Zbytečně dramatizujete….
Nedramatizujeme. Ten paragraf existuje.
Canka má představu, že když zajíc bude chtít, tak odhopká do přírody. Ale protože se nebude bát lidí (možná i jiných predátorů), dlouho nepřežije.
Zbytečně dramatizujete….
Nedramatizujeme. Ten paragraf existuje.
Canka má představu, že když zajíc bude chtít, tak odhopká do přírody. Ale protože se nebude bát lidí (možná i jiných predátorů), dlouho nepřežije.
Stačí zadat kremace v Ústí nad Labem. Dokonce jsem ani nemusela dopsat zvířat.
Tak už jsme tu měli kremaci v Praze, Plzni a Českých Budějovicích. Že by zase reklama? Příště bude Jihlava? Nebo Pardubice?
Omlouvám se, ale tahle myšlenka je neodbytná.
Xerxova:no co - dle standardu je doga Apollem mezi rasami psů. Prostě elegán každým coulem 😄
Elegán… Jdu si vyměnit brýle.🙂
Xerxova:nejprve Yoda - v týdnu jen krátké procházky za humny, řádění na zahradě, dneska výstup na Klíč a malý okruh kolem (6 km) a pak návštěva Lindavy a Kunratic - křišťálový kostel a skleněná zahrada
No vida! Umí být i důstojný. Ale ta šestá fotka to všechno zazdila.🙂
Orionka:Paní měla holt smůlu, nebo delší pauzu, nebo koně neznala…..výsledek je blbý.
(Kometa, nekkecejte, že je vám 60 )
Jo! Už 55 dní.😉
Tak si udělam vratky na plot, dam elektriku nebo udělam ten neviditelnej ohradník jako mívaj amíci. Možností je milion. Jen chtít.
Ale jak to chceš udělat v případě stájí nebo farem? Otevřené prostory, pohyb zvířat, lidí a dopravních prostředků. Nejenom finančně, ale i technicky naprosto nereálné. Udělat kočkuvzdorně.
Svůj dvorek nebo zahradu si takhle teoreticky zabezpečit můžu, ale tohle ne.
Bóbika! Nevím, jestli tuhle reklamu znáte. Trochu drsná, ale všichni si ji pamatujeme.
Netahali. Ale já se děsila spíš toho vpichu.
V tom případě nechápu, co dělá v ženském boxu. Má XY, má nádobíčko… Sportovci (a sportovkyně) snad chodí k lékaři. Nebo ne? Nebo je to všechno GDPR?
A tak třeba má doma mravence v kredenci.🙂 Ivan Mládek.
Vzhledem k tomu, že pražská Zoo je teprve druhá v Evropě, která luskouny chová… Jak je chcete získat? A zajistit jim vhodné podmínky? Co jste o nich nastudovali?
rapotačka:Ještě k tomu boxu…
https://www.youtube.com/watch?v=vJ2HTJrb8aI ;
V těch trenclích si zapomněl ještě narovnat k..
To je ta Alžířanka? Ta má údajně ženské vnější pohlavní orgány. Tak by jí v trenkách nemělo nic “hopsat”.
Navíc, když si “to” umějí pánové schovat na travesti show, kde kolikrát vystupují v upnutých kostýmech…
Fikovnice:A fakt jsou v různých místech ČR možné tak obří rozdíly ve vakcinaci? Vždyť to je snad o dva řády…co jsem si tu přečetla.
Viz acher a Janazevsi.
A není to jenom u králíků. Kamarádka a bývalá kolegyně mi ukazovala foto psa s nádorem (nezhoubným), který odoperovala za 2 000. Klientka byla předtím v jiné ordinaci, kdy za stejný zákrok chtěli 20 000! Holt smluvní ceny.
Bodlinka:to si pamatujete špatně. je to přesně takhle, od března se začalo blnout v čr.
Přesně tak - pamatuji si, že to bylo v úterý a naše škola měla rozpracované praxe. A ve středu už děti ve škole nebyly. Vrátily se až na posledních 14 dní v červnu (?) A další rok to propuklo v půlce října - děti odjížděly domů se slovy - přejeme vám hezké vánoce! Jak prorocké.
Orionka:Asi se měla nejdřív podívat do občanky, než nasedla. To se stává……přeju uzdravení pokud možno rychle a bez velkých následků.
