Aktuálně: 3 167 inzerátů222 443 diskuzních příspěvků18 380 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 07.07.2023, 16:58:55 xxx.xxx.147.163
Kik:

Dobrý den, chtěla jsem se s vámi poradit. Mám 5 chovných samic a každá mi porodila, neudělala si hnízdo, takže králíčata byla roztahaná po kotci. Každá mi to udělala minimálně jednou, takže se domnívám že jim nejspíš něco chybí. Jestli s tím má někdo zkušenost, tak bych byla ráda kdyby mi poradil co s tím. Děkuji 

Možná jim chybí klid.

kometa
kometa 07.07.2023, 11:04:14 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Máte prosím někdo zkušenost s mucholapkou na ovády? Už to začíná být nesnesitelné, létají i do stájí a koně z toho jsou úplně na nervy. Někdy si připadám jak ve včelíně. Kdyby se ve stájích pár rozmístilo, pomohlo by to?  https://www.horseandme.eu/sticky-trap-lep-na-ovady-0-5-l/

Nevím, jestli to stejná značka, ale kamarádka má takhle po výbězích rozmístěné černé napatlané kýble. Už několikátou sezónu, takže to asi funguje.

kometa
kometa 07.07.2023, 11:01:39 xxx.xxx.147.163
Cat:

Jak krmíte své čičinky. Je lepší volit tzv “hladový způsob” kdy mají prázdnou misku a nasypete pouze to, co zvládne sežrat nebo udržujete stále plnou misku granulí. Hlavně z důvodu tloustnutí a jaké jsou nejlepší granule proti obezitě, děkuji moc.

Viz výše.

Kočka není pes a hladověním jí můžete odpálit játra. Z libového masa vám neztloustnou. Mám granule jenom jako doplněk, není to hlavní součást KD.

kometa
kometa 07.07.2023, 10:57:18 xxx.xxx.147.163
Arbora:

Prosím vás, vy nikto nikam nechodíte po vlastných, že je pre vás 35 km za celý deň nepredstaviteľná vzdialenosť? 35 s tromi výstupmi na vrchol, prevýšenie asi 1400 m somnou dal aj známy, dôchodca, ktorý na to “trénoval” prechádzkami v stromovke. 
Veď sa bavíme o celodennom výlete, ktorý bude pravdepodobne v kroku, takže pôjde od rána do večera. Jasne, druhý deň budú všetci unavení- ale aj to skôr z tepla a slnka, než z kráčania. 

Já bych už 35 km za den nedala. Ani po rovině. A že jsem turistovala a ještě turistuju. Už prostě občas něco bolí. Zvládám do těch 20 km.

kometa
kometa 07.07.2023, 10:50:29 xxx.xxx.147.163
efe:

Tyjo, ukázkový zebrování na nožičkách 😍

Právě! Vidím v něm tarpana (alias polský konik) nebo hucula. Nebo obojí.😉 A nad tím skokem vypadá moc hezky.

kometa
kometa 07.07.2023, 08:35:08 xxx.xxx.147.163
orionka:

Řešením by bylo, přesvědčit souseda, ať nechá kocoury vykastrovat. Že vám opravdu škodí. 

Jako první pomoc zbudovat v odlehlém místě “pískoviště” s “materiálem”, ve kterém lze hrabat a doufat, že kočky budou chodit tam.

Mám vykastrovaného kocoura a chodí do sucha pod smrk s větvemi až na zem. Vídám tu i cizí kočky, ale výkaly nenacházím. 

Teď na trávě bývají výkaly s peckami třešní, soudím, že jsou od kuny.

Sousedova psa nepočítám, ten mi na zahradě s.r. běžně a to mě tedy s.r. . A když nechci, aby ho uvázali k boudě, tak to holt uklízím.

Výkaly s peckami jsou od kuny. Na statku jsme takové potkávali. Vždycky na dlaždičkách u okapu.

kometa
kometa 07.07.2023, 08:32:52 xxx.xxx.147.163
Ladamusa15:

Kometa,jako chovateli ptactva, Vám nemusím vysvětlovat jak toto vyřešit. 

