Thielli:Milá Kometo, já myslím, že postava doktora Cvacha v jednom starším seriálu vycházela z reálného pozorování světa kolem. Všude kolem mě se Cvachové vyskytují. Jsou součástí tohoto světa. Pokud se drží jen na diskusích, pak je to jen otrava se těmi slohy ve stylu "píšu dobře, píšu rád", (a já dodávám - píšu hodně) prokousávat.
Nic proti pluralitě, naopak jsem se doslechla, že sociální sítě pluralitu zabíjejí (sama v žádné, vyjma pobytu zde, nejsem); jak správně někde reagovala Bodlinka, je dobré vidět i ty, kteří věci vidí jinak a není nic špatného na tom se občas pustit do zuřivé polemiky, pokud tato se opírá o nějakou hmatatelnou zkušenost. Opravdový průšvih pak vidím tam, kde se Cvach dostává do rozhodovací pozice. Management, politika...
Já si představuji aktivního Cvacha tak, že místo nějaké venkovní aktivity sedí spíše doma a od svého počítače nahazuje udice na všechny strany. Každé zabrání pak potěší. Je to volba toho člověka a volba druhých, zda se s ním do přetahované pustí.
Však jo. Mě ta přetahovaná zatím baví. Až přestane, tak se odmlčím.