Aktuálně: 3 213 inzerátů221 151 diskuzních příspěvků18 366 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 09.08.2024, 08:01:25 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele MarketKKKa z 09.08.2024, 07:48:10

Já jsem proti. Mnohem lepší je udělat výběh ze zasíťované bedýnky. A nepřekrmovat.

A mimochodem, držením jednoho morčete se dopouštíte týrání.

kometa
kometa 09.08.2024, 07:56:12 xxx.xxx.147.163
Canka:

Ahoj holky,

Tak úspěšně hlásím,že zajda papá…okusuje větvičky,pampeliškový listy,salát a mrkev…snědl i trochu zrní..dneska se ode mě nechal i hladit..ani se už neschovával v sené,ale hupkal po ,,pokojíčku,,😂Tak snad je to znamení,že je to na dobré cestě a prcek to zvládne..vtipný je ale Berťas,který je vyřízený z toho,že tam běhá nějaký prcek a on ho nemůže chytit a sníst😂

U nás byl dneska dvakrát pěkný ceďák…já samozřejmě frajerka v práci na skútru😂Naštěstí jsem to domů stihla tak,že jsem vyjímečně nezmokla…a jela si vyzvednout nový vysavač…protože prostě ten co jsem si myslela,že to dá,tak už to po roce používání nedává..myslím tím mou chlupatou domácnost o 3 kočičkàch😂Takže i když nerada,koupila jsem si drahý Dyson a budu doufat,že to aspoň bude stát za to…myslím si,zw ten robotický vysavač by to u mě asi nedal😂 

dneska se ode mě nechal i hladit..

Ale zvíře zvyklé na člověka nemůžete jen tak vypustit do přírody. Teda můžete, ale asi v ní dlouho nepřežije. První myslivec si ho dá k  večeři.

kometa
kometa 09.08.2024, 07:52:29 xxx.xxx.147.163
TadisekCZ:

Mě spíš příjde zbytečné cpát do jednoho mladého králíka kterého chovám na maso 500 kč za očkování a někdy i více ,, a to eště mám k tomu 14 malých což je v přepočtu 7000 kč 
S pozdravem TK 😀 

500 Kč za kus? 😲Proboha, odkuď jste? To mě jenom o málo víc stojí očkování koně.

kometa
kometa 09.08.2024, 07:45:32 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele tyran z 09.08.2024, 07:36:45

Už se řeší ve vlákně Psi v médiích. Není třeba zakládat další.

kometa
kometa 09.08.2024, 07:40:57 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

To jsme na tom se vším podobně. V současné době bych musela na koně lézt po žebříku a i po krátké projížďce bych pak asi nebyla schopná chůze. Ale přivedlo mě to k myšlence, jestli by to nemohlo nějak pomoct té mé zborcené páteři (???). Na druhou stranu projížďky na cizích koních, ještě pod vedením někoho, jsou asi dnes celkem drahá záležitost (?). Plus pád z koně by pro mě mohl být pořádnej průšvih. 🤔 No tak asi nic, no… 😔

nějak pomoct té mé zborcené páteři (???). 

To by musel posoudit dr. se specializací na hipoRHB. Zrovna na různé “páteřní” problémy je často indikována, ale taky ne vždy.

A k tomu bych ještě doporučovala jízdu ne u kohokoliv a na jakémkoliv koni, ale v nějakém sdružení, které se tomu věnuje. Mají certifikáty pro lidi i pro koně (ti mají navíc i speciální výcvik a musí projít opakovanou zkouškou) + potřebné vybavení. A je u nich výrazně menší riziko, že jim klient upadne.

Jak je to s finanční částkou, netuším.

kometa
kometa 08.08.2024, 19:55:49 xxx.xxx.147.163
Dafi:

Tak ještě ke koním-mě se prostě líbí-krásný ušlechtilý zvířata+mě voní+mě pohled na ně uklidnuje-stát a pozorovat pasoucí se koně….

ano mám z nich respekt-když si představím,že je pode mnou hora svalů,co když si vzpomene může vzít roha..

jo a ještě…jako nevadil by mě na ježdění menší koník…

když jsem kdysi jela na Ulitě tu krásnou půlhodinku,takovej ten flekatej westernovej koník,tak ten byl menší,než duhej co na něm jela ta slečna,a to byl taky dost příjemnej fak🙂

si vymrčuju,že🙂☹️

jak nemusím moc výšky tak sedět na nějakým vysokým koníkovi pro mě není moc fajn…musím ofotit na přítelův telefon tu fotku s těma koníkama….,

tak ofocený-tak snad je trošku vidět,že ten flekatej koník je menší🙂trochu menší…

no prostě by mě ke štěstí stačilo,občas se chvilku svézt na koníkovi.

nebo se učit-s tím,že by to bylo jednou za čas….

klidně i s čištěním a se vším okolo..

i když popravdě,si nedokážu představit hodit na toho koně to těžký westernový sedlo🙂

jinak-Efe-děkuji za nabídku,asi k vám do tématu,k vám ke konákům myslím,napíšu,

ale popravdě-já se strašně stydím….

ono jsou většinou kolem těch koní mladý holky,nebo ne?

si trochu připadám,jakože,si na starší kolena chci plnit sny z mládí-aspon občas,trošku

což je teda mimochodem pravda,že…

jako sem se styděla to taky napsat,ale říkala jsem si,že tady mě už trošilinku znáte…..

