Aktuálně: 3 725 inzerátů211 152 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 11.08.2024, 06:51:38 xxx.xxx.147.163
Xerxova:

nejprve Yoda - v týdnu jen krátké procházky za humny, řádění na zahradě, dneska výstup na Klíč a malý okruh kolem (6 km) a pak návštěva Lindavy a Kunratic - křišťálový kostel a skleněná zahrada

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

No vida! Umí být i důstojný. Ale ta šestá fotka to všechno zazdila.🙂

kometa
kometa 11.08.2024, 06:49:32 xxx.xxx.147.163
Orionka:

Paní měla holt smůlu, nebo delší pauzu, nebo koně neznala…..výsledek je blbý. 

(Kometa, nekkecejte, že je vám 60 )

Jo! Už 55 dní.😉

kometa
kometa 11.08.2024, 06:45:49 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 09.08.2024, 21:50:09

Tak si udělam vratky na plot, dam elektriku nebo udělam ten neviditelnej ohradník jako mívaj amíci. Možností je milion. Jen chtít.

Ale jak to chceš udělat v případě stájí nebo farem? Otevřené prostory, pohyb zvířat, lidí a dopravních prostředků. Nejenom finančně, ale i technicky naprosto nereálné. Udělat kočkuvzdorně.

Svůj dvorek nebo zahradu si takhle teoreticky zabezpečit můžu, ale tohle ne.

kometa
kometa 11.08.2024, 06:38:53 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 11.08.2024, 01:06:39

Bóbika! Nevím, jestli tuhle reklamu znáte. Trochu drsná, ale všichni si ji pamatujeme.

kometa
kometa 10.08.2024, 18:40:48 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 10.08.2024, 18:02:24

Netahali. Ale já se děsila spíš toho vpichu.

kometa
kometa 10.08.2024, 18:35:38 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 10.08.2024, 18:19:10

V tom případě nechápu, co dělá v ženském boxu. Má XY, má nádobíčko… Sportovci (a sportovkyně) snad chodí k lékaři. Nebo ne? Nebo je to všechno GDPR?

kometa
kometa 10.08.2024, 16:17:27 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 10.08.2024, 16:15:13

A tak třeba má doma mravence v kredenci.🙂 Ivan Mládek.

kometa
kometa 10.08.2024, 16:09:26 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Gudy z 10.08.2024, 09:03:10

Vzhledem k tomu, že pražská Zoo je teprve druhá v Evropě, která luskouny chová… Jak je chcete získat? A zajistit jim vhodné podmínky? Co jste o nich nastudovali?

kometa
kometa 10.08.2024, 16:02:03 xxx.xxx.147.163
rapotačka:

Ještě k tomu boxu…

https://www.youtube.com/watch?v=vJ2HTJrb8aI ;

V těch trenclích  si  zapomněl ještě narovnat k..

To je ta Alžířanka? Ta má údajně ženské vnější pohlavní orgány. Tak by jí v trenkách nemělo nic “hopsat”.

Navíc, když si “to” umějí pánové schovat na travesti show, kde kolikrát vystupují v upnutých kostýmech…

kometa
kometa 10.08.2024, 15:54:02 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

A fakt jsou v různých místech ČR možné tak obří rozdíly ve vakcinaci? Vždyť to je snad o dva řády…co jsem si tu přečetla.

Viz acher a Janazevsi.

A není to jenom u králíků. Kamarádka a bývalá kolegyně mi ukazovala foto psa s nádorem (nezhoubným), který odoperovala za 2 000. Klientka byla předtím v jiné ordinaci, kdy za stejný zákrok chtěli 20 000! Holt smluvní ceny.

kometa
kometa 10.08.2024, 15:48:08 xxx.xxx.147.163
Bodlinka:

to si pamatujete špatně. je to přesně takhle, od března se začalo blnout v čr.

Přesně tak - pamatuji si, že to bylo v úterý a naše škola měla rozpracované praxe. A ve středu už děti ve škole nebyly. Vrátily se až na posledních 14 dní v červnu (?) A další rok to propuklo v půlce října - děti odjížděly domů se slovy - přejeme vám hezké vánoce! Jak prorocké.

kometa
kometa 10.08.2024, 15:39:37 xxx.xxx.147.163
Orionka:

Asi se měla nejdřív podívat do občanky, než nasedla. To se stává……přeju uzdravení pokud možno rychle a bez velkých následků.

Já jezdila do šedesáti. Ale s pečlivým výběrem koně, na kterého lezu. Už dlouho předtím.

kometa
kometa 10.08.2024, 15:38:25 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 10.08.2024, 08:37:47

ty otřesy

Však nemusí žádné být. Jsou i cviky a polohování, které se provádějí na stojícím koni. Nebo v kroku - tam se páteř rozpohybuje krásně a bez otřesů. Ty vznikají až v klusu a ve cvalu - moc dobře si pamatuji své začátky na koni.🙂 A i tam záleží - jsou jedinci od přírody pohodlní a pak ti druzí.

kometa
kometa 10.08.2024, 15:29:17 xxx.xxx.147.163
Leithian:

Říkám povětšinou. O tobě bych to fakt neřekla, to bys mohla vědět. Nicméně moc dobře víš že tvoje vypouštění Fida ven a děj se vůle boží neschvaluju. (A následné rozčilování když se střílí aby se chudinka nevyděsil a nezdrh nebo to že na něj nějakej pes doráží). Tupým kočkařem nazývám ty co maj u baráku x koček a je jim naprosto buřt kde lítaj co dělaj atd. A prostě v tomhle jsem za spravedlnost. Když nesmim do lesů vypouštět hady aby jakože invazivní druh proč je to tolerováno kočkam který jsou neidentifikovatelny čí sou pokud vůbec něčí. A ano vadí mi když se tu dští jed a síra na lidi kterym utek pes nebo ví že neposlouchá a pak honí zvěř. Tp je děsný halooo jak je dotyčnej hloupej neschopnej, zlej. Co chudinka srnečka. Ale že majitelé koček denodenně dělaj naprosto to samý jen ptákum, malejm hadum a ještěrkam a malejm zajíckum to je ok cajk a je jim to buřt plotože čičinta. Nejsme ve středověku aby kočka byla jedinej způspb likvidace myší a pokud doma člověk nemá tunu zvířat a tudíž lákadlo fakt mu nehrozí hlodavčí invaze a fakt neni důvod aby měl x koček co lozej po všech pozemcích. Narovinu, souseda už sme upozornili že tu jeho kočky nechcem a že jezevce učíme kočky lovit. Tak ať se s tim srovná jak umí. 

pokud doma člověk nemá tunu zvířat

O to právě jde - ve stájích nic lepšího (rozuměj ekologického) není. Pastičky nestačí a jedy můžou ohrozit necílové druhy zvířat, nedejbože děti.

kometa
kometa 10.08.2024, 15:19:06 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Tak já se stará necítím, a obstřiků kloubů mám za sebou něurékom. Vždy celkem pohoda. Ale u mě to bude asi tím, že je to kategorie těch mírných zákroků oproti tomu, co vše jsem si prožila. No a taky si myslím, že celkem i záleží na šikovnosti dr., mám úžasného ortopeda!😍

Nejspíš ano. Mám za sebou, pravda, jenom tři aplikace do kloubu (loket, kyčel, koleno), ale čekala jsem to mnohem horší. Strach měl v těchto případech velké oči.

kometa
kometa 10.08.2024, 15:16:05 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Boži, zkusím teda vyloženě laicky: V koleně máš “vodu”, kterou Ti odsáli (znám to od sebe, včetně obstřiků, někdy to zabolí). Záleží na dr., zda odsátou tekutinu pošle na mikračku na rozbor. U mě by to možná udělal, protože trpím na ty otravy krve a pátralo by se, zda ve výpotku není nějaká baktérie. Plus můj ortoped se vždy, než jde u mě do kloubu, pokřižuje!!🤣 U Tebe se asi mikra dělat nebude. Do kloubní štěrbiny instiloval (vpíchnul) za přísně aseptických podmínek lokální anestetikum (= Mesocain), ale hlavně kys. hyaluronovou (= dává se do artritického kloubu ke snížení bolesti a taky jako by “promazává” pohyb součástek v tom kloubu; koleno je mmch. extrémně složitý kloub). Ten konec jsem úplně nepochopila, nevím, zda tam něco nechybí, třeba Depo-Medrol (= kortikoid) - opět působí proti bolesti, zánětu a otoku. Ale spíš jste se asi domluvili jen na tom hylauronátu (???), a ten se, co vím, platí (???).

koleno je mmch. extrémně složitý kloub).

Na chirurgii to říkal pan profesor - koleno je po mozku ten nejsložitější orgán. U některých jedinců je dokonce na prvním místě.🙂

kometa
kometa 09.08.2024, 20:15:15 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Jo a stran ledvin Kometa má kocoura s CRI, už snad dva roky se drží - na dietě a je OK! Takže to jde; je pravda, že je někdy potřeba i trochu toho štěstíčka, které Vám přeju!

Pět let. Ale podchytilo se včas.

kometa
kometa 09.08.2024, 17:14:20 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

Někteří lékaři v tom jedou dodnes. Naštěstí už mám dítě u dospěláckého. Ale asi nikdy nezapomenu, jak dr. diagnostikovala angínu ze tří metrů. Aspoň že tak, že jo. Jenže až po tom, co se mě zeptala, co jí (děcku) je, a já řekla - asi angína.

Jak jednoduché a krásné pro ně bylo léčit po telefonu - vystavit neschopenku a říct “dejte si paralen”. 
A kde jsem koupila léky pro kamaráda? V Polsku. Na netu. U nás předepisováno jen z tlačenky,
v PL cena 300 za velkou krabici - bez receptu.

A pak se divím, že lidé pili Savo, uvěřili plazmovému generátoru, vykoupili jodové tablety, protože bude konec světa…

Měli jsme to prostě hroznější než v jiných zemích. Ale záběry obyč. lidí z USA, kde je systém pojištěný, jaký je, a z Anglie teda nebyly super, pak tam pálili vakcínu Johnson & J (tam bylo hrozně zajímavé, že začali s vývojem v lednu 2020) a lidé měli velké problémy, velké. 

Panikařil každý, a kdo říká, že ne, tak…

Panikařil každý, a kdo říká, že ne, tak…

Já ne. Mně nejvíc vadilo, že nebyly hospodské kvízy. A že děti nemohly do školy. Protože on line výuka to nemohla nahradit.

kometa
kometa 09.08.2024, 16:08:24 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.08.2024, 15:58:57

Proto jsem napsala, že už se o tom bavíme jinde.