Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 01.11.2024, 10:23:57
koukaly jste některá na nového Stracha - Lovec?
Já jo. Ale zatím mě to neuchvátilo a to mám Stracha ráda. Ďáblova lest, Ztracená brána, všechny tři Labyrinty byli (zatím) lepší. Ale dám tomu ještě šanci.
To se mi víc líbil - safra, jak se to jmenuje - v neděli večer s Donutilem.
Odpověď na příspěvek uživatele Kačule z 29.10.2024, 12:42:27
Těžko říct - já hodnotím podle výživného stavu - prohmátnu páteř. Krmím dvakrát denně, mladého třikrát i čtyřikrát. Dávkování - starší viz výše - když se začne moc kulatit, uberu. Mladší je ve vývoji, tak dostává plnou misku.
Odpověď na příspěvek uživatele Semirah z 26.10.2024, 11:18:05
pastierskym psom ako strážcom,
Zkušenosti nemám. Mě spíš napadly jako první právní důsledky v případě, kdy ten pes někoho zraní. Nebo dokonce zabije. Naše zákony tomuto způsobu obrany a ochrany moc nenahrávají. Bohužel.
Doporučuji přečíst příspěvky Sardullah. Nebo se na ni přímo obrátit přes SZ.
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 26.10.2024, 09:39:01
Možné je všechno.
Kolegyně, 30 let praktikující veterinářka na velké klinice (tedy hodně pacientů a hodně zkušeností), nedávno prohlásila - “už neříkám, že něco není možné, protože je.”
My naopak pitvali kočku, která měla žlučníky dva. Příroda si někdy zalaškuje.
Čistě teoreticky - klisna čtvercového rámce s delším krkem by to možná zvládla…
To by ten krk musela mít teleskopický. Podle mě to není možné. Když se zamyslím, kam si kůň tlamou dosáhne - podrbe se v místě podbřišníku, dokáže jezdce v sedle kousnout do nohy, ale že by si dosáhl do mezinoží…
Klasika. Zadavatel/ka se odmlčel/a mne si ruce, jak se to tady rozjelo.
Zase třeba vajíčka s rýží nebo s těstovinami, prostě s něčím, co nepropláchnu, než to budu jíst, to bych nedala. Vajíčka jedu s bramborami, protože brambory vařím ve slupce (kdo by se s tím škrábal…).
Proč? Varem přece zničím všechny případné ošklivé baktérie.
Mám starý sporák Mora ještě předmileniální (kdo ví, jestli ne předrevoluční), žere to děti u cesty, tak šetřím jak můžu. Teď začal chlap vyvářet, tak příští rok bude vratka za elektriku asi chuďoučká 😀
Tak to já měla předrevoluční. Neb jsem se nastěhovala v roce 1990 a ten sporák tam už byl. Asi dlouho. Už není. Když mi vyhodil pojistky v bytě, naznala jsem, že přišel jeho čas.