Obrázek Obrázek

Jako nevadil by mě na ježdění menší koník…

Z psychologického hlediska chápu - ale ne vždy je malý koník hodný koník + ti větší mívají i pohodlnější chody. Ale není to pravidlem.

jsou většinou kolem těch koní mladý holky,nebo ne?

Taky ne vždycky. Kolem mě jsou hlavně holky, ale ne úplně mladé - mají manžely a děti.

kometa
kometa 08.08.2024, 19:12:19 xxx.xxx.147.163
Leithian:

Jestli tam chovaj tetřívky ohroženy tak zrovna toulavý kočky jsou fakt nor a nakej odchyt kastrace a vypusteni zpet je absolutne k nicemu. A jestly mely majitele? No tak se mel zajimat. Kdyby sejmul psa nikdo by tu nerek ani pumpicka

Ale to není důvod tu kočku týrat. Má ji zastřelit hned. Když už. Na první dobrou. A to se mu na záběrech očividně nedaří - kočka se i po výstřelu zmítá.

Za mě je to hov… Omlouvám se dobytku.

kometa
kometa 08.08.2024, 17:15:35 xxx.xxx.147.163
nojo:

A jaká tedy jsou malá plemena masných ovcí? 

Viz anonym. Sežrat se dá všechno.

Masná plemena už z logiky věci nebudou malá. Jsou max střední - třeba charollais nebo texel. Z ouessantky se moc nenajíte.

kometa
kometa 08.08.2024, 12:36:28 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Tož jsem ráda, že nejsem sama. Jen se nesnažím ani naznačit, že se mi mimina líbí. Klidně řeknu, že mě fotky dětí nezajímají, a ať naservírují fotky zvířátek. Reaguji odporem až když mi mimísky někdo nabízí nebo se ke mně to mrně přimrcasí a snaží se mě dotknout. To zase ten přimrcasený péf, který se bez dovolení kohokoli lísá, mi nevadí, ovšem než ho radostně zmuchlám, optám se samozřejmě páníka, zda je to žádoucí a nebo zda mám nereagovat (někdo třeba zrovna vychovává štěně a nemá zájem, aby letělo přes ulici za každým, kdo se usměje). Nikdy na sobě nemám nic tak výstavního, aby to nemohl zamazat nějaký láskyplný chlupáč 🙂

Klidně řeknu, že mě fotky dětí nezajímají, a ať naservírují fotky zvířátek. Reaguji odporem až když mi mimísky někdo nabízí nebo se ke mně to mrně přimrcasí.

Tak to já se na fotky podívám, vlastně i upřímně prohlásím, že je hezké, ale žádné rozechvění to ve mně nevyvolá. A když se ke mně přibatolí capart - kontakt nevadí, i něco prohodím, ale nemám potřebu adoptovat.

Nikdy jsem si nehrála s panenkami, jenom se zvířátky. Asi jsem taky divná.

kometa
kometa 08.08.2024, 12:32:00 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.08.2024, 12:29:39

Ano.

kometa
kometa 08.08.2024, 12:29:42 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Alex66 z 07.08.2024, 22:53:51

Ne úplně. Ta vyšetření jsou holt drahá - patologie, mikrobiologie, parazitologie, toxikologie…. Záleží, co si objednáte a co jste ochotný zaplatit. Teda na SVÚ - já bych se ani jinam neobracela.

kometa
kometa 07.08.2024, 12:39:22 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Třeba mí rodiče se loni a letos zbláznili, otec po rakovině a máti astmatička s četnými alergiemi, které se u ní objevily kdysi kolem padesátky, šedesátky, tím chci naznačit, že imunita ani jednoho žádná velká sláva. Zbláznili se tím směrem, že už dva roky se nechávají očkovat na VŠECHNO, čím jim doktor zamává před čumákem, encef, chřipka, covid, mening, pneumo, tubera, černý kašel, snad i spalničky a neštovice dali, no prostě šílenství, nechávají si to píchat po koktejlech, v jednom týdnu třeba 5 vakcín (třeba trojkombinaci plus dvě samostatné).

