Aktuálně: 3 168 inzerátů222 454 diskuzních příspěvků18 380 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 06.07.2023, 12:16:58 xxx.xxx.147.163
biaca:

Tak mám uklizeno, kocouři pro jistotu vykoupáni - koupala jsem je poprvé v životě. A musím říct, že u toho u koho jsem čekala více problémů to zvládl na jedničku, u malého kterého jsem čekala více povolnějšího to bylo těžší. 

Zítra nebo v pondělí odnesu Klimiho bobíky na testy jak PCR tak ELISA. Není to tak, že bych nechtěla testovat Iginovu stolici, ale ona vždycky vyšla negativní. Ale obávám se, že jelikož už jednou byli léčeni na tritrichomonasis test i u Klimiho může vyjít negativní. 

Dnes opět žlučové zvracení - sebrala jsem i trávu. Dle výsledků uvidím co dál. Možná to pomůže i malému a případná léčba mu celkově upraví stolici. Opravdu se domnívám, že jde o parazita

Domnívejte se, co chcete. A vet je, doufám, dostatečně kompetentní, aby kocourům pomohl a z vás netahal zbytečně peníze.

Sebrala jste i trávu…, to kvůli tomu zvracení?

kometa
kometa 06.07.2023, 12:07:58 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Radost je, když máte děti, čistou zahrádku s jahůdkama, jenže sousedovic kočky do toho chodí kálet a značkovat, všude hrudky po lejnech. Většina civilizovaných chovatelů má kočky v bytě a kočky jsou venku kolem zvířat až v odlehlejších hospodářstvích. Kočky umí být pěkný prasata a narozdíl od jiných zvířat nad nimi majitel nemá absolutně žádnou kontrolu. Je to těžké, kontroverzní téma, stále řešené. Vše je o lidech.

No, ono těch odlehlých hospodářství moc není. A většina, dobře, spousta chovatelů má kočky venku, aby jim na těch hospodářstvích chytaly myši.

A kočky nejsou prasata (výkaly se snaží zahrabat a k tomu si vybírají i patřičná místa - ano, uznávám, i něčí záhonky) - přesněji řečeno, urážíte i ty všežravce.

Ano, je to složité a kontroverzní téma.

kometa
kometa 06.07.2023, 12:00:54 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Na to vám musí odpovědět majitel toho koně nebo váš jezdecký vedoucí. Někdo zkušenější, kdo vás na místě v té situaci uvidí.

Schválně, jestli se neregistrovaný Angel ozve se zpětnou vazbou. Něco mi to připomíná…

kometa
kometa 06.07.2023, 11:57:45 xxx.xxx.147.163
lesnizinka:

A kupodivu to fungovalo. Teď se na fracka nemůžete ani škaredě podívat. Nikdy nepochopím, jak může být někdo učitelka. Kámoška je, teď je čerstvě v důchodu, ale učící a asi ještě dlouho bude myslím, ale ona tedy má autoritu, je matfyz, děti ji obdivují za znalosti, které má, neslyšela jsem, že by tam měla někdy problémové děti, v chování problémové. A když jsme u toho, nechápu, opravdu nechápu, co se ta děcka ve škole vlastně učí. Včera v telce se lidí ptali na to, jakové jsou svátky. Správně odpověděli asi dva dospělí z 10🙄 Byl s jednou rodinou i kluk, tipla bych tak páťák. Ten jen kroutil hlavou, že fakt neví👎Mě taky nezajímá nějaký Cyril a Method, ale prostě to vím. A Hus je myslím dost významná postava našich dějin. 

Přesně! Dneska se na dítě nesmíte ani ošklivě podívat. A nemůžete po nich chtít, aby se nedej bože učili.☹️

Naštěstí u nás jde ještě obojí.