Já jezdila do šedesáti. Ale s pečlivým výběrem koně, na kterého lezu. Už dlouho předtím.
ty otřesy
Však nemusí žádné být. Jsou i cviky a polohování, které se provádějí na stojícím koni. Nebo v kroku - tam se páteř rozpohybuje krásně a bez otřesů. Ty vznikají až v klusu a ve cvalu - moc dobře si pamatuji své začátky na koni.🙂 A i tam záleží - jsou jedinci od přírody pohodlní a pak ti druzí.
Leithian:Říkám povětšinou. O tobě bych to fakt neřekla, to bys mohla vědět. Nicméně moc dobře víš že tvoje vypouštění Fida ven a děj se vůle boží neschvaluju. (A následné rozčilování když se střílí aby se chudinka nevyděsil a nezdrh nebo to že na něj nějakej pes doráží). Tupým kočkařem nazývám ty co maj u baráku x koček a je jim naprosto buřt kde lítaj co dělaj atd. A prostě v tomhle jsem za spravedlnost. Když nesmim do lesů vypouštět hady aby jakože invazivní druh proč je to tolerováno kočkam který jsou neidentifikovatelny čí sou pokud vůbec něčí. A ano vadí mi když se tu dští jed a síra na lidi kterym utek pes nebo ví že neposlouchá a pak honí zvěř. Tp je děsný halooo jak je dotyčnej hloupej neschopnej, zlej. Co chudinka srnečka. Ale že majitelé koček denodenně dělaj naprosto to samý jen ptákum, malejm hadum a ještěrkam a malejm zajíckum to je ok cajk a je jim to buřt plotože čičinta. Nejsme ve středověku aby kočka byla jedinej způspb likvidace myší a pokud doma člověk nemá tunu zvířat a tudíž lákadlo fakt mu nehrozí hlodavčí invaze a fakt neni důvod aby měl x koček co lozej po všech pozemcích. Narovinu, souseda už sme upozornili že tu jeho kočky nechcem a že jezevce učíme kočky lovit. Tak ať se s tim srovná jak umí.
pokud doma člověk nemá tunu zvířat
O to právě jde - ve stájích nic lepšího (rozuměj ekologického) není. Pastičky nestačí a jedy můžou ohrozit necílové druhy zvířat, nedejbože děti.
Fikovnice:Tak já se stará necítím, a obstřiků kloubů mám za sebou něurékom. Vždy celkem pohoda. Ale u mě to bude asi tím, že je to kategorie těch mírných zákroků oproti tomu, co vše jsem si prožila. No a taky si myslím, že celkem i záleží na šikovnosti dr., mám úžasného ortopeda!😍
Nejspíš ano. Mám za sebou, pravda, jenom tři aplikace do kloubu (loket, kyčel, koleno), ale čekala jsem to mnohem horší. Strach měl v těchto případech velké oči.
Fikovnice:Boži, zkusím teda vyloženě laicky: V koleně máš “vodu”, kterou Ti odsáli (znám to od sebe, včetně obstřiků, někdy to zabolí). Záleží na dr., zda odsátou tekutinu pošle na mikračku na rozbor. U mě by to možná udělal, protože trpím na ty otravy krve a pátralo by se, zda ve výpotku není nějaká baktérie. Plus můj ortoped se vždy, než jde u mě do kloubu, pokřižuje!!🤣 U Tebe se asi mikra dělat nebude. Do kloubní štěrbiny instiloval (vpíchnul) za přísně aseptických podmínek lokální anestetikum (= Mesocain), ale hlavně kys. hyaluronovou (= dává se do artritického kloubu ke snížení bolesti a taky jako by “promazává” pohyb součástek v tom kloubu; koleno je mmch. extrémně složitý kloub). Ten konec jsem úplně nepochopila, nevím, zda tam něco nechybí, třeba Depo-Medrol (= kortikoid) - opět působí proti bolesti, zánětu a otoku. Ale spíš jste se asi domluvili jen na tom hylauronátu (???), a ten se, co vím, platí (???).
koleno je mmch. extrémně složitý kloub).
Na chirurgii to říkal pan profesor - koleno je po mozku ten nejsložitější orgán. U některých jedinců je dokonce na prvním místě.🙂
Fikovnice:Jo a stran ledvin Kometa má kocoura s CRI, už snad dva roky se drží - na dietě a je OK! Takže to jde; je pravda, že je někdy potřeba i trochu toho štěstíčka, které Vám přeju!
Pět let. Ale podchytilo se včas.