Ještě neumřeli… No kupodivu ani netahají nohu, nevisí jim koutek a teď, když jsou “zdraví”, tak začali vymýšlet, jak pojedeme na vánoce na dovolenou. Magoři. No vlastně… třeba jim ty vakcíny vlezly na mozek!

v jednom týdnu třeba 5 vakcín (třeba trojkombinaci plus dvě samostatné

To jim to fakt někdo takhle napíchá? Vždyť se jim musí imunitní systém zavařit.

Já mám jenom tetanus a klíšťovku - a tu jenom proto, abych udělala svému praktikovi radost. Když se o mě tak hezky stará. A řadí mě mezi seniory - což teda asi jsem.

kometa
kometa 07.08.2024, 12:26:58 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Petr z 07.08.2024, 11:44:41

Pochybil.

Bez pitvy těžko říci.

kometa
kometa 07.08.2024, 12:25:06 xxx.xxx.147.163
Canka:

Ahoj holky,

Přesně…tady se furt řeší nějaky jídlo a co pak já mám dělat😂A puding?Jedině horký…studený je hnus..a škraloup je taky hnus….bleeeee…ale horký vanilkový puding je top!!!Hned bych si ho dala,kdyby to situace dovolila😂

Dneska akční den..dneska mě v práci požádali,že už od čtvrtka v tom hnus počasí vedro,pak bouřky,chcanec apod. nám před fabrikou leží malý zajíček a že asi umře…jestli ho nezkusím zachránit…no copak jsem ho tam mohla nechat?Jeho maminu asi srazili autem,hned vedle na silnici totiž byl sražený zajíc.. pokusila jsem se prckovi vytvořit provizorní bydlení v takové staré skřínce,musím jí zakrýt před predátory,ale co mu mám dát k jídlu?Je kost a kůže a bojím se,že nemá šanci přežít..myslíte,že ještě potřebuje mléko?Přijde mi dost velký na to,aby už přijímal pevnou stravu…ale jak říkám,nevěřím,že přežije..

Obrázek Obrázek

myslíte,že ještě potřebuje mléko?

Nepotřebuje. A viz výše - záchranná stanice, tam mají zkušenosti a jsou na to zařízení.

kometa
kometa 06.08.2024, 14:24:22 xxx.xxx.147.163
Mi:

Určitě jste zaznamenali řípad z Ostravy, kdy kousl netopýr se vzteklinou člověka. Nevíte jak to je,pokud sežere nějaké zvíře takto nakaženého netopýra?   Máme na chatě celé roky  netopýry,teď zrovna tři,za okenicema.Každý rok se na ně těším a jsem ráda že tady jsou.Jen mě to trochu zneklidnilo,mám tady  vnoučata.

Nevíte jak to je,pokud sežere nějaké zvíře takto nakaženého netopýra?

Alimentární přenos nákazy je vysoce nepravděpodobný.

kometa
kometa 06.08.2024, 14:19:12 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Černík z 06.08.2024, 12:13:02

Nemáte spíš na mysli masná plemena? 

kometa
kometa 06.08.2024, 08:54:21 xxx.xxx.147.163
Doron:

Je možné,  že ony to ani samy dlouho nevěděly.

Blbá situace pro všechny. 

Ale tak co.., možná se vrátí stará olympijská tradice, že budou soutěžit jenom muži. A vdané ženy se nebudou smět dívat 🙂)))

že ony to ani samy dlouho nevěděly.

Pokud nechodily ke gynekologovi (případně endokrinologovi) a nebylo jim divné, že nemají menstruaci, tak to vědět nemuseli/y. Jinak ano.

kometa
kometa 06.08.2024, 08:50:54 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Tak já jsem se teda ještě učila, že ano. Když jsem teď zadala do Googlu, vykouklo na mě toto:

Lidský hermafrodit 

Pojem intersexuál znamená, že se člověk narodí s nevyjasněnými pohlavními orgány. Někdy se těmto lidem také říká „lidští hermafrodité“. Hlavně proto, že jejich pohlavní znaky nejsou ani typicky mužské, ani typicky ženské.

Někdy se těmto lidem také říká „lidští hermafrodité“. 

Já se to taky učila. Ale dneska se používá výraz intersex (v podstatě chybka v softwaru čili patologie, protože jedinec se nemůže rozmnožovat a to z hlediska evoluce není žádoucí) a hermafroditismus, což je záležitost fyziologická - u šneků, žížal a tuším i kaniců. Ti se rozmnožovat můžou.

kometa
kometa 06.08.2024, 08:12:01 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.08.2024, 08:09:44

Mýlíte se. Asi jste můj příspěvek vůbec nepochopil. U lidí hermafroditismus není.