Teda viděla jsem u jakési farmakorezistentní migrény magistraliter předpis, byla to dost hrůza, co vše v tom bylo. Mj. dihydroergotamin, ale pak tuším ještě atropin, paracetamol, kofein a ještě cosi.
Já ještě po gyn. operaci zažila podání methylergometrinu, ale i ten už je passé.
Už ne…
Děkuji. Takže se o tom budu zmiňovat jenom v souvislosti s ergotismem a čarodějnicemi. Znáte Únosné riziko od Robina Cooka?
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 10.07.2024, 08:11:42
já mám sice teoretický základ, ale pohybové schopnosti skalního trola.
Jako kamarádka - ta nám líčila, jak byla se psem (BSP) poprvé na cvičáku - teď pamlsek, teď né pamlsek… Stejně jako na koni - taky mám pomalé reakce. A žádný smysl pro rytmus a vůbec.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 09.07.2024, 08:02:32
na rozdíl od těch rybiček nebo bytových koček z té klece alespoň občas dostane
Máte pravdu, ale ty rybičky do Amazonky nevypustím. Tak se jim aspoň v rámci možností snažím udělat hezké akvárium.
Ad kocouři - starší nechtěl ven nikdy. Jako opravdu - i kdybych nechala celý den otevřené dveře. Mladší tak jednou za půl roku vyběhne, zmizí v roští u baráku a je rád, že za chvíli může zase zpátky.
pokud je znám pes, nebude dítě nikdo očkovat. Očkuje se tehdy, když není pes (či jiné zvíře) dohledatelný a nemůže být zkontrolován jeho zdravotní stav
Odpověď na příspěvek uživatele Peťka z 09.07.2024, 06:47:56
Starosta s ní nechce taky nic mít, jen řekl neřešte to však ji všichni známe. Ano známe ale kdyby došlo k horšímu pokousání třeba někoho dalšího nebo pošťaček, tak co potom 😠
A to já bych řešila. Ale chápu, že pokud bydlíte na nějaké malé obci… Takhle jsem snadno hrdina.
Injekci?? Musím se podívat na dnešní schémata. Dostala jsem antisérum a pak chodila na asi 6 až 8 injekcí (postexpoziční vakcinaci). Ale je to sto let zpět.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 08.07.2024, 15:20:05
A pak je tam tuším nějaký doporučená časová prodleva na píchnutí, jinak to už pak pozbývá smyslu ne?
No, ono to spíš pozbývá smyslu po časové prodlevě. Už jsem jednou psala - pravda, je to 30 let zpátky - kdy se k nám vrátil jeden Vietnamec po návštěvě rodiny v jeho rodné zemi a tam ho kousnul vzteklý pes. A až u nás se objevily klinické příznaky. Pak ho akorát drželi pod sedativy, aby netrpěl (čekalo se na to, až umře) a chodili se na něj dívat medici.
No jo, i toto mám za sebou. Za těžkýho socíku…v mým věku 11 let.
Spolužačka na VŠ (80.léta) si tím taky prošla. Tenkrát k dispozici jenom sovětské vakcíny aplikované přímo do sleziny a s nepříjemnými vedlejšími účinky. Doteď si pamatuji, jak mluvila o hodně zvětšených mízních uzlinách.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 08.07.2024, 14:43:12
Já mám taky rybičky v akváriu a kocoury v bytě. Ale rybičky si mohou volně plavat a kocouři svobodně vybrat, jestli budou chrnět na gauči, na koberci nebo na balkóně. To ten pes v kleci nemůže. Pokud si ji dobrovolně nevybral jako své útočiště.