Taky mizí všechno.
Příspěvky uživatele
kometa
list:Taky bych to takhle v zimě pod kvočnou neriskoval, případně jen pár vajec, aby byla schopna zahřívat kuřata.
Píše, že nechce nasazovat teď.
Nejde o co nejdelší umírání v šílených bolestech. Až vám někdo podřízne krk…, jsou i horší způsoby smrti.
Ale to už tady jednou bylo, že jo?
Orionka:Děkuji, jsem ráda, že to z fotek čtěte stejně jako já. Já jsem taková jednoducha osoba a mě to pozorování skoro nadchlo 😊
Já jsem taková jednoducha osoba a mě to pozorování skoro nadchlo 😊
Naopak bych řekla, že jste velmi vnímavá osoba.
Bobca:majtky…já znám rajtky..je to totéž?
Ne. Majtky jsou spodní kalhotky, rajtky jsou kalhoty na ježdění. Z německého reiten.
V majtkách by to bylo zajímavé. Ale kamarádce se to jednou povedlo. Vyškrábala se na koně v rajtkách, už takových postarších. A roztrhly se jí odpředu dozadu. Takže vlastně seděla v majtkách.😀
Bobca:Reni-však ty v tom žiješ😀,tak abys to nevěděla?🤭
Tak snažím se aspoň trochu držet krok.🙂 Ale když si ve třídě postaví hlavu notebook, stejně volám o pomoc. V takových případech jsem marná.
orionka-2:Nemáte pravdu ! Já vás třeba čtu docela se zaujetím. I Buggyru. Vlastně si z každého vyberu něco. Sem tam někoho poučím, jak to bylo před… a to je pak teprve cvrkot !!! No a nehroutím se a vyhnat se nedám. 🙂)
Sníh ať tam klidně ještě zůstane.
A když jste z pomezí Pl. SR, třeba by mě zajímalo, jak je to tam s ochranou jazyka ( teď myslím polštiny ) vzhledem k menšině.
A když jste z pomezí Pl. SR, třeba by mě zajímalo, jak je to tam s ochranou jazyka ( teď myslím polštiny ) vzhledem k menšině.
Nejsem Coudas. Ale dvojjazyčné nápisy jsou stále - pamatuji si i v Karviné. V současnosti Těšín, Třinec, Jablunkov.,
Irma19:Je to v blbém místě. Snažím se to držet otevřené a dostat tu betadinu co nejhlouběji. Zatím takto po 24h.
Zub šel našikmo, jakoby směrem do středu palce, projel i nehtem, to je ta prasklina. Z druhé strany protizub jen natrhnul kůži, tam se to hojí krásně.
Tak zatím to vypadá přijatelně.
Irma19:To já vím, ale z ATB mastí mám doma jen fucidin, navíc prošlý.
Tak jsem sáhla po tom ichtoxylu, to je naše oblíbená stálice 😁
sáhla po tom ichtoxylu
Na ten taky nedám dopustit. Otázka, jestli bude v tomhle případě stačit.
Irma19:Jak dlouho je možné vyčkávat?
Pes proočkovaný, já taky (tetanovka), rána zatím klidná…
Nejde o tetanus ani vzteklinu. Ale o ten sajrajt, co mají psi na zubech. Vlastně i lidi - ono pokousání člověkem taky nic moc.🙂
Bobča by mohla vyprávět, jak dopadla, když ji rafnul vlastní kocour.
jo012810:???? Ano i já nesouhlasím s týráním, aby např. někdo choval psa, kočku se špatně srostlou zlomeninou, ale…Vyšlechtění různých plemen zvířat s různými životními projevy (bublání, vrkání u holubů), tělesnými či užitkovými vlastnostmi (krávy na mléko versus krávy na maso s krátkou laktací), přeci není týrání a nebo je? Ta hranice vnímání je silně individuální a hodně ovlivněná masmedii. Ukažte mi třeba hospodiňku z paneláku, která dokáže připravit pro kuchyň živou slepici? Bude (většinou) tvrdit, že ji to smrdí atd. Ale z marketu připravenou pro kuchyň upraví skvěle… Na obrázku v příloze je s nadsázkou uvedeno, co se klidně může dít pod tlakem masmedií…
krávy na mléko versus krávy na maso s krátkou laktací), přeci není týrání a nebo je?
Za mě je. Když vidím na pastvě krávu, která ještě dává cucnout teleti, které je už skoro stejně velké jako ona - krásný obrázek. To mléčná kráva nezažije. Ani to tele.
Ale jsem pokrytec, protože mléko a mléčné výrobky kupuji. I když vím, co je za tím. Bohužel všechny zdroje od domácích kravek (a koz) v mém okolí zmizely.
orionka-2:Na koně nechodím, koně nemám, ani mít nebudu. Všeobecně k nim chovám respekt ( sem tam sice vlezu do ohrady, ale jen když je nevidím ). Přesto jsem měla s koňmi zvláštní zážitek. Dám fotky :
1/ informace 2/ koně se pasou 3/ neví, co jsem zač, tak vytvoří útvar 4/ vyhodnotili mě kladně a útvar rozvolnili a zase se šli pást. Klidně mi koňáci tady můžou napsat, že kecám.
Já vidím, že se semkli, protože znejistěli, co že to tam je. Pak vyhodnotili, že ne nebezpečí.
