Aktuálně: 3 733 inzerátů210 934 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 22.06.2023, 07:55:55 xxx.xxx.224.101
biaca:

Nekastrovala bych aby mi pes zůstal hravý, navíc si myslím, že povaha zavísí především na výchově. Kastrovala bych jednnodušše, protože nejsem schopna ochovat štěnata a poskytnout jim dostatečnou péči - odchov bych nechala zkušenejším. A určitě bych neohrozila zvíře na zdraví. Co je špatného na tom, že přiznám, že se bojím, že mi zvíře zabředne?

U feny je to špatně, protože si ji snad ohlídáte. Nebo byste měla.

U (polo) venkovních koček je to něco jiného. Ty uhlídat nejdou. Navíc u nich nejsou negativní dopady, jako je inkontinence, změna osrstění nebo tloustnutí.

Prostě psa (fenu) z jiných, než zdravotních důvodů kastrovat nedáte.

kometa
kometa 22.06.2023, 07:42:22 xxx.xxx.224.101
Kilian:

....sousedi, jinak vzdělání lidé milující zvířata, si pořídili ruskou barevnou boloňku bez PP...no nic, je to pěkný voříšek, ale velmi divoký  a zároveň bázlivý...onehda jsem je potkala a hrdě mi zahlásili, že už je holka pěkně zahojená, na otázku, co se stalo, mi bylo sděleno  že po kastraci a že jim veterinář doporučil kastrovat před prvním háráním aby nepoznala hormony...fenečce je šest měsíců, no tak holt budou mít bázlivého divocha i nadále.....pamatuji si, že jsme se spolu o tom bavili, že chtějí kastrovat, prosila jsem je, ať ji nechají alespoň dvakrát odhárat a dospět, vše odkývali....no co už...

By mě zajímalo, jestli jim to ten veterinář opravdu poradil. A jestli jo, vyškrtla bych si ho ze seznamu.

kometa
kometa 22.06.2023, 06:56:17 xxx.xxx.224.101
biaca:

Brala jsem jako standart, že zvířata, která nejsou na chov se kastrují. Samozřejmě bych jako záčatečník si nechala poradit, tahle otázka proč nekastrovat mě nenapadla. 

Viz výše.

Tohle platí u kocourů (koček) a hřebců. Myslím kastraci u jedinců, kteří nejsou na chov.  Ne u psů (fen). Tam se zvažují zdravotní důvody. StandarD (standarta je vlajka) to rozhodně není.

kometa
kometa 21.06.2023, 19:20:30 xxx.xxx.147.163
chvd:

Co takhle vubec je z te prirody nebrat a nezneuzivat? Si nekde najdete statistiky, kolik je u nas exotickych zvirat drzenych v zajeti v soukromich rukou...nebo treba kolik je v USA velkych kocek v soukromych rukou. Ono konec koncu staci i kouknout, jaka jsme mnozirna my cesko. Kolik tu je namnozenych chudaku zvirat, jak se o ne my *ovada starame ....

Většina zvířat v Zoo nejsou z přírody, ale už narozená v zajetí. 

kometa
kometa 21.06.2023, 19:17:28 xxx.xxx.147.163
chvd:

Jak vite, kdo a jak je vyhubil? Jste to videla? Bo jinak byste to tvrdit nemela. smile

Vy likujete vlastní příspěvek?

Ne, neviděla, tak stará nejsem. Ale historie mě vždycky bavila a tak vím, že éra dinosaurů se s érou člověka a jeho příbuzných minula o pěkných pár miliónů let.

kometa
kometa 21.06.2023, 19:07:45 xxx.xxx.147.163
assil:

No dneska už je celkem obecná shoda, že lidi vyhubili ty velké savce jako mamuty, velké lenochody, hrochy, šavlozubé tygry atd. A chybí někomu? Sýček nebo sysel bude chybět vám, ale další generace už po něm ani nevzdechne a bude zase znát třeba jiné druhy, které my teď ani neznáme. Jak říkám, je to jen lidská snaha zachovat status quo, protože lidem je to vlastní, že neradi změny.

Jaké jiné druhy? Člověk zatím jenom hubí. Říká vám něco biodiverzita?

kometa
kometa 21.06.2023, 19:05:57 xxx.xxx.147.163
chvd:

Kocku bych urcite nemrzacil, tedy nekastroval, pokud bych nevedel, co se stalo. A snazil bych se to zjistit.

Jak? Budete propátrávat okolí? Co když koťata něco sežralo? Pak nenajdete žádné stopy.

Kočku vykastrovat, protože za chvíli přijde další říje a situace se bude opakovat. Nebrojíte ve vedlejším vlákně proti toulavým kočkám? A jejich nezodpovědným majitelům?

kometa
kometa 21.06.2023, 19:00:56 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Kometo, můj předchozí kocour odešel na CRI. Ke konci přišlo zvracení, po jídle, mezi jídly...o eutanázii už nebylo pochyb.

