Aktuálně: 3 728 inzerátů210 963 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 04.07.2023, 10:40:44 xxx.xxx.147.163
Elda:

Zdravicko, jako rodina jsme se shodli ze bysme radi ctyrnoheho spolecnika. Prochazeli jsme ruzne zdroje a volba padla na mainskou myvali, doporucili byste ji? Udajne je bezproblemova vuci detem, coz je u nas podstatne. Musi mit papiry nebo ne? Radeji bysme kocourka nebo co bude lepsi? A chov by byl jenom v domacnosti a vubec ne venku je to problem? Jako druha varianta se nabizi ruska kocka ale to je dvojka. Dekuji 🐈

Viz bodlinka. Bez papírů nebudete mít vytoužené plemeno + zdravotní vyšetření. + už to tady bylo - máte představu, co znamená mít v bytě kočku?

Najděte si předchozí vlákno - Největší kočka na světě (22.6.). Ať se nemusíme opakovat.

kometa
kometa 04.07.2023, 10:37:26 xxx.xxx.147.163
Julie:

Zdravím, za sebe doporučím českou značku Marp - krmivo mají bez obilovin, s jednoduchým a funkčním složením. Mým psům granule moc chutnají a mají výborné i konzervy a pamlsky.

99% bílkovin živočišného původu a současně 74% masa a vnitřností. To mi nějak nevychází.

kometa
kometa 04.07.2023, 10:26:31 xxx.xxx.147.163
lesnizinka:

Bobi, ale dnešním dětičkám přece nesmíš nic, ony musí vyjádřit svůj názor, třeba i řevem apod😏

U nás byl chvilku klid, no bráchův malej začal zase znova se záchvaty řevu, respektive začne něco vy stylu: béééé, já to chci a chci a chci, bééé. Mamka mu sice brble, ať toho nechá, ale aby zavřel hubu a nemuseli ho poslouchat tak jde a udělá mu, co chce. A ještě mě se.e s tím, že mi to vykládá. Včera volali, ať s nima jedu k vodě a v telefonu řev. Co chce? No jahodový koktejl místo oběda. Řekla děckám, že jim je po obědě udělá, ale malej ho chtěl hned. Takže šla a udělala, ať zavře hubu. Neskutečně mě to štve, nejela jsem, nemám tohle zapotřebí poslouchat. Prý někde četli, že do 6let se mu to musí tolerovat, že nemá dovyvinutý mozek. Tak jo, pojedu, až mu bude 6+🙄

Omyl! Podle posledních výzkumů se mozek vyvíjí do 30 let.

Jinak přeji příbuzným hodně úspěchů, až začnou v sedmi letech vysvětlovat, že jahodový koktejl už nebude na počkání.

kometa
kometa 04.07.2023, 07:31:22 xxx.xxx.147.163
biaca:

Píší to na příbalovém letáku. Tak uvidíme. 

Kde? Asi jsem četla jiný než vy - proti gastrointestinálním oblým a plochým červům, kteří jsou i jednotlivě vyjmenovaní.

kometa
kometa 04.07.2023, 07:17:52 xxx.xxx.147.163
biaca:

Tak s Iginem jsem se rozhodla takto, kocoury odčervím Panacurem (stejně jsem je naposled odčervovala v listopadu - a jelikož krmím barfem tak nějaké parazity mohou mít a jelikož má působit i proti Giardii). Byt vydesinfikuji, postel přejedu novým parním vysavačem, vyperu pelíšky, a kocourům omyji zadky, a udělám jednodenní výměnu litterboxu po dobu pěti dní.

Problémem je, ale vysoká hladina kyseliny listové - protože, ta doopravdy může vyvolávat zvracení a tu potřebuji snížit. Jen nevím jak. 

Nechápu jak ji může mít zvýšenou, sice mám jeden květináč s trávou, ale Igin ji moc nežere skoro vůbec (ten jen vyhazuje hlínu.). Jinak krmím masem, konzervami, a Joserou.

Odkdy je Panacur proti giardiím? Kór, když je nemáte potvrzené. A jaké parazity by z čerstvého masa mohl chytit? Všechna poražená zvířata procházejí veterinární kontrolou. Proto si už léta dávám v klidu tatarák.

