bassrock: Buggyro, kokardy teď prodávám po 35,- kus.
Jinak anemie - haha, o tom bych mohla psát eseje. Měla jsem velmi podobné příznaky vyjma těch neklidných nohou. U mě způsobená dlouhodobým silným menstruačním krvácením, takže 10 dní jsem krvácela, úplně marná a unavená a dalších 14 dní se vzpamatovávala a tak pořád dokola. Skončilo to vloni, poté co jsem změnila gynekologa, když ten původní stále mlel že silnější krvácení je příznak klimakteria a ten nový na první kontrole objevil v děloze myom vel.20 cm a už mě hnal do nemocnice na operaci. Při předoperačním rozboru krve mi vyšel tak nízký hemoglobin, že mi obvoďačka ještě odpoledne volala, kde jsem, že pro mě posílá sanitku. Při odpovědi, že v brdských lesích na koni, málem omdlela nicméně jsem druhý den putovala do nemocnice na transfuze, pač by mě jinak neodoperovali a tam mi nejdřív na příjmu nevěřili, že mám ty hodnoty, co mám v papírech, pač bych jinak prý nedošla, ale po kontrolním rozboru naznali, že mám. Dostala jsem kanylu a postupně do mě nateklo 9 pytlíků krve a 2 plazmy, než jsem byla uznána za hodnou operace. A to jsem stále byla na nízkých hodnotách hemoglobinu. Čísla už si nepamatuji, je to přes rok, ale někde je doma mám. Doktor usoudil, že jsem se té chronické anémii přizpůsobila a proto jsem byla schopna jakž takž fungovat.
A po prvním pytlíčku krve jsem měla pocit, že můžu běhat maratony a pak po těch 9 měli problém mě udržet na oddělení pak mě rozřízli a měla jsem utrum. Ale ten pocit, že zase můžu chodit do schodů bez zadýchání a zastavení v polovině - mluvím třeba o pěti schodech - ten byl úžasný!
Proto blahořečím svému gynekologovi, který dělá při každé prohlídce i ultrazvuk. Ten by myom nepřehlídnul.
Hlavně, že už jste v pořádku.