Jste mě inspirovala a gůglila jsem - sýr casu marzu ze Sardinie. Zajímavé počtení, ale jen pro silnější žaludky.
Příspěvky uživatele
kometa
Fikovnice:Tak jedině je třeba varianta, že teď míň kouše a hltá a polyká větší kusy jídla, které pak hůř stráví…(?).
Psi (a šelmy vůbec) jsou na hltání potravy zařízení. Protože když už něco uloví, musí to rychle sežrat, než je od kořisti vyžene někdo silnější. Takže potravu třeba občas vyzvrátí a zase sežerou, ale průjem ne.
Samantha:Proč nevím možná je to zásah do organismu, to mi říkala známá že to je tím ale teď jste mě znejistili.
Ta známá je zkušená pejskařka?
Ne, průjem opravdu nesouvisí s výměnou zubů.
Jediné, co vím, je říje klisny a průjem hříběte. Což není tenhle případ.
Pak tomu nerozumím. Viz příspěvek assil.
Takže povaha není součástí chovnosti?
Na rozdíl od psa dítě rozumí slovům
Já teda nevím, ale slovu ne! a vypadni! rozumí i kocour.
Tak to jsem sama zvědavá.
Proč by měl být při výměně zubů průjem?
Víceméně ano. Ale včera na koňských závodech (coby pomocník) opět bušení srdce, úzkost a mžitky před očima - už mám po ruce tabletky a dobrý.
Poprvé to propuklo o loňských maturitách. Asi stáří, no.
Kilian:..to je pláče…i kočky nahlidli, odkud se to bere….
Ehm, kočky nahlídly (teda nahlédly). Omlouvám se.
Dublinbarzoj:Jj měl to být Alaptyd, příšerný automatický opravy🙈. Je prostě úžasnej.
Alaptid.🌹 Pro obě.
Xerxova:ve neděli jsme jeli do Liblic a na Čap, v týdnu se toulali za humny a dneska vyběhli na Černou Nisu. Chlapec se dost vyřádil - blbnul hodně, ale krásně poslouchal - ty lítací jsou jen čirá radost z pohybu
A zase pes baskervilský!
Já nepsala, že jsou vzácní. Ale chránění.
Takhle vypadají třeba larvy zlatohlávka. Což není škůdce. Alébrž krásný a chráněný druh.
Ale nejsem žádný odborník.
Ony už byly z toho obalu vytažené. Koupila jsem v e-shopu, vyzkoušela (dobrý) a šly hned do skříně v komoře. Ale i těch 20 sekund očividně stačilo.🙂
Protože klíště se má vyviklat, aby nezůstala hlavička. Protože pak podráždění a zánět. A že se při takové akci můžu sama nakazit. Údajně.
A možná by se pak tolik neprodávaly pinzety na klíšťata 😉.
Nicméně tak činím a činit budu.
Já dospělé klíště vyškubávám (u psů, koček, koní a sebe). Ano, vím, že se to nemá.
Kůže nad zraněnou šlachou se přejela žhavým železem nebo namazala tou blistrovací mastí.
Cílem bylo převést chronický zánět na akutní a ten pak léčit. S bílými krvinkami to nesouviselo.
chlupy jsou naprosto všude a na všem.
Mám taky obyč kočky. Vytáhnu úplně nové šaty ze skříně v komoře, kam kocoury nepouštím a stejně tam jsou! Chlupy.
Kája:Ahojda, chceme dětem pořídit britskou kočku aby se naučili starat se o zvířátko. Trochu si jen říkám jak to je s její srstí oproti ostatním kočkám. Nepouští o moc víc chlupů když je tolik huňatá? Doporučili byste mi raději jinou kočku?
Viz výše.
KAŽDÁ kočka pouští chlupy (teda kromě sphynxe). A šplhá po nábytku a záclonách, škube křesla, “loví” lidi, vstává ve 3 ráno…
Je to závazek na 10 - 15 let.
assil:Měla jsem taky takového psa, pomohlo až pořízení druhého psa. 😀
U kamarádky taky pomohlo.