Kilian:..ale pokud se půjde s holčičkou k lékaři, bude onen lékař potvrzení vyžadovat….
A bez něj budou do holčičky zbytečně píchat injekce.
Kilian:..ale pokud se půjde s holčičkou k lékaři, bude onen lékař potvrzení vyžadovat….
A bez něj budou do holčičky zbytečně píchat injekce.
Ale reálné riziko, že by pes nakazil holčičku vzteklinou je naštěstí mizivé. ❤️
To je sice pravda, ale tady jde o princip. Každý pes má být očkován a každý majitel má povinnost mít toto v očkovacím průkazu. A ten v případě pokousání doložit.
To je podobné, jako když budu jezdit bez řidičáku s argumentem, že od roku 2002 jsem neměla žádnou nehodu. To mi asi při kontrole neprojde.
Fikovnice:No ona ale Chýlková v tom Hadím tanci také Švehlíka převyšovala prakticky vším…a pak se z ní stala třesoucí se troska závislá na jídle.
Ale to je jedno, oba filmy jsou hodně děsivé.
Já vím. Ale ona už byla vdaná a měla tři děti a brala si výrazně staršího muže. Z takového manželství se odchází hůř než když s někým jenom chodím. Nicméně ta paralela tam je. A ano, je to děsivé.
Ptačí chřipku, co zabíjí kachny a slepice jsme tu ještě donedávna neměli.
Ale měli. Jenom se to tolik nerozmázavalo v médiích. A navíc ve velkochovech je to holt průšvih. Dřív, když někde chcíplo pár labutí nebo někomu malé hejno slepic, se to prostě neřešilo.
Buggyra:Není placebo pořád funkční součást medicíny?
Vzpomínám si, jak před léty vyprávělo jedno dítko příběh své babičky. Ta si vzala do hlavy, že umírá na rakovinu. Tak jí rodina koupila oranžový Tik tak (bílý by nevypadal tak dobře) a řekla jí, že je to vzácný a drahý lék ze Švýcarska. A babička se uzdravila.
cuketa do bramboráku!
To dělám už léta, když jsem nějakou cuketou obdarována. Kromě vajíčka a klasického koření přidávám i Novákovo uzené z komína. To je teprve bašta!
Homeo jsem zkoušela na zahleněný nosohltan
Ale vy mícháte dohromady léčbu bylinkami a homeopatii. O to mi šlo. To je opravdu úplně něco jiného. Psala to bodlinka i já.
Bodlinka:tak právě na vkusu soudruha to těžko je, protože acc má jasně definovaný účinky stran rozpouštění hlenů, ten fenykl a máta mají také nějaké účinky, ale to homeopatikum je jen placebo.
Já vím. Ale ten soudruh si pořád může vybrat. Klidně tu homeopatii alias placebo.
Fikovnice:Síla, že?
Sebemilence jsem jak četla, tak viděla. Ale Hadí tanec byl pro mě prostě…no, syrovější, fakt mi bylo až fyzicky nedobře.
Mně přišel právě horší ten Sebemilenec - takový pozvolný nástup manipulace a tyranie, ze kterého se původně chytrá a samostatná ženská nedokáže vymanit.
Jaký vliv má na srovnání poptávky po vejcích a štěňatech
Tady s anonymem souhlasím. Vejce jsou potravina pro lidi a pod veterinární kontrolou aspoň víme, že jsou bez antiparazitik a ATB. Že se tam slepice nemají úplně hyper super, je věc jiná.
Množírny jsou pro produkci štěňat ("věc" zbytná) a hlavně pro výdělek dotyčných. Nezdaněný.
kdyby ty bylinky taky tak pomáhaly, nikdo nemáme kašel, rýmu, opakované záněty močových cest, žlučníkové záchvaty
Ale ony pomáhají. Při problému. Ne preventivně. I když při nastuzení může horký lipový čaj rýmě nebo kašli předejít.
To ani ta homeopatika, když už jsme u toho.
Takže je to na vkusu každého soudruha, jestli si při bronchitidě vezme a) ACC nebo b) si uvaří plicní čaj nebo c) polkne homeopatikum
Do homeopatik se nic nesype. Ta si koupíte už jako hotový přípravek - co vím, ve formě kuliček nebo roztoku. Obsahují pár molekul účinné látky, která by ve vyšší koncentraci vyvolala příslušnou nemoc. Pár let zpátky u nás byla oficiálně prohlášena za neúčinnou.
Bylinky jsou na přípravu různých čajíků, které se dají použít na více způsobů . Dávkování je jasně viditelné - tady můžu přisypat více či méně. Konec konců kafe si děláme taky každý jinak silné. A konvenční medicína s nimi nemá problém. Různé směsi se dají koupit v každé lékárně.
Homeopatii neužívám, bylinky ano.
Mýlíte se.
Ale princip homeopatie je úplně jiný než léčba bylinkami.
To taky. Ono je těch komplikací víc.
Aha. Já mám zafixováno, že cukrovka souvisí s kataraktou. U lidí i u psů. Ale zřejmě může být obojí.
Fikovnice:Ono i ta apendicitida může probíhat dost atypicky. Já měla prasklej slepák, těžkou hnisavou difúzní peritonitidu, byla jsem už skoro na “druhém břehu” a Leu jsem měla nějak přes 9 tisíc. Ale pod 10.
A pardon Pumě za příspěvky mimo.
Tak jsem asi měla štěstí, že jsem byla “typický” pacient a páni doktoři se nad mým návrhem zamysleli.
Při diabetu se ale objevuje šedý zákal, ne zelený. Nebo se pletu? A souvislost Cushing a glaukom teda neznám.
pro sportaka asi bude vhodnejsi klasicke ustajeni s celodennim pobytem ve vybehu)
Ono je těch variant víc. Kamarádka má přes hezké léto ustájení 24/7 i pro sporťáky. A když pár dní prší, jdou na noc do boxu. A pak zase ven.
Agáta:Zdravím, poradíte - kde udělat v Praze kremaci kočičky? Máme už kočku seniorku a není na tom už dobře.
Stačí zadat Praha-kremace zvířat.