Aktuálně: 3 725 inzerátů211 153 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 09.08.2024, 14:46:01 xxx.xxx.147.163
assil:

Tak ve městech je hustota lidí stejná jako všude jinde, v tom to není, ale jeli prostě tu linku léčení, oxymetry, dejcháky, atb, acylpyrin a tak. Měli o tom smyčku do tv a hustili to do lidí několikrát denně. Takže těch těžkých případů pak měli málo. U nás nic a ještě se praktikové zabarikádovali a odmítli léčit.

Tak ve městech je hustota lidí stejná jako všude jinde

Tam samozřejmě ano, ale u nás těch liduprázdných končin moc není. A navíc, když se zavřely hospody, lidi se stejně scházeli v garážích, že jo. To Švédi nedělali a nedělají.

kometa
kometa 09.08.2024, 14:42:04 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 09.08.2024, 14:21:11

Ale Fikovnice píše, že po ní žádnou práci vlastně nikdo nechce. Jestli jsem to správně pochopila.

kometa
kometa 09.08.2024, 13:44:30 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 09.08.2024, 08:06:59

Však nemusíte.

Já jsem jenom trochu opatrná u anonymů a neregistrovaných. Protože je podezřívám ze snahy rozpoutat debatu na kontroverzní téma. 

kometa
kometa 09.08.2024, 13:37:53 xxx.xxx.147.163
orionka-2:

A vy tam chcete zůstat, nebo odejít ? Zkušební doba ? Třeba zkouší, co vydržíte.

Já tomu nerozumím. Proč by teda zaměstnavatel někoho přijímal, když se ho pak chce zbavit? Teda hypoteticky. Ale já do pracovněprávních vztahů vůbec nevidím.

kometa
kometa 09.08.2024, 13:32:40 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 09.08.2024, 13:28:10

Mně teda ta rampa přijde fajn i u malých dětí. Ohledně nastupování na koně.

Nám před léty zůstala na jízdárně po jednom hipoRHB sdružení, kterému jsme na pár měsíců poskytli azyl. A jak byla v kurzu! Všichni jezdci na ni stáli frontu - bylo to pohodlnější nejen pro ně, ale i pro koně + se šetřilo sedlo. Na spoustě jízdáren už mají aspoň nějaké schůdky. Z výše uvedených důvodů.

kometa
kometa 09.08.2024, 13:25:59 xxx.xxx.147.163
Varaxi:

Piafa zaměstnává jen ženy a nemají kladku na pomoc při nasedání, proto nabízejí hipo jen dětem. Tam to ani při nejlepší vůli není schůdné pro kohokoli, kdo má víc než nějakých 45 kg. 

To nemají ani rampu?  Neznám je. Ale je v pořádku, že se specializují jenom na děti. Proč ne?

kometa
kometa 09.08.2024, 13:24:27 xxx.xxx.147.163
Dafi:

No vidíte,kousek od nás je sdružení PIAFA Vyškov,tak jsem tam volala,že bych si zaplatila tu hyporehabilitaci,ale bohžel to dělají jen u dětí,dospělý ne….☹️

prý mají moc zájemců…což věřím….

tu hyporehabilitaci,

Pěkně prosím, hiporehabilitaci, od slova hippos = kůň. Hyporehabilitace by znamenalo něco jako podléčba - předpona hypo je obecně málo něčeho.

Tady na písmenku opravdu záleží.

kometa
kometa 09.08.2024, 13:17:34 xxx.xxx.147.163
Canka:

Ahoj holky,

No asi už zůstane prostě u mě🙂Teda pokud opravdu přežije…zatím to vypadá moc slibně…nechala bych ho časem běhat po ohrazeném pozemku..neměl by se dostat ven..i když prcek je mrštný..takže nevím nevím😂Věřím,že pak třeba nebude mít úplně touhu utéct,když tu bude mít dostatek jídla a zázemí..aletak zase je to příroda..když bude chtít pryč,tak prostě zdrhne…nasilím ho pak držet nechci. A už vůbec ne v nějaké kleci… 

No asi už zůstane prostě u mě

Jenže to nebude mít šanci se rozmnožit. Což by zrovna bylo potřeba.

