Kdysi u nás ve vesnici chovala jedna rodina pštrosy arické. Byli jsme u nich na návštěvě ale byla jsem ještě malé ditě. Pamatuji si velkou líheň jako lednička a v ohrádce nádherná pštrosata pruhovaná jako mladé divočáčky. Staré pštrosy měli na zahradě v dřevěném výběhu. A teď k otázce jestli má někdo zkušenost. Je to spíše hobby chov nebo se s tím dá vydělávat? Je chov pštrosů náročný? Využití je pouze na maso?
Asi (spíš určitě) se něco vydělat dá, když si vezmu cenu pštrosího masa v restauraci. Naštěstí to tenkrát platily odbory.🙂 + z afrických pštrosů se možná prodává i peří.
Tady je parádní bouřka 🌧️začíná rubat☔jak říká Zdenka.. Ochladilo se, což je dobře, včera to bylo nesnesitelné.. V Polsku jsem si koupila aspoň nudle, Zdenka jela hlavně pro zeleninu, jahody a maso, prsa za 98..nekup to😎
Tak mě ukecala, budu tu ještě asi do zitra.. Hlidame její vnucky, 4 a 7 let.. Treperendy, byly tu už včera chvíli na návštěvě 🙃.. Miki pořád mnouka a mnouka a mnouka.. Chvili jsem mu odpovídala mnoukanim, až se nastval, odesel, lehl si, otočil na mě hlavu a se slovy, ať si chuchnu, se otočil a zmlkl.. Nevim, co by chtel🐱jsou všichni omazleni až az.. Nejvíc Ferda, ten si o to říká, jak na těch videích.. Jak přestanu, se mě hlavou podbizi🐱je to milé.. Budou mi chybět, kočičaci jedni.. Ale zkraje září pojedu zas na pár dní, Zdenka má narozky.. Už mám zakázku na další polstry😊a tasky.. Nestíhám vcera jsem ještě sila záclony do dveri proti mucham.. No nechybely mi 3 cm odspodu.. Tak jsem usila druhou 😀. Má jich moře.. Tak se tu mejte.. Papa
A je po desti, nic moc nenaprselo
Tady taky akorát bouřilo a blýskalo se a výsledek? Prd!
Jen bych doplnila, že po mých zkušenostech doporučuji mít tu finanční rezervu fakt radši větší než menší…
Já třeba aktuálně Fida spočítaného nemám, ale inzulín stál skoro 3tis. Kč, další propriety vše dohromady cca 2 tis. Kč, a několik návštěv veterin (i u mě doma) - dohromady cca 6 - 8 tis. Kč. To vše se odehrálo během asi 6 - 8 týdnů a další návštěvy veterin (plurál!) jsou naplánovány již od příštího týdne…
A to vypisuji jen finance za zdravotní problémy, ne za běžný provoz.
Ale Kometo ty Vaše Renalky se mi zdají drahé. Já Fidovi kupovala asi 20 kapsiček a 2 pytle granulí (vše zbytečně - viz jiné vlákno) a mám pocit, že jsem se vešla do tisícovky. A Vy píšete jen o kapsičkách…? Za kolik máte jednu? Já měla tuším za cca 25 - 28,- Kč; přesně už si to nepamatuji…
Já nevím, možná jsem nadsadila. Kupuju 2 balení po 12 kapsičkách, to je za cca 600 Kč? Jenom vím, že to po mně chce PIN.🙂 A vydrží tak na 3 týdny.
Takže jedna kapsička je za těch 25 Kč? Ale jak jsem psala, kocour to potřebuje, tak nepočítám.
.kdyby nebylo kupujících, nebylo by ani prodávajícíh…
Jsem byla jedovatá a odepsala na inzerát prodeje štěňat frbula bez pp. Když jsem se zeptala, jakou mám záruku, že je to opravdu francouzský buldoček, následovala odpověď - nic mi nenutí. Jestli teda chci, tak si můžu koupit papírového za 30 000. Ten jejich je za 15 000. Jo a ty papíry nemají, protože i rodiče jsou bez pp.😲
Moc se mi na bývalé diskuzi líbilo toto téma, člověk nekrněl, hodně se dozvěděl. Dovoluji si založit zdejší odnož. Pojďme (se) zase pranýřovat, grammar nazi sem! Hlavně nebrat nic osobně. 🙂
Dobrý den, dá se prosím vás nějak ovlivnit počet králičat ve vrhu? Genetikou, krmením nebo čím? Nevím kde děláme chybu ale 3-4 mladí je si myslíme málo.
No tak sakra ale učitel nějaký základy mít musí, když dodělal školu, přírodopis by znát měl.
No, ono pokud kolega, zemědělský inženýr (tudíž předpoklad příslušného vzdělání), mi přinese na pitvu živé (!) kotě, protože ho neudal a na mou otázku, proč teda nedá tu kočku vykastrovat - protože je to zbytečné, většinou si koťata někdo vezme a když ne, tak je zabiju… Vrrr!
Ale happy end - kotě si vzala jedna studentka a než odmaturovala, tak mi hrdě ukazovala fotky jejich Felixe.