Vyholení, tak jako tak, by bylo za mě na místě.
Příspěvky uživatele
kometa
ze si vet rany nevsiml, kdyz ho mel uspaneho,
No protože to v chlupech není vidět. A poranění nehledali - viz Ronja.
Normálně se přece nepotahované tablety vstřebávají už v žaludku, ne? Nemyslím snad úplně, ale prostě minimálně částečně.
Je to trošku jinak. Nepotahované tablety můžou projít žaludkem (ano, částečná vstřebatelnost, ale žaludeční sliznicí projdou hlavně vodní a alkoholové roztoky - proto je pití alkoholu na lačný žaludek rizikové😉) a účinná látka se nenaruší.
Potahované tablety (nebo třeba i kapsle) obsahují to, co nemá přijít do styku s kyselým prostředím nebo pepsinem. Proto se taky mají hodně zapíjet (a nerozkousávat). Aby protekly rovnou do střeva, tam se obal rozpustí a účinná látka uvolní. A vstřebá, aniž by byla účinnost snížená.
z toho chladivého polštářku- prostě jako omrzlina…
Chlazení omrzlinu neudělá.
Váhu netvora nevím, ale jistě přes 25 kg.
Vidím bulla kříženého s vipetem.😉 Jak mu jdou sprinty?
tedy za barona Prášila.
Však to je baron Prášil. A baví ho, jak mu to “žereme”.
Ale barokní sedlo není totéž co dámské. Nebo ano?
Jinak nakonec jsem volit šla
Já půjdu zítra.
jak bych mu to vyholila.
Tak aspoň ostříhala. “Spálenina” od chladicích polštářků to určitě není. Flegmóna by se měla ukázat na vyšetření krve - zánět, takže bych čekala vysoké leukocyty, konkrétně neutrofily.
Možná. Ale co by dělal pod kobercem?
No, já bych se k tomu vyholení taky přikláněla.
natržený sval bolí jako prase
Potvrzuji. Uklouzla jsem na pitevně (a cítila, jak mi praskají svalová vlákna v m. biceps femoris) a tři dny jsem chodila v kroksech (měla jsem je jako přezůvky), protože jsem se nemohla ohnout, abych si na jiných botách zavázala tkaničky nebo nalepila suchý zip. A moje chůze byla krok sun krok.
Pohlavní dospělost u kočky je 4 - 6 měsíců. Ale to neznamená, že zabřeznutí je pro její zdraví prospěšné. Chovatelská je v roce a půl.
Takže, pokud nejste chovatel (jako, že asi ne, soudě podle dotazu), doporučuji kastraci.
No, asi ano. Se s tím dá žít. Ale jak jsem psala, takového koně jsem za 40 let nepotkala. Všichni si lehali - i ve dne.
Lenacia:https://zvirata.bazos.cz/inzerat/186536959/podej-kone-valacha-hucula-a-prislusenstvi.php
Taková perlička
A tenhle je zase tlustej.
U starého koně byc to čekala, ale zadavatelka píše, že si nelehal nikdy. To mi přijde zvláštní.
Takhle vypadají začervená hříbata… Já bych nekoupila.
assil:Tak čím to může být? By mě to zajímalo, protože kdybych nemusela ty kočky odčervovat, bylo by to super.
Neřeknu, nevím. Jenom mám takové zkušenosti. Jásám, když nějakého vnitřního parazita objevíme, aby to bylo pro děti zajímavější.
Jako, že má říji 4x do roka a trvá 2 týdny?
Potřebujete nejdřív něco málo (či spíš hodně) nastudovat. A dobrého koňského veterináře k ruce a pomoci. Budete potřebovat zdravotní vyšetření, očkování proti herpes, zjistit ideální termín pro zapuštění(inseminaci) a tak.
Jo a taky doufám, že nebudete odchovávat hříbě jenom s kobylou někde na dvorku. Ale to už předbíhám.
Ale možná podpoříte množírnu… Nebo koupíte štěně se zdravotním problémem. Případně obojí.
Třeba jste to myslela jako nadsázku.