běžně se v marketu neprodává
Tam ne, ale ve specializovaných prodejnách ano. Nebo když máte kamaráda myslivce.😉
běžně se v marketu neprodává
Tam ne, ale ve specializovaných prodejnách ano. Nebo když máte kamaráda myslivce.😉
Sarah01:Takže to není tím, že by krávy prděly? Jak se nám snaží vnutit někteří aktivisti.
Krávy neprdí, krávy říhají (mj. i ten metan - otázka, jestli opravdu v tak zásadním množství). To by ti aktivisti mohli vědět. Ale když si někdo nezjistí základní informace… Nějak takovým lidem úplně nevěřím.
To máte pravdu. Králík, kuře, případně krůta nebo pštros budou lehčí.
U masa pro lidi či převařeného je to riziko minimální
Divočák je taky maso pro lidi😉Já bych to formulovala jinak. Domácí vepřové je v pohodě i v syrovém stavu, divočáka bych šelmě pro jistotu nedala ani tepelně upraveného.
Zrzavci:mně ještě jako laika napadá - třeba se mu/jí to z nějakého důvodu blbě tráví - králík, kuře jsou lehčí masa. Zkusila bych převařit?
Libové hovězí by mělo být taky “lehké”.
Já takhle s SMSkou chodím pravidelně. V hloupém mobilu. A občas je legrační, jak ho lékárníci automaticky přikládají ke čtečce, která samozřejmě nemá co načíst.🙂
Ale jinak mi vyhovuje víc než ty papírové, protože stačí zavolat, za chvíli to pípne a můžu rovnou do lékárny. A neplahočit se k doktorovi.
Buggyra:Je to otázka epigenetiky, na to má vliv plejáda věcí od prenatálu přes vnitřní vlivy až po výživu…
Myslím, že ne. Odznaky jsou přece vrozené a neměnné, proto taky slouží k identifikace jedince. Nic jiného než geny je neovlivńuje.
Ne. Ale nechci psát veřejně. Pro zvědavé do SZ.
Žádné běda. Když nerozumí nebo nestíhají, slušně se ozvou a společnými silami vyřešíme.
Přijďte se podívat.😉
ať jde Vaše celá rodina do hajzlu.
👍
Bohužel už to snad ani není k smíchu. Máme konkrétní případ u nás ve škole.
Děti si nestěžují. A to je pro mě hlavní.
Já ne. Mí kocouři jedí všechno. i když dávám hlavně hovězí a kuřecí.
Radikální metoda,
Ano, zní to lépe. Ale výsledek je stejný.
Slovo léčba je od slova léčit.
Takže lépe slovo eradikace?
Tipla bych nějakého lišaje.
které nejspíše rozjela špatně/nedostatečně léčená rýma?
Nejspíš ne. Principem automunitních nemocí je vnitřní problém. Nemůžete vyvolat roztroušenou sklerózu nebo lupénku, ten problém má jedinec v sobě.
A ano, léčí se to blbě. U lidí už existuje aspoň biologická léčba.
Radikální léčba, jak ji zřejmě myslíte, není léčba.
Fajn, tak to reklamujte na SVS, oddělení epizootologie.. Prostě jsou dané nemoci, které se řeší radikálně - katarální horečka, TBC, brucelóza, SLAK, ptačí chřipka…
Ano, stádové zvíře můžete dát stranou. Jenže je něco jako inkubační doba a budete dávat stranou čím dál tím víc jedinců.
Prostě nemoci velmi rychle se šířící (i když nejsou vyloženě smrtelné, jako třeba SLAK) a ty, u kterých hrozí přenos na člověka, se řeší takto.
A proto není stanovená ani léčba medikamentózní, protože se s ní nepočítá. Veterinární medicína je v tomhle na rozdíl od humánní přísně pragmatická a ekonomická. Především u hospodářských zvířat. A termín radikální léčba používá. Díky ní jsme byli jeden z prvních (ne-li prvním státem minimálně v Evropě), který se úspěšně zbavil TBC a brucelózy. Holt lidské zdraví bylo a je přednější než to zvířecí.
Povinná je vakcinace proti chřipce. Při převozu mimo okres je potřeba vyšetření krve - tuším, že už jenom na AIE (ale to možná kecám).
Ceny jsou různé podle kraje, dojezdové vzdálenosti a veterináře. Pár stovek to ale bude.
Jo jo, plch velký.
drvodelkafialova:Je a není. Pro účely plemenitby je to stejný pes.
Ale může (a nejspíš i bude) mít jinou povahu. A ta nás z chovatelského hlediska zajímá.