Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 01.09.2024, 11:12:26
Tak ti naši předkové jedli to, co měli. Zeleninu a ovoce ze zahrádky (čerstvé a bez chemie), maso občas (čerstvé), domácí máslo a vejce. Jo a ještě med. Hodně pohybu venku (takže vitamín D), v neděli kostel.
Možná taková trochu Babička od Boženy Němcové. Já něco podobného zažívala o prázdninách u své babičky.
+ viz J5 - on ten vyšší průměrný věk je dán hodně nízkou úmrtností dětí. Mí prarodiče a praprarodiče ( a další příbuzní) se běžně dožívali 80, 90 let. Nezažila jsem jenom dědečka z tátovy strany - v 50 letech zahynul na šachtě.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 31.08.2024, 19:26:37
Za půl roku bude inzerát, jak darují huskyho - schválně, jestli to bude kvůli alergii nebo stěhování nebo nedostatku času. Teď myslím obecně. To jsou nejčastější výmluvy lidí, kteří si velmi neuváženě pořídili psa.
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 31.08.2024, 17:43:30
Tak nějak.
Nevím, proč zrovna zakápnutí citrónem, když HCl v žaludku je kyselá dost. + jak píšete, využití vápníku je záležitost složitější. Kecají do toho třeba hormony a jiné minerální látky (vzájemný poměr) a taky vitamíny (hlavně D).
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 31.08.2024, 11:49:16
Tak jste měla štěstí.
Jednoho sousedovic kocoura přikrmuji a druhého jsem adoptovala. Oba byli pořízeni jako roztomilá koťátka a oba postupně vyhozeni v okamžiku, když začali po bytě běhat, šplhat po nábytku a záclonách = řádí jak černá ruka.
A myslím, že nejsou jediní. Stejně jako půlroční psi v inzerátech, nabízeni i zadarmo. Nejvíc různá bul “plemena”, teriéři a ohaři.
Bobi, já nemyslím, plavat, když nějak neplaveš. Ale když jedeš s kolenem do lázní, tak je tam takové to cvičení, rozhýbávání ve vodě, protože nadnáší a je to všechno jednodušší. Dostaneš pěnovou ,,housenku" místo kruhu a různě poskakuješ apod. Říkala teta, co byla. Holky se přiznám, že jsem těm příběhům s ventilačkama nevěřila, fakt ne. A pořád prostě nechápu, jak se mrštná kočka dokáže takto zaseknout. Neše tlustá Gučena - tak tam by to bylo pravděpodobné, ale jinak…je mi to vážně divné. Má drápy, které může minimálně zaseknout o těsnění. Taky mi neleze do hlavy, že zadní nožky nestrčí pod sebe a nenazvedne se. Vím, skřípne jí to břicho, hrudníček, brzo jí dojde kyslík a síly. Ale i tak je mi to divné. Já mám ventilačky po celém baráku v létě otevřené, hlavně teda v noci, ve dne je dokořán. Jen doufám, že naše kočky, jak se ani nikam nesnaží vyskočit, že by je něco takového, jak se cpát ventilačkou, vůbec nenapadlo😲
A pořád prostě nechápu, jak se mrštná kočka dokáže takto zaseknout.
Viz orionka. Těch zhmožděných a udušených koček… Já ventilačku neotvírám.