Jo a v té TV, ono taky záleží, co nakonec do vysílání pustí. Neboli, to co v ní vidíme, nemusí být vždycky “směroplatné”.

kometa
kometa 06.07.2023, 11:51:50 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Neříkalo se něco o tom, že odstavce budou? Jsem mezi tím něchala celé řádky volné a prdlajs. No nic, přežvékejte si každý jak umíte ;-)

Já odstavce vyrábím.

kometa
kometa 06.07.2023, 11:51:00 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Já si vždycky říkám, že i netrénovaný kůň musí ujít to, co netrénovaná já. Však má o dvě nohy víc. Samozřejmě počítám toho koně bez bagáže (tj. bez jezdce).Pokud tedy vím, že ujdu bez přípravy 20 a neumřu, tak počítám takto:10 máte natrénováno, protože to chodíte několikrát týdně na vyjížďce+ 20 dáte, i kdybys měla cajdat pěšky a kůň dojít bez zátěže (jestli 20 pěšky ujdeš)- no a zbytek už doladím tou přípravou na delších trasách. Tj. v tuhle chvíli bych klidně našla nějakou pěknou dvacítkovou trasu a jezdila bych dvakrát týdně tu. Za měsíc bude hrádeček na pohodu ;-)Jak píše jbb, je hezké mít za zadkem někoho, kdo případně koně odvleče domů (ale klidně i pěšky, páč půjdou stejně max 17 km) a pro tebe zajede autem, kdyby něco. Převoz hengrem se dá řešit i během hodin, pokud to bude nutné. A stoprocentně bych jela nejradši s někým, kdo tam na ten hrádek už jel. Kdo zná trasu, ví, kde na tebe vyběhne nakrknutý zemědělec s vidlema, kde je dobré přecházet silnice, kudy se dostat k nejbližší civilizaci…Jezdím 18letého koně a jezdíme normálně tady takové plácačky kolem vsi řekla bych tak 5 km okruhy, málokdy to je 10. A jednou za měsíc mi rupne v bedně a jedem 30. A kůň zatím neměl potíže. Ale pravda, taky trochu skáče, a když děláme kondici, jezdím třeba obden, takže ten kůň něco dělá.Co se týče uždění, vem to, s čím se ty cítíš jistější. A nakonec jestli chceš, klidně obojí, otěže si můžeš přepnout vždycky - a mít náhradu, když se něco po… (a potřebuješ si navázat třmenový řemen nebo dovázat bagáž) není od věci. Co se týče bagáže na cestu, ber toho co nejmíň (pokud ti telefon normoš vydrží tři dny, tak se na powerbanku vy…). Ale pokud potřebuješ pít a jíst (jakože pravidelně, ze zdr. důvodů) a nejsi si jistá, zda po cestě bude kde se zásobit, tak si to s sebou vezmi. Když bude víc bagáže, můžeš třeba do kopce slézt a koně vést, abys mu ulehčila život.Koně napatlej repelentem i když to normálně neděláš. Nebála bych se nos a bílé znaky klidně i opalovákem. Sebe napatlej opalovákem a replentem, i když to bude vypadat, že to nebude potřeba. A měj pokrývku hlavy i když to bude vypadat, že to není potřeba (i když slezeš někde s koně). A jezdíš s helmou, že jo? Na výlet jeď se všemi dostupnými bezpečnostními prvky. A s reflexními prvky. Reflexní vestou se dá označit místo nebo mávat na záchranáře. Věším reflexní prvky na koně i na sebe - když budu mít jen vestu a spadnu, kůň je neoznačený… Když dám reflexy jen koni a spadnu a kůň odejde, nemám čím mávat… Telefon měj vždy u sebe v kapse/ledvince. Nikdy v brašně nebo kapse na koni. Když spadneš nebo se ti kůň vytrhne, telefon odejde s ním.

Já měla číslo telefonu přivázané i na koně…

kometa
kometa 06.07.2023, 09:49:36 xxx.xxx.147.163
Zlobr:

Vím, že se zde na chovatelském webu asi nesetkám s pochopením, ale přesto to zkusím. Co mám dělat, když má soused 4 kočky, které chodí pravidelně na záchod na náš pěstěný trávník? Je to neskutečný zápach a soused mi sdělil, že je kočka svobodná a může si chodit kam chce. A je tedy mojí povinností se o to postarat a ne jim to vracet. Navíc manželce počůrali i boty u dveří a zápach z nich nejde dostat i po několikátém čištění! 

