Je to tak, blechy jsou jenom u savců. A ani ne u všech. Třeba u koní ne.
Příspěvky uživatele
kometa
Přesně na ta ptáčata jsem si včera vzpomněla. Protože u nás šly stromy v těch poryvech skoro do pravého úhlu.
S tím bych úplně nesouhlasila. Koně v přírodě žerou hlínu a leccos olizujou, protože v běžné pastvě, senu ani vodě ty minerály nejsou. Aspoň ne v dostatečném množství. Třeba selen.
Není to nebezpečné ten alobal??
Je.
Jo, jasně, do volné přírody.🤣
Proč by se nemnozil?
I kdyby se množil, tak v uzavřeném prostoru se dá populace snadno regulovat. Což u křídlatky jde mnohem hůř. Srovnáváte nesrovnatelné.
Já jednu dobu měla pocit, že (parafrázuji Zrzavce) křídlatka, kam se podíváš. Teď už je to lepší.
Mám ji na zahradě,vůbec se nerozrůstá.
Bavíme se o stejné křídlatce?🙄 U nás je považovaná za silně invazní druh, stejně jako netýkavka žlaznatá. A jak jsem psala, je likvidována.
Stavět nová hnízda je fajn kvůli vnějším parazitům.
Doron:Bouřka nepřišla, je tady hak v papiňáku, chtěla jsem vám všem říct,že s tímhle způsobem léta zásadně nesouhlasím 🙂)))!!!
Tak tady už podruhé bouří a podruhé prší.
megi-the-pes:By to ale museli ti rodičové rozšifrovat.
Což u některých nehrozí.
Pro mě semeno = sperma alias ejakulát. Ale já jsem profesionálně deformovaná.
To mi připomnělo, jak před léty kolegyně přejmenovala piňakoládu na ejakuládu. Ale on ten koktejl tak opravdu docela vypadá.🙂 Pro nás veterináře. Se omlouvám.
Však byly! Dva. Ale on je kolikrát rozdíl i v rámci dvou kilometrů.
Prozpěvující stehlík je zpátky, tak to asi bylo všechno. Skrz balkón vidím špičku smrku, má ji jako pódium.
Fikovnice:Já se teď dívala na radar a četla další výstrahy. Do Brna to má dojít až večer. Prosím, je u někoho z vás, kdo jste západněji, i krupobití?? Toho se děsím nejvíc.
U nás ne. Tady byl asi půlhodinový, disciplinovaný déšť. Párkrát zabouřilo, dvakrát prásklo a už zase vykukuje sluníčko.
Jinak at ctu jakykoliv clanek o vlhkem kryti, tak se vsude zminuje, ze vlhke kryti neni vhodne pro velmi sekretujici rany, coz ta Hachiho byla.
Ale vlhké krytí je právě fajn na tyhle hodně secernující rány - bércové vředy, popáleniny, proleženiny, hluboké znečištěné rány… Dávali jsem i kobyle na rozseknutý karpální kloub, ze kterého tekla krev, synoviální tekutina a vůbec všelijaký sajrajt. Neumím si představit plácnout na tohle suchou gázu. Přesněji řečeno nevím, jak bychom ji při převazu sundávali. A nechat otevřený kloub samozřejmě nepřipadalo v úvahu.
Pokud neznáte, vřele knihu doporučuji.
Neznám. Zato jsem byla na přednášce o lysohlávkách. Taky zajímavé.
kometa:Nápodobně. U nás je už zataženo a pohřmívá. Aktuálně i poprchává.
A už regulérně prší. A práská. I kocour se na gauči vztyčil, co že je to za rámus.
drvodelkafialova:křídlatka roste v okolí na jediném plácku cc 5x5m. Na mezích roste jen taková ta tvrdá tráva a sem tam lebeda.
Já ji vídávám všude kolem. Ale taky jsem si všimla, že už je docela likvidována . Naštěstí.
Osobně bych do té krve šla.
Fikovnice:Ještě je varianta, že jí to udělal někdo schválně…??😠
Bodlinka:👍👏
No, neumím si představit, narvat tohle kočce na hlavu cíleně. To bych nezvládla ani u svých domácích kocourů.