U nás je kosů dost.Hlavně na dvoře.Vůbec se nebojí a občas mně přijde,že bych je chytila do ruky.Zobou u slepic a ani před kocoury nijak nespěchají.Na jaře zpívali hodně,přes léto méně a teď už je skoro ticho.Asi už není důvod ke zpěvu.
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 07.09.2024, 10:53:39
nikde sama nepíše, že je dala mimo termín
Píše, že samice samce zrasila, takže to nejspíš bylo mimo termín. To už jsem psala, že existuje něco jako pohlavní cyklus a mimo tu správnou dobu je samice velmi nevrlá (znám od koní, klisna umí dát nelibost důrazně najevo). A to zadavatelka netušila. Ač měla. Kdyby dopředu studovala. Ale to už se motáme v kruhu.
Ani nevíme, jestli dala samce k samici nebo naopak. Protože na tom taky dost záleží. I když, pokud samice není v té správné fázi, tak ani výhoda domácího prostředí nepomůže.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 06.09.2024, 23:34:05
že za roh ho nemůže ani zavětřit…
Tím bych si nebyla tak jistá. My člověci nemáme vůbec představu, co psi svým čichem dokážou.
Ale na druhou stranu telepatie existuje. Už jsem psala - kamarádka měla bytového kocoura. Konzervy pro něj byly ve špajzu s lidským jídlem. Kdykoliv ho otevřela, aby vzala něco pro lidi, nezájem. Jakmile se dotkla kočičí konzervy, stál jí kocour během vteřiny za zadkem, i když byl ve vedlejším pokoji.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.09.2024, 20:55:26
To pes současný ani nemá, žije - když je u normální lidí a ne trotlů, život ve své náhradní smečce, která s ním komunikuje.
A to je přesně ono. Psovi normální pániček smečku nahradí - konec konců, oba to jsou +- masožravci a mají podobný životní styl. Aktivita, nažrat se a lehnout.🙂
Býložravci toho moc nenaspí, protože se musí pást. Takže nahradit kvalitně společnost koze, krávě, koni… by znamenalo být s nimi cca 20 hodin denně.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.09.2024, 10:17:54
Asi nesmí dostat komplexní bílkoviny hádám?
Smí, nesmí. Ono když měl kocour nežravou, tak jsem mu nabídla klidně i nezdravou, kořeněnou tlačenku. Jak jsem psala, pro mě bylo důležité, aby nebyl hlady. Jestli mu to zkrátilo život, nevím. Ale pět let vydržel a dožil se devatenácti.
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 05.09.2024, 14:50:06
hodím do toho další vidle.
Já taky. Když zadám morče rozmnožování - gůgl vyplivne - samici lze připustit nejdřív v 6 měsících (skripta VŠV udávají 4 měsíce při dostatečné hmotnosti), nejpozději v jednom roce (což já bych osobně snížila na 9 měsíců).
Neboli rámcová informace je snadno a rychle dohledatelná.