Údajně ten ultrazvuk blokuje jakýsi Hallerův orgán, který klíštěti slouží ke sledování hostitele. To mi ale nejpřijde jako důvod, proč by se klíště nemělo přisát. Když už se chytí srsti - reakce na dotek, tak se asi bude řídit i jinými smysly než jen tímto orgánem ne?
Hallerův orgán neslouží k zachycení zvuku. Kdysi jsem na ifaunu vložila odpověď odborníka z Akademie věd - je to nesmysl, nemůže to fungovat.
vcera jsme cestou ze cvicaku nasli tento micek, do ktereho se Hachi naprosto zamiloval :) Myslela jsem, ze bude do minuty po nem, ale uz ho zvyka druhy den a krome natrzene "zadele" kupodivu drzi. Je z tlustsi gumy/silikonu, je mekky a i s dirou drzi krasne tvar. Pripomina mi vetsi masazni micek.
Nemate nekdo tip, kde takovy robustni, ale zaroven mekky micek sehnat?
Hachi mockrat dekuje! :))
');" onmouseout="UnTip();">
');" onmouseout="UnTip();">
Podle mě to je masážní míček. Zkusila bych zdravotnické potřeby.
Jen si tak říkám...slyší vůbec klíště?? Mám pocit, že má nějaký orgán...jo teď jsem to dohledala Haller's organ, kde sluchové receptory údajně nejsou...tak si říkám, jak by ho ten ultrazvuk asi odpuzoval.
Myslím, že je tak nějak jistější použít repelent...
bambule: Máte někdo zkušenost s tímhle?
https://www.spokojenypes.cz/tickless-pet-ultrazvukovy-odpuzovac-klistat-a-blech-bezovy/
Přemýšlím, že bych to pořídila Bambuli, má sice od zimy Bravecto, ale posledně na chalupě prošla hnízdem a bylo to peklo.
Nefunguje. Viz debata na fauně na toto téma. Klíšťatům a blechám je ultrazvuk víte kde...
Cieniawa: Já se Teda hlásím taky, bývalá Cstmr. Ono jméno sice volné bylo, ale jsem tu z nějakého důvodu zaregistrována už od svých dětských let a bohužel změnit jméno nejde...
Kilian: ....tak jsem zaregistrována....šlo to bez čárek.....tak už je Keliš zase mezi vámi...no bude to pro mě dost snížené na mobilu, vzhledem k velikosti diskuze a mé slepotě...fotku mi časem snad nahraje dcera
Kilian alias ChameleonHugo? Abych se zorientovala.
Plus prosím ostatní: Napíšu zde příspěvek, dám odeslat a VŽDY mi to napíše: Odeslání formuláře se nezdařilo. Až na druhé kliknutí to jde. Také se Vám to tak děje?
tak zdravím aj ja - ale či sem budem chodiť rovnako ako na faunu netuším - ja si ťažko zvykám na zmeny ☺ Nerozumiem prečo vždy musia "inovovať" a zmysel to ma akurát ten, že funkčné veci sa znefunkčnia