To bude asi omyl, žádné ptactvo nechovám.

kometa
kometa 07.07.2023, 08:05:25 xxx.xxx.147.163
hmn:

nedávno jsem šla se psem z procházky, kolem druhé hodiny odpoledne, a vidím u sousedů u baráku lišku, psa mají na řetězu a mohl se zbláznit……liška kouká na nás, stojí, kouká a pak šupajdí za barák a pryč. Ten pes je venku trvale a skoro trvale na řetězu, slepice na témže dvorku. A před pár dny mi souseda říká, že jim liška zlikvidovala slepice. To k té naději, že liška nevleze tam, kde bydlí i pes.

Taky si myslím, že pes trvale  na řetězu nebo něco malého predátory neodradí. Nejsou blbí a umí vyhodnotit nebezpečí.

kometa
kometa 07.07.2023, 08:03:46 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Klidně mě ukamenujte, kočku chytit a odvést  100 km daleko. A pokud to bude pokračovat tak postupně všechny 

A soused si pořídí další.

kometa
kometa 07.07.2023, 08:02:34 xxx.xxx.147.163
Poupěnka:

Dobrý den, od září jdu do devítky ZŠ. Budu přemýšlet kam dál, ale mám takový sen, v Olomouci je střední škola s oborem Jezdec a chovatel koní. Miluji koně ale přesto to má háček. Nikdy jsem na koni nejela, takže to neumím a nevím jestli to na té škole bude vadit nebo spíš ne a učí se to až tam ?Pokud někdo víte, děkuji za odpověď.

Jo a ještě, jestli jsem se dobře dívala, není to maturitní obor.

kometa
kometa 07.07.2023, 07:01:31 xxx.xxx.147.163
Poupěnka:

Dobrý den, od září jdu do devítky ZŠ. Budu přemýšlet kam dál, ale mám takový sen, v Olomouci je střední škola s oborem Jezdec a chovatel koní. Miluji koně ale přesto to má háček. Nikdy jsem na koni nejela, takže to neumím a nevím jestli to na té škole bude vadit nebo spíš ne a učí se to až tam ?Pokud někdo víte, děkuji za odpověď.

Upřímně, většina z nás vám takovou školu nedoporučí. Milujete koně, ale ještě jste na něm nikdy neseděla? A co když vám ježdění nepůjde? A i kdyby jo, co pak budete po škole dělat? Živit se kydáním? Je to těžká fyzická práce včetně sobot a nedělí. Nebo ježděním? Musela byste být hodně dobrá, aby vás lidi slušně platili.

kometa
kometa 07.07.2023, 06:55:56 xxx.xxx.147.163
Angel:

Už jsme se u nás ve stáji domluvili. Jsem začátečník a ten kůň to prý dělá bežně. 

Viz KatyQ. Zamyslela bych se, jestli tím kůň nedává najevo nějaký diskomfort. I když jako začátečník těžko posoudíte zdravotní stav nebo výstroj nebo kvalitu výcviku.

Taky mě zaráží, že vás v tom nechali plácat a nikdo na vás nedohlížel, dokud jste se sama neozvala.

kometa
kometa 06.07.2023, 19:54:38 xxx.xxx.147.163
jbb:

No, já si myslím, že tazatelka už neodpoví… Člověk by neměl předjímat názor, ale asi jsem se zase trefil. 

Jsem opravdu rád, že v naší vsi Šmouladorf nemáme a fakt doufám, že tomu tak i zůstane. Kdepak, nová zástavba k té staré nepatří.

Asi neodpoví. Měla na to 2,5 dne. 

kometa
kometa 06.07.2023, 18:17:52 xxx.xxx.147.163
biaca:

nebo jako například tento: 

https://www.chovzvirat.cz/inzerat/182073-bengalska-kotatka-s-prukazem-puvodu-hledaji-novy-domov/

Bengál s PP stojí od 16-20 tis. (na mazlíčka) určitě ne za 4 tis. kotě. 

Doufám, že myšlenky nebudou zneužity na jiných stránkách, protože za Vaši práci si zasloužíte uznání. 

