Aktuálně: 3 725 inzerátů211 161 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 08.08.2024, 17:15:35 xxx.xxx.147.163
nojo:

A jaká tedy jsou malá plemena masných ovcí? 

Viz anonym. Sežrat se dá všechno.

Masná plemena už z logiky věci nebudou malá. Jsou max střední - třeba charollais nebo texel. Z ouessantky se moc nenajíte.

kometa
kometa 08.08.2024, 12:36:28 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Tož jsem ráda, že nejsem sama. Jen se nesnažím ani naznačit, že se mi mimina líbí. Klidně řeknu, že mě fotky dětí nezajímají, a ať naservírují fotky zvířátek. Reaguji odporem až když mi mimísky někdo nabízí nebo se ke mně to mrně přimrcasí a snaží se mě dotknout. To zase ten přimrcasený péf, který se bez dovolení kohokoli lísá, mi nevadí, ovšem než ho radostně zmuchlám, optám se samozřejmě páníka, zda je to žádoucí a nebo zda mám nereagovat (někdo třeba zrovna vychovává štěně a nemá zájem, aby letělo přes ulici za každým, kdo se usměje). Nikdy na sobě nemám nic tak výstavního, aby to nemohl zamazat nějaký láskyplný chlupáč 🙂

Klidně řeknu, že mě fotky dětí nezajímají, a ať naservírují fotky zvířátek. Reaguji odporem až když mi mimísky někdo nabízí nebo se ke mně to mrně přimrcasí.

Tak to já se na fotky podívám, vlastně i upřímně prohlásím, že je hezké, ale žádné rozechvění to ve mně nevyvolá. A když se ke mně přibatolí capart - kontakt nevadí, i něco prohodím, ale nemám potřebu adoptovat.

Nikdy jsem si nehrála s panenkami, jenom se zvířátky. Asi jsem taky divná.

kometa
kometa 08.08.2024, 12:32:00 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.08.2024, 12:29:39

Ano.

kometa
kometa 08.08.2024, 12:29:42 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Alex66 z 07.08.2024, 22:53:51

Ne úplně. Ta vyšetření jsou holt drahá - patologie, mikrobiologie, parazitologie, toxikologie…. Záleží, co si objednáte a co jste ochotný zaplatit. Teda na SVÚ - já bych se ani jinam neobracela.

kometa
kometa 07.08.2024, 12:39:22 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Třeba mí rodiče se loni a letos zbláznili, otec po rakovině a máti astmatička s četnými alergiemi, které se u ní objevily kdysi kolem padesátky, šedesátky, tím chci naznačit, že imunita ani jednoho žádná velká sláva. Zbláznili se tím směrem, že už dva roky se nechávají očkovat na VŠECHNO, čím jim doktor zamává před čumákem, encef, chřipka, covid, mening, pneumo, tubera, černý kašel, snad i spalničky a neštovice dali, no prostě šílenství, nechávají si to píchat po koktejlech, v jednom týdnu třeba 5 vakcín (třeba trojkombinaci plus dvě samostatné).

Ještě neumřeli… No kupodivu ani netahají nohu, nevisí jim koutek a teď, když jsou “zdraví”, tak začali vymýšlet, jak pojedeme na vánoce na dovolenou. Magoři. No vlastně… třeba jim ty vakcíny vlezly na mozek!

v jednom týdnu třeba 5 vakcín (třeba trojkombinaci plus dvě samostatné

To jim to fakt někdo takhle napíchá? Vždyť se jim musí imunitní systém zavařit.

Já mám jenom tetanus a klíšťovku - a tu jenom proto, abych udělala svému praktikovi radost. Když se o mě tak hezky stará. A řadí mě mezi seniory - což teda asi jsem.

kometa
kometa 07.08.2024, 12:26:58 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Petr z 07.08.2024, 11:44:41

Pochybil.

Bez pitvy těžko říci.

kometa
kometa 07.08.2024, 12:25:06 xxx.xxx.147.163
Canka:

Ahoj holky,

Přesně…tady se furt řeší nějaky jídlo a co pak já mám dělat😂A puding?Jedině horký…studený je hnus..a škraloup je taky hnus….bleeeee…ale horký vanilkový puding je top!!!Hned bych si ho dala,kdyby to situace dovolila😂

Dneska akční den..dneska mě v práci požádali,že už od čtvrtka v tom hnus počasí vedro,pak bouřky,chcanec apod. nám před fabrikou leží malý zajíček a že asi umře…jestli ho nezkusím zachránit…no copak jsem ho tam mohla nechat?Jeho maminu asi srazili autem,hned vedle na silnici totiž byl sražený zajíc.. pokusila jsem se prckovi vytvořit provizorní bydlení v takové staré skřínce,musím jí zakrýt před predátory,ale co mu mám dát k jídlu?Je kost a kůže a bojím se,že nemá šanci přežít..myslíte,že ještě potřebuje mléko?Přijde mi dost velký na to,aby už přijímal pevnou stravu…ale jak říkám,nevěřím,že přežije..

Obrázek Obrázek

myslíte,že ještě potřebuje mléko?