Můj názor. Navíc - není to trestné? Čistě teoreticky. Mít doma divoké zvíře.

kometa
kometa 09.08.2024, 13:15:27 xxx.xxx.147.163
TadisekCZ:

Ostrava ,,,, za chovné králiky 800 kč jeden a ano i takové jsou ceny 

Tak to vás teda pěkně “odrbávají”. Viz acher. Poptejte se u normálních vetů nebo jiných chovatelů.

kometa
kometa 09.08.2024, 13:12:28 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 09.08.2024, 12:46:46

No, ono ve Švédsku je jiná hustota obyvatelstva + jiná mentalita - mám na mysli potřebu sdružování. To mohlo mít vliv.

kometa
kometa 09.08.2024, 13:05:48 xxx.xxx.147.163
assil:

Měla jsem to taky u psa špice, nakonec jsem ho musela stříhat. Nic se s tím dělat nedá, u některých psů se prostě ta srst po kastraci vrací do štěněčího období a vatovatí.

U kamarádky dlouhosrsté jezevčice tomu taky tak bylo.

kometa
kometa 09.08.2024, 08:01:25 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele MarketKKKa z 09.08.2024, 07:48:10

Já jsem proti. Mnohem lepší je udělat výběh ze zasíťované bedýnky. A nepřekrmovat.

A mimochodem, držením jednoho morčete se dopouštíte týrání.

kometa
kometa 09.08.2024, 07:56:12 xxx.xxx.147.163
Canka:

Ahoj holky,

Tak úspěšně hlásím,že zajda papá…okusuje větvičky,pampeliškový listy,salát a mrkev…snědl i trochu zrní..dneska se ode mě nechal i hladit..ani se už neschovával v sené,ale hupkal po ,,pokojíčku,,😂Tak snad je to znamení,že je to na dobré cestě a prcek to zvládne..vtipný je ale Berťas,který je vyřízený z toho,že tam běhá nějaký prcek a on ho nemůže chytit a sníst😂

U nás byl dneska dvakrát pěkný ceďák…já samozřejmě frajerka v práci na skútru😂Naštěstí jsem to domů stihla tak,že jsem vyjímečně nezmokla…a jela si vyzvednout nový vysavač…protože prostě ten co jsem si myslela,že to dá,tak už to po roce používání nedává..myslím tím mou chlupatou domácnost o 3 kočičkàch😂Takže i když nerada,koupila jsem si drahý Dyson a budu doufat,že to aspoň bude stát za to…myslím si,zw ten robotický vysavač by to u mě asi nedal😂 

dneska se ode mě nechal i hladit..

Ale zvíře zvyklé na člověka nemůžete jen tak vypustit do přírody. Teda můžete, ale asi v ní dlouho nepřežije. První myslivec si ho dá k  večeři.

kometa
kometa 09.08.2024, 07:52:29 xxx.xxx.147.163
TadisekCZ:

Mě spíš příjde zbytečné cpát do jednoho mladého králíka kterého chovám na maso 500 kč za očkování a někdy i více ,, a to eště mám k tomu 14 malých což je v přepočtu 7000 kč 
S pozdravem TK 😀 

500 Kč za kus? 😲Proboha, odkuď jste? To mě jenom o málo víc stojí očkování koně.

kometa
kometa 09.08.2024, 07:45:32 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele tyran z 09.08.2024, 07:36:45

Už se řeší ve vlákně Psi v médiích. Není třeba zakládat další.

kometa
kometa 09.08.2024, 07:40:57 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

To jsme na tom se vším podobně. V současné době bych musela na koně lézt po žebříku a i po krátké projížďce bych pak asi nebyla schopná chůze. Ale přivedlo mě to k myšlence, jestli by to nemohlo nějak pomoct té mé zborcené páteři (???). Na druhou stranu projížďky na cizích koních, ještě pod vedením někoho, jsou asi dnes celkem drahá záležitost (?). Plus pád z koně by pro mě mohl být pořádnej průšvih. 🤔 No tak asi nic, no… 😔

nějak pomoct té mé zborcené páteři (???). 