Pořídit psa, který je bude vyhánět. Nemusí je zrovna zabít. Elektrický ohradník. Kocoury pochytat a nechat vykastrovat. 

Někteří sousedi jsou opravdu za odměnu.

kometa
kometa 06.07.2023, 09:43:24 xxx.xxx.147.163
Kokon:

Dobrý den,prosím radu.Přivezla jsem si husokachny páreček, ale každý z jiného chovu. Mám je už měsíc a už pár dní pozoruji jak pouští peří a dnes jsem zastihla jak se chtějí pářit.Kachna jakoby vyhledavala místo ke schování ve slámě. Mám je na chov a je to můj první chov, ale jak jsem již četla, tak se páří a snáší vejce brzy na jaře. Tak bych ráda radu od zkušenějších jak si mám vysvětlit tohle jejich chování jako že kačer se snaží sparit a kachna se mu podvoluje a ostatní jejich chování.

Viz ančovička - jestli máte opravdu “husokachny”, tak tihle kříženci jsou neplodní.

kometa
kometa 06.07.2023, 08:48:14 xxx.xxx.147.163
Kilian:

….ono je to ale také na těch, co ty děti vychovávají, kam až to nechají dojít….ať už učitelé, vychovatele anebo rodiče…tohle by si u mně vnuk mohl zkusit a jel by domů jak namydlenej blesk, no je pravda, že mladí mu také občas nějak  to upozornění nasypou na zadek, když u  to přehání…..ale na druhou stranu se mu hodně věnují….  

Za mě mají vychovávat rodiče. Viz Robert Fulghum a jeho kniha Všechno, co potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské škole. Slova jako prosím, děkuji, omlouvám se.

Jak chcete vychovat 17letého kluka, který učitelku nazve pohlavním orgánem?

kometa
kometa 06.07.2023, 08:36:12 xxx.xxx.147.163
jbb:

Asi budu hnusný, ale co je to za pitomou otázku? Vy odskáčete sama bez koně L parkur, například? Takovéhle holšišky jsme měli kdysi ve stáji… když mučily koně na prašné jízdárně, tak to bylo cajk, ale když já vyrazil na 15-20 km po okolních lesích a polích, to jsem byl super tyran. 

35km na trénovaném koni je zcela OK. Na nějakou lékárničku a powerbanky bych se fakt vykašlal, vždyť je to půldenní výlet…

Jenže ten kůň není (zatím) trénovaný. Je zvyklý na 10 km. A je mu 19.

My jsme, s trénovanějšími a mnohem mladšími koni, ušli neplánovaně 36 km. A další den museli mít oraz. A k jednomu jsme volali veterináře.

Toť zase moje zkušenost.

kometa
kometa 06.07.2023, 07:39:15 xxx.xxx.147.163
Bojimse:

Dobrý den, mám jednoho domácího králíka, který má znatelně vystouplou páteř ale žádné jiné příznaky nemoci jsme nezaznamenali. Zajímalo by mě jestli se to dá nějak léčit a případně jak. Děkuji.

Co myslíte tím, že má výrazně vystouplou páteř? Že je vyhublý? Nebo má hrb?

Léčit se to nejspíš dá, ale bez diagnózy těžko. A tu nemůžeme určit, když toho králíka nevidíme. A já bych si na něj potřebovala i sáhnout.

Proto existují veterináři.

kometa
kometa 05.07.2023, 19:52:17 xxx.xxx.147.163
pesves:

To ani nelze, pěstovat ji je nezákonné a to je dobře. Je ale dobré mít znalosti i o druzích, které jsou nežádoucí, a když už někde roste, tak z toho mít i nějaký užitek. 

