očkování, odčervení, krmení něco stojí a k tomu ještě 8x čip.
Nečipovaného psa ale vet nenaočkuje proti vzteklině. A nový majitel bude nepříjemně překvapen. Ne, že by ho to finančně zruinovalo.
očkování, odčervení, krmení něco stojí a k tomu ještě 8x čip.
Nečipovaného psa ale vet nenaočkuje proti vzteklině. A nový majitel bude nepříjemně překvapen. Ne, že by ho to finančně zruinovalo.
No a díky tomu jste zjistila, že máte v chovu čmelíky.
Ale na fotce není čmelík. Nicméně je to parazit a rady výše jsou na místě.
že tohleto veterináři nikdy dělat nebudou,
Však to není jejich povinnost. Registraci do databáze by si měl ohlídat majitel.
i tak moc děkuji za snahu.
Dvorní vetka má momentálně napilno, ale něco jsem z ní přece jenom vytáhla.
1) Ona jakákoliv diagnostika může být problém. Tady v tomto případě by ještě doporučila endoskopii nebo jako poslední možnost probatorní laparotomii - tzn. kočka se uspí, otevře se jí břicho a pan doktor kouká. Případně rovnou odoperuje, když najde něco nepatřičného. Pokud to jde.
Pro ilustraci - jejímu švagrovi už třikrát prasklo střevo. A doktoři ani po třech ! letech neví, proč tomu tak je. Vědí, co to není a už jim došly diagnózy.
2) Blinkající kočky se v ordinaci naučili ignorovat - jako, ne že by nevyšetřili a nezaléčili, ale říkala - jestli kočka pořád žere a nehubne, tak je to dobré. Pokud by vás to hodně trápilo, můžete koupit protiblinkací tablety. Já je kocourovi dávám taky, když má “své dny”. Tam je to vedlejší příznak selhávajících ledvin.
Že by to mohla být ta říje. Některé kočky při ní i značkují.
Nejspíš zdravotní problém. Od toho jsou veterináři. Mě by to teda vyděsilo a šupajdila bych k němu.
jí se to na lymfom nezdá, protože je nateklé nemá.
Lymfom může být i na vnitřních uzlinách… Ale to je méně časté.
vetky ovlivněny názorem té druhé už nebudou…
To by sem ty moje musely chodit, což nečiní. Já je jenom občas oblažím nějakým zdejším problémem.
A kolika lidem pes nebo králík pelichá.
Tak to štěně snad bude očkované a odčervené a bez blech(a taky čipované, ale to nesouvisí se zdravím)?
Ale jinak ne, kočky a psi mají společnou jenom vzteklinu. A ta u nás není.
Spíš budete řešit problém vzájemného soužití, aby štěně kocoura nadměrně neotravovalo a tak.
Ano, je to o citu.
Takže všechno, co má kopyta nebo kopýtka nebo paznehty… dělá stádo. Co plave nebo lítá = hejno. Šelmy mají smečky.
A co surikaty nebo lemuři? Tam se tuším používá označení klan. A co gorily nebo paviáni?
Je to složitý. Ale jak píšete, vždycky můžeme použít slovo skupina nebo houf.😉
myš je něco jinýho, než antilopa.
Naprostý souhlas.
Zlomený kotník - osteosyntéza + její odstranění, halux, odebrání vaječníku, vyhřezlá ploténka, žlučník. Ve zkratce. Nic tak vážného jako u vás.
Bolest v podstatě snesitelná - tu nejhorší, co jsem zažila, byla první vaječníková cysta nebo možná extrakce zanícené osmičky? Ani na jedno opiod nebo opiát nedali.
diagnóza potravinová alergie nebo lymfom
No já nevím, tohle jsou dvě naprosto odlišné diagnózy. A ani jedna se neřeší ATB. Aspoň, že dostala tu protiblinkací injekci.
Kolegyni zasláno, určitě se ozve.
Ronja s motejlem:Mně to přijde jak ťápoty od zajíce, ale hódně blbě na to na telefonu vidím. Nebo tam jsou malá kopýtečka??
Pravda, že zajíc mě taky napadl. Ale třeba i jezevec. Prostě nějaký “hraboš”.
eva:Mě to tedy nechutné přišlo dost
Ale jenom vám. Znovu píšu - tak to nečtěte a najděte si jiný web. Více sluníčkový. My se kvůli vám nezměníme.
že se budeme příště držet více u zdi.
Proč bychom se měly držet více u zdi? Popisujeme a ukazujeme věci tak, jak jsou. Slušně, věcně a bez příkras.
No ale po operačním zákroku jste snad nějaký opioid dostala,
To samozřejmě ano - Tramal nebo Tramadol nebo Zaldiar. Dali mi recept, abych mohla zobat i doma. Jestli a co mi píchli ještě během narkózy, to jsem, pravda, nezkoumala.
eva:Ale tak samozřejmě, že kdybych tušila, co tam bude napsané, nečetla bych to…to si mohla dotyčná odpustit psát do zvířecího tématu takové nechutnosti….představte si, přijde si sem někdo pro radu a vybafne na něj toto😲
Jenže to je už dávno plkací vlákno. A rady tu padají taky, jestli jste si všimla. Ohledně zvířat a někdy holt i lidí.
Po tátovi ano. Po mámě je to horší - ona i její táta rakovina.