Souhlas. To je podvodný inzerát jak vyšitý. Čeština z překladače.

kometa
kometa 06.07.2023, 16:14:45 xxx.xxx.147.163
biaca:

Ne naopak - kocour je jinak v pohodě, ale není to občasné zvracení - je to týdenní zvracení. Prostě nechci nic zanedbat a pak litovat. Opravdu si myslím, že je to jeden z těch parazitů. Ono tady nejde o to, že jednou týdně zvrací, ale opravdu byl ty tři měsíce bez zvracení a více v pohodě. I malý. Protože tahle už se snažím x-měsíců obnovit Klimimu mikrofloru, ale pokud tam stále má toho parazita je to na nic. /a to do něj cpu jak Fortifloru tak jogurty od Joggies./

Ps. asi bych měla říct celé story k pochopení příčin. 

Měla jsem kocoura, který v dubnu minulý rok začal zvracet. K prvnímu veterináři, kterému jsem chodila dostala jsem Famosan, provedli se vyšetření několikrát odběr stolice, krev, moč, sono - nic to neukázalo. Podle prvního veterináře způsobeno způsobem krmení tj. barfem. Podle něj bych měla kocoura krmit pouze granulemi. Po Famosanu, byl kocour unavený a stejně zvracel. 

Jelikož jsem domnívala, že to nemůže být barfem šla jsem za druhým veterinářem, u nás v Jbc velmi oblíbený - ale bohužel už pán v důchodu takže nemá k dispozici nejmodernější vybavení. U něj byla provedena krev, moč, kocour byl vyšetřen vše bez nálezu. Ale PCR testy neprovádí. Přesto po vysazení Famosanu, kocour získal trochu více elánu a zvracel jednou týdně. 

Před přinesením Klimiho domů jsem nechala Ignáce zkotrolovat, zda je v pořádku tj. vyšetření moči a stolice bez nálezu a nechala jsem mu ostříhat drápky, aby malému neublížil. 

Pak jsem si přinesla domů Klimiho - malý dostal po týdnu průjem, bohužel nešel ničím zastavit antibiotika, dieta nic nepomáhalo. Ve výsledku pak dostal Igin podruhé v životě průjem. Vyšetření stolice u zdejšího veterináře dopadlo bez nálezu u obou. 

Jelikož průjem u Klimiho nepřestával rozhodla jsem se vyzkoušet novou doktorku vedle kanceláře, ta navrhla provést PCR test u kluků. Výsledky přišli pozitivní u Klimiho na Tritrichomazu. Ale u Igina negativní opět. /ale je skutečnost je, že pozivita je potvrzena u 50% případů./ Dostali jsme léky Entizol. Ani do jednoho jsem to nedostala, prášek vyvrhli, pokud jsem to zředila vyzvraceli. Z toho důvodu jsme dostali Veraflox - a to byl opravdu zázrak - Igin po dlouhé době 3 měsíce nezvracel a já byla nadšená. Klimi jelikož měl ten průjem rozjetý a celkově zničenou mikrofloru, měl průjem stále, ale snížela se frekvence - chodil normálně na záchod ne jako předtím až 7 denně. 

Od té doby jsem do malého začala cpát probiotika /vyzkoušeli jsme snad všechny dostupné na českém trhu v USA mají speciální přímo na tritrichominasis, ale ty jsem nesehnala./ Stolice se opravdu časem procentově lepšila, takže jsem to brala tak, že to je jenom neobnovená mikroflora. Ps. nedoporučuji yoeggis (po těch zvraceli) Nejlepší je opravdu Fortiflora. 

Když Igin v dubnu začal opět zvracet oběhla jsem opět běžné kolečko vyšetření - stolice, moč, krev, sono - vše bez nálezu. Pouze při testu krve zjištěna zvýšená hladina těchto dvou parametrů. Klimiho jsem do vzorce nezapočítávala, protože se lepšil. 

Konec příběhu. 