Křídlatka na boreliózu se dá i koupit, takže jestli ji u nás vyhubíme, tak o její léčivé účinky nepřijdeme. https://pardubice.rozhlas.cz/je-cas-na-dolovani-zdravych-korenu-kridlatka-pomuze-na-boreliozu-kren-nejen-na-8869395

Zůstanu u našeho starého dobrého česneku a cibule. A až budu mít potřetí boreliózu, tak raději využiji klasická ATB. 

kometa
kometa 05.07.2023, 19:45:43 xxx.xxx.147.163
keissa:

většina prujmu u štěnat je zpusobena právě giardiemi a  ono stejně bez  vyšetření to nejde přelečit  ..takže veterinář  to jistí  🙂

Většina průjmů u mláďat je neinfekčního původu. 

kometa
kometa 05.07.2023, 18:25:56 xxx.xxx.147.163
Angel:

Dobrý den mám takovou otázku. Když chci koně nasedlat a dát mu ohlávku a otěže začne vyceňovat zuby jako by mě chtěl kousnout a nenechá se ode mě ani skoro pohladit a od jiných jo. Poradíte mi prosím co mám dělat zkoušela jsem všechno ale pořád nic nejde to děkuji.

Dát mu ohlávku a otěže - na čem teda jezdíte? Na ohlávce? Bezudidlové uzdečce? Udidlové uzdečce? Provazové ohlávce? 

Poradit by vám měli tam, kde jezdíte. Co my tady vymyslíme, když neznáme vás ani koně?

Možná by pomohlo video.

kometa
kometa 05.07.2023, 16:58:13 xxx.xxx.147.163
biaca:

Veterinářka si myslí, že může jít o sekundární infekci - a jelikož předtím stolice nic neukázala zkusily jsme test na hladinu kyseliny a vitaminu B. 

Možná bych mohla nechat otestovat Klimiho - jestli se Trichomonasis nevrátilo. Ale zde je otázka, jestli má průjem nebo nemá obnovenou mikrofloru (protože má bobky 50 na 50 - tak do něj cpu probiotika od Puriny (tedy ty mají nejlepší výsledky.) Známu trvalo rok, než se mu jí podařilo obnovit.

Já pořád nechápu, jak souvisí infekce a vysoké hladiny vitamínů B (po vašem B9  a B12).

kometa
kometa 05.07.2023, 16:55:55 xxx.xxx.147.163
biaca:

U mě mají syrové maso denně - takže na tom něco bude (a doporučoval mi to i předchozí veterinář - oblíbený, ale nemá dostatečné vybavení např. nedělá PCR testy apod.) 

Na tom něco bude - co konkrétně máte na mysli? Že chytne trichomonádu ze syrového masa?

kometa
kometa 05.07.2023, 16:48:41 xxx.xxx.147.163
Evka:

Dělá to až suchý ale není to asi náhoda, asi na sobě cítí ten šampon a asi mu nevoní. A proč? Protože jeho srst to vyžaduje, je zacuchtaná a špinavá. Však proto se vyrábějí psí šampony nebo se pletu?

Pletete. Šampóny pro psy se vyrábějí, aby majitelé utráceli zbytečně peníze. Pes o ně nestojí. Tohle plemeno už vůbec ne.

kometa
kometa 05.07.2023, 16:17:13 xxx.xxx.147.163
Evka:

Mám jenom já takový problém, nebo máte stejnou zkušenost. Několikrát do roka svého Rona (Australský ovčák) v plastové vaničce umyji i šamponem, opravdu důkladně a co mi ten hajzlík vždycky neudělá. Hned při první vycházce do přírody se mi vyválí v nečem nechutným, mršině, hnoji, jakoby to dělal naschvál.

Se mu teda vůbec nedivím. Proč ho koupete?

kometa
kometa 05.07.2023, 16:12:27 xxx.xxx.147.163
kometa:

Odčervovat čtyřikrát ročně domácího kocoura? Se nedivím, že už antiparazitika kvůli rezistenci nefungují. A vám se to nezdá oprávněně.

Učím patologii, asi 15 let, a i u venkovních kocourů zajásám, když objevíme tasemnici nebo škrkavku - tak dvakrát do roka.

Dodatek - i když žere syrové maso. Jako ti moji. I já.