Není. Kastrace. Hned. Ono na konec říje můžete nějakou dobu čekat, protože jestli cysty a nymfomanie…
Příspěvky uživatele
kometa
Aha - to je zmatení v pojmech. A myslím, že jsme se o tom už bavily. Pro mě je morfin (a kodein) opiát, Tramal nebo Zaldiar opioid. Což jsem po svých operacích dostávala (ale neměla jsem laparotomii). Morfin nikdy. Jednou jedinkrát kodein - dávno již tomu, jako antitussikum.
Tady už jsou taky. A dokvačily i jiřičky. Letos si daly načas.
A tak to jo.
Já jenom, že jsem na operaci s palcem taky byla. Ještě s jednou, teď už kamarádkou turistkou. Já si vybrala narkózu, ona lumbálku. A pak na pokoji vyprávěla, jak k ní v průběhu operace přišel doktor, že zjistili, že to vypadá jinak a zvolí jiný operační postup. Jestli s tím souhlasí.🙂 Co asi tak může říct někdo, kdo tomu vůbec nerozumí, že. Takže ano. Jenom tím chci napsat, že byla celou dobu při plném vědomí. Tak jsem si myslela, že je to tak vždycky.
Moc děkuji.
Máte SZ.
moje tělo nereaguje na morfin
Na tohle se morfin snad nedává - já si vždycky vystačila s Tramalem nebo něčím podobným, co mi předepsali.
nebyla jsem přítomna. Z operace nic nevím.
Tomu nerozumím. Při spinálce jste přece vzhůru. A není důvod dávat něco do žíly.
Díky za odpověď, a vy si myslíte co, jestli se můžu zeptat?
Já si myslím totéž, co chovatelé nade mnou. Žádné očkování.
Většina malochovatelů vám tady řekne, že správná zoohygiena a žádné očkování.
Kam vaše zvířata (ne)mohou?
Mám to stejně. Jediné místo, odkud kocoury vyháním, je kuchyňská linka. Jinak můžou všude, i do postele.
Toho jsem si všimla už dřív. Že kozí mléko neudělá tu smetanu nahoře. Což mi nevadilo. Stačilo mi mléko jako takové.
Ale pamatuji, když jsem si vozila mléko od angusky. To bylo smetany!
jinak budu 14 dní zavřená nahoře
Tak držím palečky. Máš někoho, kdo v případě nouze nakoupí?
No a vetka by si s ním asi měla umět poradit, ne?
Když ony se “bojové" kočky fixují blbě. Mají zuby a drápy a jsou strašně mrštné. Problémový pes dostane košík a je vystaráno.
Co jsem jednou viděla, tak sestra bafla jednou rukou kocoura za kůži na krku, druhou zadní nohy a natáhla ho do maximální extenze. Doktor rychle píchnul a sestra ho téměř doslova zahodila. Šlo o anestetikum před operací.
Žínka by mohla zkusit, taky to docela funguje - chytnout za tu kůži na krku (jako když kočka přenáší koťata, on ten reflex nehybnosti je často zachovaný i v dospělosti) a vyzvednout kocoura tak, že se sotva zadníma nohama dotýká nějakého podkladu. Ale je potřeba druhý člověk, který píchne injekci.
Aneta120:Opravdu? :O, moc Vám děkuji za toho gesto. Vyžádám si od veterináře výsledky odběrů i snímky.
Já můžu taky přeposlat svým dvorním veterinářkám.
Víc hlav víc ví.
Studená voda, cibule, tvaroh.
několik dlouhosrstých jezevčic
Kamarádka taky měla jednu a tenkrát povídala, že té dlouhé srsti se dosáhlo přilíváním krve king španělů. Takže se mohla zmírnit i povaha. Že ti dlouhosrstí nejsou tak temperamentní a paličatí. Ta kolegovo kousavá byla hladkosrstá.
Tak jsem zase o něco chytřejší. Zařadím do výuky.
Očividně nestačilo. Akvárium s rostlinkami a bez ryb se zaběhává minimálně měsíc. Kolik ryb jste tam pustila? Je to dost malé.
Jo jo, bývalý kolega měl jezevčici, kterou si brával do práce. Do jeho kabinetu radši nikdo nechodil.🙂 Ale byla schopná ťafnout i venku. Ale jak píšete, skončilo to max rozškubnutou nohavicí. Krev nikdy netekla.
Bodlinka:u kozího hrozně záleží. u některých koz je bez toho čmuchu a je skoro jako bílé kravské. taky záleží na tom, kde se dojí, když na dojírně tak nesmrdí, když ve stáji, tak načichne.
Ono je to kus od kusu a dokonce laktace od laktace.
Měli jsme kozu u koní - vynikající mléko. Někteří odvážnější návštěvníci ochutnali a nevěřili, že je opravdu kozí - nepoznali rozdíl. Tatáž koza na další laktaci - už to nebylo ono. A její dcera “nebylo ono" od začátku. Stejné krmení, stejné ustájení.