Byl i případ záměny prasete se strakatým hříbětem…
Příspěvky uživatele
kometa
Tvaroh vyrobíte, protože užitečné bakterie dodáte nebo tam “přiletí” samy
Jde to i bez přidání. Ale je to 50 na 50.
Stejná fotka jako z 8.6. 7 59 39. A hned za ní odpověď od J5.
Nějak tomu nerozumím. Proč se ptáte znovu? Nebo nějaká zvláštní náhoda?
nojo:Zbavení se jen škodlivých mikroorganismů je nesmysl. Zbavíte se všech, stejně jako u sterilace. Pasterace probíhá při různých teplotách po různě dlouhou dobu, sterilace taky.
Mýlíte se.
Pasterace (pasterizace) je zbavení se patogenních MO. Užitečné baktérie (mléčného kvašení) jsou zachovány a vyrobíte třeba tvaroh. Teploty do 85 stupňů.
Sterilace (sterilizace) je likvidace všech MO. Nevyrobíte nic. A probíhá vždy při teplotách nad 100 stupňů.
Servátor… Ten byl dost těžko jezditelný, ne? Spolužák kvůli takové kobyle opakoval, “propadl” k nám do ročníku, protože strávil půl roku v sádře.
Jo, to vyloupnutí tam taky vidím.
Mně to přijde celé takové moc dokonalé a “emerické” (od léčby kmenovými buňkami po hlídání a venčení je docela široký rozptyl). Ale zase na druhou stranu ta klinika musí existovat.
Štěpánka:Zdravím,máme 10ti měsíční štěně stafordšírského bulteriéra a na kulce se mu udělalo toto.Nevíte prosím co by to mohlo být?
Děkuji
Viz Buggyra.
Veterinář a případná biopsie. Nebo jenom pozorovat. Může to být cokoliv - od obyč bradavice po zhoubný nádor.
Jinak aluska zadne fotky nedavala. Navic sama psala, ze nektoricka tkan byla temer oddelena od zbytku tela, takze se jen ustrihla.
Dávala. Viz vlákno Jak se vám venčí? A nekrotická tkáň byla odstraněna až poté, co se po přišití neuchytila. A u vašeho psa to oddělování už vidím taky.
Ale je 100% proti odstraneni nekrotizovane tkane
Já teda nevím, ale jakou ochranu může poskytnout znekrotizovaná tkáň?
Nalepit na izolepu a strčit pod mikroskop. To bude vidět lépe.
Ale vypadá to jako všenky.
Tady to zvíře je asi lidské mládě
No jo no, to mi uniklo. Ale i tak platí, co jsem napsala.
Fikovnice:Mně právě zas logika říká, že když budu ledovat, udělám ischémii (stáhnu cévy) a jed se nebude tak šířit. Ale článek říká něco jiného. Tak jsem z toho trochu jelen.😀
A tak kdyby se chladila celá noha, pak by to dávalo smysl. Ale pravda, že informace z různých zdrojů jsou taky různé.
že to není koněm, ale o koně se opírá omldlévající panáček. 😀
Taky znám. Když bylo třeba proříznout u telete absces, vždycky mi asistovala zootechnička. Chlapi se dopředu omlouvali, že to nedají.
A vyprávěla mi kolegyně veterinářka, jak asistovala při operaci psa. Majitel byl humánní doktor, chirurg, tak byl zvědav a chtěl to vidět. Taky se jim tam sesunul.🙂
Nejlepší byly rtuťové teploměry. Bohužel nám je EU zakázala. Já jeden doma mám a opatruji ho jako oko v hlavě.
Drobná nevýhoda - měření teploty zdlouhavější než u těch digitálních, ale v případě fakt vysoké horečky to šlo docela rychle.
Pokud je zvíře normálně čilé a žere, tak bych úplně nepanikařila. A pokud mu vyloženě “nehoří” uši a chodidla.
snížíme průtok krve postiženou oblastí. Na čím menší oblast účinek hadího jedu lokalizujeme, tím menší škody, mi vyplývá z logiky.
Mně teda úplně ne, protože jed se krví rozšíří do celého těla. Takže místním chlazením toho moc nevyřešíme. Spíš naopak. Si myslím.
Nevykope, bo tam už nejsou.
Však jsem psala, že se jedná o dlouhá léta a záleží i na složení půdy. Jenom jsem rozporovala, že kost v půdě určitě nezměkne. Já myslím, že ano.
Tak mi ted reknete, jak byste vy reagovali na mem miste.
Viz drvodělka, narkóza a ránu zrevidovat. Sama píšete, že se mu to otevřelo ještě víc.
Chci tím říct, že i lokální aplikace antibiotik může dost pomoct.
Může, ale za mě je základem ránu pořádně vyčistit, včetně případného cizího tělesa.
PumaCZ:Ja fakt nechapu, jak je mozne, ze se mu stale postupne oteviraji nove a nove rany.. Zase z mini dirky sotva na strikacku obri rana. A v miste zeleneho krouzku to vypada, ze se otevre dalsi.. :(( Jak se mu tohle sakra stalo?!
Třeba proto, že kočka má obvykle 4 špičáky? Já vím, jenom spekulace.