To by musel posoudit dr. se specializací na hipoRHB. Zrovna na různé “páteřní” problémy je často indikována, ale taky ne vždy.

A k tomu bych ještě doporučovala jízdu ne u kohokoliv a na jakémkoliv koni, ale v nějakém sdružení, které se tomu věnuje. Mají certifikáty pro lidi i pro koně (ti mají navíc i speciální výcvik a musí projít opakovanou zkouškou) + potřebné vybavení. A je u nich výrazně menší riziko, že jim klient upadne.

Jak je to s finanční částkou, netuším.

kometa
kometa 08.08.2024, 19:55:49 xxx.xxx.147.163
Dafi:

Tak ještě ke koním-mě se prostě líbí-krásný ušlechtilý zvířata+mě voní+mě pohled na ně uklidnuje-stát a pozorovat pasoucí se koně….

ano mám z nich respekt-když si představím,že je pode mnou hora svalů,co když si vzpomene může vzít roha..

jo a ještě…jako nevadil by mě na ježdění menší koník…

když jsem kdysi jela na Ulitě tu krásnou půlhodinku,takovej ten flekatej westernovej koník,tak ten byl menší,než duhej co na něm jela ta slečna,a to byl taky dost příjemnej fak🙂

si vymrčuju,že🙂☹️

jak nemusím moc výšky tak sedět na nějakým vysokým koníkovi pro mě není moc fajn…musím ofotit na přítelův telefon tu fotku s těma koníkama….,

tak ofocený-tak snad je trošku vidět,že ten flekatej koník je menší🙂trochu menší…

no prostě by mě ke štěstí stačilo,občas se chvilku svézt na koníkovi.

nebo se učit-s tím,že by to bylo jednou za čas….

klidně i s čištěním a se vším okolo..

i když popravdě,si nedokážu představit hodit na toho koně to těžký westernový sedlo🙂

jinak-Efe-děkuji za nabídku,asi k vám do tématu,k vám ke konákům myslím,napíšu,

ale popravdě-já se strašně stydím….

ono jsou většinou kolem těch koní mladý holky,nebo ne?

si trochu připadám,jakože,si na starší kolena chci plnit sny z mládí-aspon občas,trošku

což je teda mimochodem pravda,že…

jako sem se styděla to taky napsat,ale říkala jsem si,že tady mě už trošilinku znáte…..

Obrázek Obrázek

Jako nevadil by mě na ježdění menší koník…

Z psychologického hlediska chápu - ale ne vždy je malý koník hodný koník + ti větší mívají i pohodlnější chody. Ale není to pravidlem.

jsou většinou kolem těch koní mladý holky,nebo ne?

Taky ne vždycky. Kolem mě jsou hlavně holky, ale ne úplně mladé - mají manžely a děti.

kometa
kometa 08.08.2024, 19:12:19 xxx.xxx.147.163
Leithian:

Jestli tam chovaj tetřívky ohroženy tak zrovna toulavý kočky jsou fakt nor a nakej odchyt kastrace a vypusteni zpet je absolutne k nicemu. A jestly mely majitele? No tak se mel zajimat. Kdyby sejmul psa nikdo by tu nerek ani pumpicka

Ale to není důvod tu kočku týrat. Má ji zastřelit hned. Když už. Na první dobrou. A to se mu na záběrech očividně nedaří - kočka se i po výstřelu zmítá.

Za mě je to hov… Omlouvám se dobytku.

kometa
kometa 08.08.2024, 17:15:35 xxx.xxx.147.163
nojo:

A jaká tedy jsou malá plemena masných ovcí? 

Viz anonym. Sežrat se dá všechno.

Masná plemena už z logiky věci nebudou malá. Jsou max střední - třeba charollais nebo texel. Z ouessantky se moc nenajíte.