Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.06.2024, 17:16:27
Ano, myslím belgické modrobílé.
Druhý odstavec nechápu. Jak souvisí s tématem? Jako, že lepší císař než tahat tele traktorem? To samozřejmě ano. Ale šlechtit plemeno s tím, že ten císař bude nutný, mi přijde jako zvrhlost.
Ad prasata taky nevím. Většina provozů, kam jsme chodili na praxi už nejsou nebo nás tam nepustí.
ano - vemeníky teď kvetou na řadě míst. Jen tu okrotici něco spáslo a máme na ni letos smůlu - potkali jsme se jen jednou a ještě ne u nás, ale ve Středohoří. Vemeníky tento týden na třech různých místech.
Tak koukám, že účast na přírodovědných vycházkách se začíná vyplácet. Občas i něco poznám.🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 14.06.2024, 19:31:07
Nebo se pletu??
Trochu tomu nerozumím - pes nakažen není a jedná se o novou nákazu.
Ale to není podstatné - vycházím z informací od praktikující kolegyně. Prostě Milbemax preventivně doporučují. Možná proto, že s každým komárem se riziko zvětšuje.
proč ?? Já měla dojem, že to likviduje “larvy” v krvi - a tak proč odčervovat už v Čechách??
Navíc už bude mít i Advantix - takže bych ho zase nepřechemizovávala (to je slovo 😄 ). Adventix před, tak dětský repelent jako na páníčka a po návratu jednou Milbamax… proč třikrát ??
Milbemax pro psy lze použít rovněž k prevenci onemocnění dirofilariózy (Dirofilaria immitis), jestliže je indikována i doprovodná léčba cestodóz. Upozornění Léčba psů s vysokým počtem cirkulujících mikrofilárií může někdy vést ke vzniku reakcí přecitlivělosti, jako jsou bledé sliznice, zvracení, křeče, ztížené dýchání nebo zvýšená salivace. Tyto reakce jsou spojeny s uvolněním proteinů z uhynulých larev.
dá se nějak zabránit tomu, aby naše vietnamské prase rylo v zemi?? přerylo nám celou zahradu, ikdyž na ní má trávu ke žraní... díky za radu....
Viz výše.
Prasata prostě ryjí - dokonce mají kvůli tomu kostí vyztužený rypák. Protože se živí nejen trávou, ale i živočichy, které si takto vydloubají. Takže nepouštět tam, kde je tato činnost nežádoucí.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.06.2024, 09:38:57
JAK TO, ŽE NIKDO TAKOVÝHLE HOVADO NEJEN, ŽE NEVYLOUČÍ ZE SPOLKU, ALE HLAVNĚ NEODEBERE MU ZBRAŇ?
Hele, já nevím, ale už to médií proběhlo víckrát - že si myslivec spletl psa, koně, orla… s nějakou škodnou. Jestli to dál řešili jako omyl nebo z toho vyvodili důsledky, netuším.