Strašně moc Vám přeji, že ten Váš se drží a hlavně, že žere!pink-flower

Na renal dietě drží třetím rokem.

kometa
kometa 21.06.2023, 18:57:44 xxx.xxx.147.163
Doron:

A co tažného skopce ;)?

Mně napadl kozel (teda hňup). Ale ani ten by neměl být sám. Ale zase ve spotřebě krmení to nebude tak zásadní rozdíl.

kometa
kometa 21.06.2023, 18:56:01 xxx.xxx.147.163
lesakm:

Taky se u ovcí najdou agresivní jedinci jenže tam se to řeší jednoduše - mrazákem protože máte ve stádě stále dost dalších které "nezlobí", ale pokud budete mít dva agresivní oslíky takhle to budete asi řešit těžko, (jedině snad udělat uherák) náš pan nebožtík učitel přírodopisu měl jednoho tak agresivního že ho nakonec museli vykulčit až potom se uklidnil.

A nebyl agresívní právě proto, že byl sám?

kometa
kometa 21.06.2023, 18:53:45 xxx.xxx.147.163
lesakm:

Tak pokud je to v zákoně ok, nekoukal jsem , ale vím že spousta lidí oslíky chová společně s ostatními domácími zvířaty a není na nich přitom vidno nějaké zvláštní utrpení on každý pes taky nežije ve smečce a nevadí mu to, ony nakonec i ty zákony taky nejsou všechno  i ony jsou různé "kvality". Tak ať si pán tedy pořídí dva aspoň toho víc utáhnou a je to smile sice se mu budou třebas navzájem mlátit ale aspoň že dodrží zákon. ML.

Jenže psovi dokáže smečku nahradit člověk. Pokud se mu dostatečně věnuje. Oslíkovi ne. Ani ty ovce, protože prostě mají jiné chování. Třeba se s ním nemůžou vzájemně drbat na kohoutku.

kometa
kometa 21.06.2023, 18:49:25 xxx.xxx.147.163
chvd:

Je to spatny sexisticky utok a ne vtip. Takhle si delat srandu z zen, ze nejsou schopny ani poradne specifikovat cloveku nakup o dvou polozkach. Jsem poobouren.

Ne člověku, ale muži.

kometa
kometa 21.06.2023, 18:39:26 xxx.xxx.147.163
assil:

Osobně rozlišuju domestikovaná zvířata, která by mnohdy i bez člověk už nepřežila, viz třeba krávy nebo ovce a divoká zvířata, která se chovají v zoo. Takže argument s kočkou není podle mě správný. I když pravda asi 2x jsem viděla, jak vypadá kočka roky chovaný v bytě, když se prvně vezme ven a je to smutný pohled.

A připadá mi docela zajímavý, že to co by člověk neudělal psovi, klidně udělá kočce.

A to byste se divil(a), jak rychle stačí zdivočet kráva. Ta by v přírodě přežila naprosto v pohodě.

A co když mám kocoura, který nikdy nechtěl ven? I kdybych nechala půl dne otevřené dveře. Druhý na tom taky nějak zvlášť netrvá. A já jsem ráda, protože těch přejetých jsem už odpitvala dost.

kometa
kometa 21.06.2023, 13:57:11 xxx.xxx.224.101
lesakm:

U ovcí máme spodní drát 30 a podsekávám ohradu v průměru každý měsíc, jenže stačí aby v noci proskočilo skrz ohradu pár srnek nebo u lesa spadne nějaká větev na dráty a už je hnedle mimo provoz a než člověk přijde z práce a dojede tam je stádo bez ochrany, to by tam čkověk musel u toho sedět 24/365 a to si dnes nikdo nemůže dovolit protože by potom zřejmě umřel hlady něčím se holt musíme taky živit.\'rolling-eyes\'ML.

Jo, srnky taky. Případně uprchlá jalovice z vedlejšího družstva, kterou se jali "nteligentně" nahánět po výběhu traktorem.🙄 Ještě podotýkám, že bylo po dešti. Tehdy jsem velmi zvýšila hlas.

kometa
kometa 21.06.2023, 13:54:07 xxx.xxx.224.101
Buggyra:

To je jak kdybyste se u nás opíral v chovu ovcí o článek na Novinkách... Nebo o reportáž v Chcete mě.

V Chcete mě jim aspoň jde o blaho těch útulkáčů, si myslím. A nedoporučili by borderku důchodci, který chodí o berlích.

kometa
kometa 21.06.2023, 13:49:42 xxx.xxx.224.101
assil:

No a já nepovažuju za dobré podmínky, když se zvíře, které běžně v přírodě nachodí a naběhá destítky nebo stovky km, drží ve výběhu, protože ani ten největší výběh se tomu nepřiblíží ani smykem. Jo, ta zvířata nemají parazity a díky léčbě se dožívají vyššího věku, zato jsou dost vypsychovaný, ono ostatně stačí najít nějaká videa na yt, obvykle děti a zvířata, tygři gorily a tak, nebo to vidět na vlastní oči, aby bylo vidět, jak jsou na tom ta zvířata psychicky bídně. A to všechno nesmyslně a jen pro zábavu lidí.

