Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.11.2024, 07:44:41
ale nervy na to nemám🙄
Já taky ne. Proto mám kocoury bytové. A jsem ráda, že k venkovnímu životu nepřičichli. Ale někdy to holt nejde.
Ideální to má sousedovic kocour - pořád venku nebo v bytovce na chodbě. Krmíme ho dvě. Je na sebe opatrný, silnici nepřechází. Ale až se dostaví zdravotní problémy (cukrovka, ledviny), tak si jich nevšimneme.
U nás právě řeznictví není, jsme malé město. V COOP jednotě nějaké maso mívají, ale při její dietě bych tu sehnala jenom kuřecí. Tak jí kupuju králíka, krůtí a kuře celé mleté. Jasně kdyby bylo nejhůř koupím něco i tu ale nabídka je chatrná.
U nás právě řeznictví není, jsme malé město.
Aha. Já do většího města jezdím. A ideálně hned po ránu, když je ještě výběr. Vezmu, co mají, doma nakrabičkuju a zamrazím.
Já chápu, že někdo chce mít dezinfekční byt, ale pokud neškodí a není jich invaze, tak nechám klidně přezimovat.
U mě na chalupě musí zůstat v každém pokoji pavouček ( ne invaze) pro štěstí. Pokud chytím myš, donáším do polí. Jsem měkkota neumím zabit. Jo jediné dva druhy zabiju komára a klíště😛.
Aplikaci si nainstalují, děkuji raven_kix.
Dája
Jsem měkkota neumím zabit
Mám to stejně. Jediné, co občas ometu, jsou třesavky. Poté, co jsem se tady dozvěděla, že jsou invazním druhem, nemám výčitky. Jinak pavouci, rybenky apod. nevadí. Ale pravda, hmyzí invaze nehrozí, neb 2 kocouři. A ti udržují přírodní rovnováhu.😉
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 08.11.2024, 12:55:40
Taky ne. Škrkavky jsou hodně druhově specifické.
Přesněji řečeno, v hostiteli, na kterého nejsou zařízeni, se vyvine max larvička a i ta uhyne. Vývojový cyklus nedokončí.
Proto mě čílí hysterické výkřiky, jak jsou psi plní parazitů nebezpečných pro člověka. I kdyby se mu škrkavky procházely po nose, tak to nic neznamená.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.11.2024, 17:02:15
280 km. Okresní organizace ČSCH. Proč by měly být informace ještě jinde než na webovkách? My se 14.9. chystali na závody - protože několik dní předtím pršelo a pršelo, tak bylo jasné, že nebudou. Nepotřebovali jsme, aby nám to někdo napsal.
Odpověď na příspěvek uživatele nojo z 06.11.2024, 19:37:27
Máte vyzkoušeno? Na vlasovky, škrkavky, tasemnice? Ptám se, nerýpu. Zajímá mě, jak česnek funguje u přežvýkavců, když mají předžaludky. Jestli nedojde k jeho inaktivaci.