Nepotřebuje. A viz výše - záchranná stanice, tam mají zkušenosti a jsou na to zařízení.

kometa
kometa 06.08.2024, 14:24:22 xxx.xxx.147.163
Mi:

Určitě jste zaznamenali řípad z Ostravy, kdy kousl netopýr se vzteklinou člověka. Nevíte jak to je,pokud sežere nějaké zvíře takto nakaženého netopýra?   Máme na chatě celé roky  netopýry,teď zrovna tři,za okenicema.Každý rok se na ně těším a jsem ráda že tady jsou.Jen mě to trochu zneklidnilo,mám tady  vnoučata.

Nevíte jak to je,pokud sežere nějaké zvíře takto nakaženého netopýra?

Alimentární přenos nákazy je vysoce nepravděpodobný.

kometa
kometa 06.08.2024, 14:19:12 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Černík z 06.08.2024, 12:13:02

Nemáte spíš na mysli masná plemena? 

kometa
kometa 06.08.2024, 08:54:21 xxx.xxx.147.163
Doron:

Je možné,  že ony to ani samy dlouho nevěděly.

Blbá situace pro všechny. 

Ale tak co.., možná se vrátí stará olympijská tradice, že budou soutěžit jenom muži. A vdané ženy se nebudou smět dívat 🙂)))

že ony to ani samy dlouho nevěděly.

Pokud nechodily ke gynekologovi (případně endokrinologovi) a nebylo jim divné, že nemají menstruaci, tak to vědět nemuseli/y. Jinak ano.

kometa
kometa 06.08.2024, 08:50:54 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Tak já jsem se teda ještě učila, že ano. Když jsem teď zadala do Googlu, vykouklo na mě toto:

Lidský hermafrodit 

Pojem intersexuál znamená, že se člověk narodí s nevyjasněnými pohlavními orgány. Někdy se těmto lidem také říká „lidští hermafrodité“. Hlavně proto, že jejich pohlavní znaky nejsou ani typicky mužské, ani typicky ženské.

Někdy se těmto lidem také říká „lidští hermafrodité“. 

Já se to taky učila. Ale dneska se používá výraz intersex (v podstatě chybka v softwaru čili patologie, protože jedinec se nemůže rozmnožovat a to z hlediska evoluce není žádoucí) a hermafroditismus, což je záležitost fyziologická - u šneků, žížal a tuším i kaniců. Ti se rozmnožovat můžou.

kometa
kometa 06.08.2024, 08:12:01 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.08.2024, 08:09:44

Mýlíte se. Asi jste můj příspěvek vůbec nepochopil. U lidí hermafroditismus není.

kometa
kometa 06.08.2024, 08:07:48 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Člověk hermafrodit se sám rozmnožovat nemůže, i když má obojí gonády. Což je mi víc a víc divné mít s karyotypem XY jen vaječníky a dělohu…

Viz výše.

Ono je pohlaví chromozomální, gonadální, somatické a psychické. A všechno se může pokazit.

kometa
kometa 06.08.2024, 08:06:00 xxx.xxx.147.163
Sarah01:

Jani, ten Alžířan je plochej jak prkno.

Ano, protože zase nemá dost ženských hormonů, aby mu narostla.

kometa
kometa 06.08.2024, 08:05:01 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

No ale jak se mohly narodit jako ženy??? Mají tedy vnější ženské pohlavní znaky?

Edit: Přinejmenším prsa nemají, teda teď mám na mysli třeba tu Semenayia, tu/toho Alžířana jsem nějak nezkoumala.

Ano, vně to jsou ženy. Ale mají varlata (v břiše), která produkují testosteron. Chybka během nitroděložního vývoje, kdy jsou vývodné pohlavní cesty na testosteron necitlivé, tudíž jedinec se automaticky vyvíjí jako samice. 

kometa
kometa 05.08.2024, 17:15:16 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ptačí chřipka mutuje už i na krávy a jejich mléko. Máme se bát i v drobnochovech nebo je z toho zase zbytečná bublina?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-ptaci-chripka-preskocila-na-kravy-a-siri-se-mlekem-co-bude-dal-nikdo-nevi-256281#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest247_clanky_podle_okresu_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

částice patogenu se velmi účinně množí ve strucích zvířat. Možná proto, že buňky této tkáně mají poměrně velký počet stejných struktur (receptorů), jaké virus využívá k průniku do buněk dýchacích cest. 

Jéžiš, to je zase blábol. 

kometa
kometa 05.08.2024, 17:05:30 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 05.08.2024, 14:26:53

Já taky koukala. Úžasný zážitek! A moc jsem mu to přála. Španěl má ještě všechno před sebou.

kometa
kometa 01.08.2024, 07:22:06 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Možná. Netvrdím že je to houser, jen že pohlaví je zatím nejisté. Housata jsou ukecany všechny a samozřejmě maji i jiný hlas. Dospělý husy moc nepovidaji. Hlavně ale zbarvení běháků odpovídá mladému houseti. Porovnejte s houserem.

Dospělý husy moc nepovidaji. 

Asi jak které. Včera jsme byli na návštěvě u bývalého kolegy, bydlí v baráčku na konci světe a mají se ženou malé hospodářství. I husy, které se kolem nás neustále motaly. A zobáky nezavřely. Landeské, labutí a jejich kříženci.