Jo, taky jsem byla párkrát třeba v záchranný stanici a tam to má smysl, když tam mají zraněná zvířata, která by v přírodě už nepřežila.

Ale držet za mřížema zdravý mladý zvířata jen proto, aby se lidi na ně mohli koukat, mi fakt připadá ujetý a nehodný 21.století.

Tak je vypustíme do přírody, kde nepřežijou? Protože je někdo uloví. Pro maso nebo trofej. To mi nepřijde jako lepší řešení.

kometa
kometa 21.06.2023, 13:46:58 xxx.xxx.224.101
assil:

No jasně, ale já vidím rozdíl v tom, když si člověk reguluje sám sebe a když reguluje zvířata.

A pozitivní seznam je regulace lidí, ne zvířat.

Mojí duši berou akorát ti chudáci v zoo, kteří se tam nudí v malých výbězích a ještě musí snášet ty davy lidí. Dřív byli v zoo i lidi a ostatním lidem to přišlo normální a přišel čas, kdy lidem docvaklo, že to není OK, tak doufám, že brzo lidem docvakne i to, že to není OK ani pro zvířata.

Jak v které Zoo,. Třeba taková Hluboká nebo Tábor má výběhy velmi pěkné. A před davy lidí mají zvířata kam zalézt. Nehledě na to, že jsou na ně zvyklí a občas se sami a rádi předvádějí. Povídali ošetřovatelé, že v době covidu to některým chybělo. Na druhou stranu, v rámci objektivity, se jim zvýšilo procento odchovu mláďat.

kometa
kometa 21.06.2023, 13:42:48 xxx.xxx.224.101
assil:

Ano, co zeměkoule zeměkoulí stojí, druhy vymíraly a objevovaly se nové, většina těch druhů co tu teď máme tu není nijak závratně dlouho a když je lidem líto slonů a spol., proč jim není líto mamutů a šavlozubých tygrů a plavuní a trilobitů o dinosaurech nemluvě? Záchrana druhů pro mě není nic jiného než lidská snaha zachovat status quo, což na téhle planetě nikdy nefungovalo a je to prostě jen to lidské Já chci.

Akorát že ty dinosaury jsme nevyhubili my jako Homo sapiens. To se o většině současných druhů říct nedá. Tam na tom máme velký podíl. Třeba u sysla nebo sýčka. Jenom příklad.

kometa
kometa 21.06.2023, 13:39:42 xxx.xxx.224.101
lesakm:

Tak při absenci druhého osla se jako společníci doporučují slepice ovce nebo kozy  tak zřejmě mu to jako nenáročnému zvířeti k životu stačí a nebere to jako tragédii.smileML.

https://cs.365dailyjournal.com/403-how-to-raise-a-donkey-breeding-advice

Nestačí. Viz výše. Je to společenský tvor a jiný druh mu to prostě nevynahradí.

To je článek amerického původu, že? Z překladače, soudě podle kostrbaté češtiny. Čímž pro mě ztrácí důvěryhodnost. Je od někoho, komu jsou potřeby zvířete fuk. A klidně napíše, že si oslíka můžu vychovat jako hříbě o samotě. Ha ha. A že je třeba trávit s oslem dostatek času, což vzhledem k jeho životnímu biorytmu znamená cca 20 hodin denně. Ha ha podruhé.

Naštěstí zákon na ochranu zvířat proti týrání hovoří jasně.

kometa
kometa 21.06.2023, 13:31:10 xxx.xxx.224.101
mastnacekk:

Kun ma spodni lanko ve vejsce, kde je u ovci posledni. Nadsazka. 

Jsou hodne naivni. Nekteri ekologove davaji pod ohrady pvc nebo jine folie. Tak rada praktiga buggyry, geosku, cim ty kylometry geosky upevnite? Jak dlouho potrva nez proroste? Cena poradny gramaze. Ale to uchyceni ze jo a pak zacnou uradovat krtci, sundat geosku, zabit krtka a uchytit geosku. 

A kdyz tohle vsechno vyresite, zafonancujete a najdete cas kdy to delat, tak zjistite, ze ta ohrada je nizka, vyssi vam nedovoli a ze vlk v zimni srtsti se nauci ohradnik proskocit. Jako nase bejvala bordera. A to ji nehnala potreba lovit, jen zvedavost. 

Proste a jednoduse, strilet, strilet, strilet. 

My měli spodní lanko ve výšce 40, 50 cm. Proto jsem v sezóně kosila dost často.

Jinak ano, že vlk v srsti může proskočit, souhlasím. Nám takhle prchali poníci a haflošové s hustou hřívou. Případně dekovaní koně bez ohledu na plemeno.