Jé, já to poznala! Asi prasknu pýchou.🙂
Příspěvky uživatele
kometa
Výhřez kloaky? Holt důsledek šlechtění na co nejvyšší užitkovost.
Ta levá noha se mi v pořádku rozhodně nezdá.
máte kolem sebe plno veterinářů,
Kde jsem psala, že plno? Vím o dvou ordinacích, kde bez čipu vzteklinu nenaočkují. A mají upozornění hned v čekárně.
Rozumíme si? A znovu, očkování vztekliny není závislé na čipu, jen je oficiálně neplatné.
Rozumíme. Takže přijde dvouměsíční štěně bez čipu - vet naočkuje parvu, psinku apod., ale upozorní, že vzteklinu bez něj nenaočkuje. A pak je to na majiteli, jak se rozhodne. Jestli nechá načipovat nebo najde veta, kterému je to jedno.
Je tam prstnatec a rosnatka? Nebo blbě vidím?
Pídila bych se po vetovi, který se specializuje na exoty. Nemáte v okolí Zoo? Tam by mohli vědět.
Studená noha (jestli opravdu) může být problém.
Možná, že i víc zvěře v lesích?
Možná. Za nás zase bylo víc zajíců. Ale ta klíšťata nejsou druhově specifická - když zmizí nějaký hostitel, snadno si najdou jiného.
radši bude riskovat, že štěně chcípne na parvu,psinku,
Tyhle vakcinace nejsou na čipování závislé. Týká se to jen vztekliny.
Dobře, tak odmítnou, když toho psa nový majitel očipovat nechce. Lepší?
Čikita jede už dýl
Ovariální cysty?
Má jich dost. A přitom čisté svědomí.
Klimatické změny. DDT byl zakázán v 70. letech.
Netušila, že jsem bledá normálně a jasně, po operaci jsem svou extrémní bledost ještě vylepšila na průsvitnost.
Jsem si vzpomněla, jak mnoho let zpátky známá, když potřebovala neschopenku, nakráčela ke svému obvoďákovi nenalíčená. Pokaždé ji dostala.🙂
Viz výše.
Pokud nemá viditelná zranění, nechat (nebo vrátit) na místě/o.
To jste napsala schválně - specyfika a kíblu?
A i křápnutí hlavičkou o schod je považováno za týrání.
A já osobně neznám jediného veterináře, který by nenaočkoval nečipovaného psa.
Já ano. A to je to překvapení - že se nový majitel může setkat s odmítnutím.
Buggyra:konik polski 🙂
no pro mě je poník všechno pod 145 🙂
A není to 148?🙂
K Vietnamcům nakupovat nechodím
A to já občas jo - zrovna dneska jsem tam narazila na letní něco jako capri - lehké, vzdušné, v neutrální béžové barvě a hlavně elastické! A tykání se nekonalo. Vlastně si nevybavuji, jestli vůbec někdy.
assil:Teoreticky ano, prakticky myslím ti veterináři ty psy naočkují.
Viz výše. Solidní vet psa bez čipu proti vzteklině nenaočkuje. Aspoň u nás tomu tak je.