to taky spočítala. A nevychází mi to. Ledaže by ji rodiče měli v pokročilejším věku a prarodiče taky tak. Teda vychází na tu ČSLA. Což zase není taková zásluha jako být v RAF.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.05.2024, 08:45:02
protože jsem nosila debilitní klapku přes tupozraký oko,
Tu nosila moje sestra. Já jenom obyč brýle. A měla jsem mindrák, což byl můj problém.
Ale tady jde o to, co má na mysli Buggyra a balu (i já) - být intersex je omyl přírody (bez posměchu) a jeho zneužití ve sportu je nefér. Přesně, jak píše balu - nepustit takového člověka závodit - ne se ženami.