Coudas:Já to vše chápu a respektuju. Piliticky to mám stejně jako Bobca, nesleduju, nekomentuju, snažím se žít a přizpůsobit se. K tomu jen odbočka, že teď jsem osala slohovku, úvahu, na téma “jak ovluvňují média a reklama člověka”. To se pak píše těžko, když na zprávy nekoukám, články nečtu, rádio neposlouchám, jen když koukám na něco v telce, tak je to samá reklama, všude, furt. No i tak jsem popsala dvě A4 a zkrátila to o elaborát, jak ve škole furt nadávaj odezeňte děti od počítačů, ale děti musí vše přes počítač dělat. Ale to se opakuji, pardon. Děti a já, no dítě mám, ale děti nemusím, zato ony musí mě, uf, a puberťáky už vůbec. Když jsem byla na začátku školního roku pro vysvědčení, tak jsem tam s …. něma musela 20 minut sedět ve třídě, a hoooodně jsem se držela lavice, abych tam po těch…. no abych je nezabila. Děsný kecy. A ano, je pravda, že na spoustu temat jsou tu daný … ty no… sekce…. ale já jinam nechodím, ještě na koně, ale tam také nemám co říct. A i když jsem bývalý instruktor výcviku služebních psů, na diskuzi o psech by mě nikdo nedostal. To už… vůcec. Na ifaunu koňskou jsem chodila od nějakýho roku 2008, pak se to tam od nějakýho 2017 mlelo docela slušně, takže jsem věčně odcházela, byla odcházena a nebo posílána na léčení, no a pak to zrušili, lidé se rozprchli různě, a já se o tomto Chovu dozvěděla až asi za rok na Equichannelu, kde mi uveřejnili článek, a já jen tak koukla po letech do diskuze, a tam bylo, že většina z ifauny odešla sem. A tak jsem dlouho nechtěla prudit tady, protože jsem věděla přesně proč, ale zároveň s příchodem dlouhých zimních večerů… Tak jsem to zkusila, ale chápu, že to je prostě ve mě 🙂 No tak tolik asi k tomu.
Pocházím od polsko-slovenských hranic, a jsem starší, takže v telce jak polština, tak slovenčina, a zároveň jsem na Slovensku v Čadci chvíli pracovala. A protoże mám hudební hluch, tak strašně rychle chytám přízvuk. Pak podle některých m vystudovanou polskou školi, jsem z jižní Moravy, v Těšíně jsem pražák a u nás nevím, jak se česky řekne lejik. Děti v televizi nerozumí slovensky, tak to překládaj do češtiny (i když teď v Lovci paní herečku nepřekládaj, normálně hovorí po slovensky) ale když začnou žvatlat anglicky, tak kolikrát titulky nedaj, bo anglicky přece umí všichni. To nadává manžel, ten neumí a přepíná program 🙂
lejik
Já to znám jako trychtýř. Když potřebuji něco přelít do láhve s úzkým hrdlem. Jsem taky ze-slezsko-slovensko-polského pohraničí.
Sardullah:Hele můj synátor umí perfektně anglicky, ale slovenčinu nedává…já už to možná jednou někde psala…
já mu vždycky říkám…"sim tě…jak tomu nemůžeš rozumět, vždyť je to skoro stejný jako čeština…" a pak koukáme na AZ kvíz a tam.. jak se slovensky řekne lokomotiva na písmeno R…a já .."rušeň" a synátor “no jasně ..lokomotiva…rušeň…to je to samý” a shodou okolností tam bylo ještě, jak se slovensky řekne želva od K a já “korytnačka” a synátor zase…" jo jo, tak mi ještě chvilku vykládej, že je to stejný…"
Tak mě to přijde přirozený, vyrostla jsem v Československu…přišlo mi to přirozený…slovák na mě mluví slovensky, já na něj česky a rozumíme si…ale asi už to není taková samozřejmost…
No já zase umím říct anglicky jen, že jsem krásná a že mám hlad…no a pár slovíček, co tak člověk pochytne, jinak jsem na jazyky debul.
Pokud mám jet do ciziny, tak ideálně tam, kde se domluvím česky…Slovensko, Polsko, Chorvatsko….
tak ideálně tam, kde se domluvím česky…Slovensko, Polsko, Chorvatsko….
Ale taky třeba Maroko nebo Turecko. Obchodníci jsou tam velmi přizpůsobiví.🙂
Stelle:Ještě pro zajímavost-test jak se vyznáte v řeči náctiletých.
Pro zajímavost, já měla 2/10, a podle mě když má někdo na někoho crush tak ho zmlátí😀.
Tak já 6/10. Na fosilku to není špatné.🙂
Fikovnice:Tam nemají být ty čárky ve větě.
Tam nemají být ty čárky ve větě.
Viz Megi. Můžou a nemusí. Záleží na kontextu - jestli ta akce byla jediná nebo se jich pořádalo víc. Konzultovala jsem s kolegyní češtinářkou.
Taky jsem nevěděla.
Obávám se, že se bez doktora a ATB neobejdete.
U nás předevčírem napadl. Ale do rána byl pryč.
Varaxi:Nebudu polemizovat o názorech, ale uvedu na pravou míru: napřed byla nůše, teď je vzor růže. Údajně proto, že děti nevěděly, co to nůše je. Asi neznají pohádky.
Asi neznají pohádky.
Neznají. Ani pohádky, ani český jazyk. Před pár lety se mě u maturity ptali, co znamená, “macecha spílala”…
Nevím, proč se příspěvek vložil dvakrát