Veraflox nebere trichomonády. Zvýšená hladina vitamínů B (bylo by foto výsledků z laboratoře?) s tím nesouvisí. Konec příběhu.

kometa
kometa 06.07.2023, 15:55:48 xxx.xxx.147.163
Stene:

Děkuji za reakce. Připadá mi, že se to lepší. Ony nemají průjem stále, ale třeba jednou je to tekutější, pak zase tuhé, pak půl na půl… Už mám vypozorované, že po tužším krmení jsou tužší bobíky (logicky). Takže postupně zvyšuju podíl granulek a snižuju podíl mléka, plus dostávají probiotika. Maso budou zkoušet až od příštího týdne, pokud bude zažívání v pohodě. Nechci jim v tom dělat úplný guláš (mixovat maso s granulemi a s mlékem).

Mixovat můžete cokoliv s čímkoliv. Jenom ten přechod musí být pozvolný - něco postupně ubírám a něco zase přidávám.

kometa
kometa 06.07.2023, 13:40:55 xxx.xxx.147.163
Espiro:

Bych si jen dovolila k některým dotazům: Nikdy jsem doma kočku neměla a přesto kocouři značkují. Ano, boty, dveře, popelnici, keře… A naprosto běžně kálejí jen tak na trávník. 

A s ohledem na stovky diskuzí o pořízení psa, které se dají přirovnat ke křížovému  výslechu co do důvodů a možností budoucího majitele, mě opravdu překvapuje, že se doporučí pořízení psa, coby odpuzovače koček…

To byla lehce nadsázka. Všechno. Proto jsem na závěr napsala, že je to složité.

A kastrovaní kocouři neznačkují. Nebo aspoň nesmrdí.

A máte v okolí asi divné kočky. Pokud jsem šlápla na bobek, tak byl vždycky psí. Kočky prostě zahrabávají. I na jízdárně, po které jsem kroužila s koněm.

kometa
kometa 06.07.2023, 13:30:29 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Biaco, kloním se ke Kometě…

Samozřejmě přeji, ať Tvůj kocour je OK!🌷 Ale dávej pozor, ať do něj necpeš zbytečně chemii a to, co psala Kometa - o tahání peněz na veterině - tak s tím také souhlasím…

Ještě se zeptám: Krom toho občasného zvracení kocour hubne? Zdá se Ti, že mu není dobře, že je nemocný…??

Biaca si vzala do hlavy, že má kocour parazity, protože žere syrové maso a basta. Nevím teda, jaké. Na mé otázky neodpověděla.

A zrovna dneska blinkali oba mí kocouři. Jenom šťávu. Protože dostali květináč s novou trávou. Prostě klasika, že jo.

Jako, Archie má nemocné ledviny, ale tohle s tím nesouvisí.

kometa
kometa 06.07.2023, 13:27:17 xxx.xxx.147.163
Majka:

Ahoj, dcera dostala od babičky za vysvědčení Bettu v pytlíku, třílitrové bettárko, umělou kytku a krmení. 

Dost mě to naštvalo, protože jsem s tím nesouhlasila, ale prostě ji koupila. Dcera je nadšená a má ji v pokoji. Nejraději bych ji vrátila ale to už mu teď nemohu udělat a ani nevím jestli by to šlo, prostě to budeme muset nějak přežít. Rozhodně nechci kupovat větší akvárium a věnovat se nějak víc chovu. Myslíte že bude jedna betta spokojená v 3 l akvárku a stačí ji pokojá teplota?

Ne, nebude spokojená ani prosperující. Vy byste asi taky nechtěla strávit život na toaletě.

Potřebuje objem aspoň 20 litrů a teplotu 26 - 28 stupňů. O umělou kytku se poraní a dostane plíseň nebo infekci. Nejde o přežití vaše, ale té rybky. Jestli chcete dceři vysvětlovat, proč jí za půl roku uhynula kvůli nevhodným podmínkám, je na vás.

kometa
kometa 06.07.2023, 13:18:37 xxx.xxx.147.163
biaca:

Ano - a také doufám, že mi pomůže a nebude ze mě zbytečně tahat peníze. 

Jenže kočky žerou trávu, protože se potřebují vyblinkat. Z nějakého důvodu. Jejím odstraněním příčinu nevyřešíte.