A upřímně, po té úklidové akci by mi bylo na místě vašeho kocoura ještě hůř. A nejsem příznivcem zbytečného odčervování. Navíc - když krve OK, tak byly v pořádku i eosinofily, nebo ne?

kometa
kometa 03.07.2023, 15:47:22 xxx.xxx.147.163
orionka:

Jestli to mají jako včely, tak si novou matku vykrmí a vychovají 🙂. 

Myslím, že to nefunguje jako u včel. Spíš mi to připomíná životní cyklus čmeláků.

Oplodněná matka postaví hnízdo a kolonii, pak uhyne. Nová generace přistaví další “patra”, namnoží se a vylétne. A zimu přežijí jenom oplozené samice, budoucí královny.

kometa
kometa 03.07.2023, 15:39:47 xxx.xxx.147.163
Klára:

Nám velmi vyhovují granule Rawbark, kde mi sestaví granule na míru přímo pro mého pejska 🙂.

Tak hlavně, že na pytli budu mít fotku svého miláčka. Upřímně, nějak nevěřím, že vyrábějí granule na míru. Technicky a finančně si to neumím představit.

kometa
kometa 03.07.2023, 15:28:27 xxx.xxx.147.163
biaca:

Zdravím, 

byla jsem u veterinářky, která provedla odběr krve z důvodu, že kocour jednou do týdne zvracel. Nyní mi volala, že kocour má zvýšenou hladinu kyseliny listové a vitaminu B. Tj. bakteriální infekce v tenkém střevě

nějaké nápady jak tyto hodnoty snížit? Kromě léčby?

Chceme zkusit nasadit prášky na Giardii - pokud léčba zabere znamená to vykoupání kocourů (musím asi vyléčit oba), desinfekci tkanin, vytření podlahy desinfekcí. Jaká je šance, vyčištění na reinkarnaci bakterií? Pokud by nezabraly nasadily bychom Veraflox - který posledně velmi pomohl. 

Viz výše. kyselina listová je jedním z druhů vitamínů B. Nevím, čemu by to vadilo. Hydrofilními vitamíny se organismus předávkovat nemůže. A jako indikátor bakteriálního zánětu nejsou. 

Ostatní hodnoty byly v pořádku - jaterní enzymy, bilirubin, urea…?

Nějak tomu nerozumím. Hledat v krvi zrovna hladiny vitamínů…

kometa
kometa 03.07.2023, 15:24:10 xxx.xxx.147.163
assil:

Jo jako že by člověk hned při psaní viděl, že není přihlášený? To by bylo super.

Mně se osvědčilo juknout hned na ikonku soukromé zprávy. Když nebyla, tak mi došlo, že nejsem přihlášená.

kometa
kometa 03.07.2023, 15:09:53 xxx.xxx.147.163
zbynek:

Už se vám zobrazují autoři lajku? Mně už ano, dejte vědět…..tuto zprávu opět hned vymažu jak mi to potvrdíte.

Mně ne.

kometa
kometa 03.07.2023, 14:59:24 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:

Aaaha, tak to asi budu muset produmat, nerada bych, aby mi to hovado flekatý spalo ve stoje, stačí to, co předvádí jindy, že se hlavou zastaví o strom, proběhne téměř zdí, přerazí se o vozík, kterej asi nevidí………. 

Ona není v  tenzi, jako asi byla ta stafordka, ona je čistě jen debilní a happy, v tenzi je její okolí. 

V Alavisu hořčík právě není. Má to úplně jiné složení, než má Dromy Relax, ale možná bych mohla zkusit udělat po čase na chvíli výměnu. Náš vet mi říkal, že ten Alavis není problém dávat dlouhodobě, nicméně všeho s mírou, tak až dobereme to, co mám obejdnaný, možná bych mohla udělat přestávku a pak zkusit tohle. Obojí to nahazuje serotonin, ale tady je navíc ten hořčík.

Moc děkuju, jak říkám, jsem ráda za každý nový nápad. Já bych chtěla nejen kvůli nám, zoufalcům, co s ní žijou 😀, ale hlavně kvůli ní, aby se jí tak nějak ulevilo na tý bláznivý duši.

A opravdu vidí? Myslím dobře. Je to kobyla?

kometa
kometa 02.07.2023, 20:37:14 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

I slepý vidí, že veškeré kroky , zákony, od chazarského majetkového převratu- hadráku, jdou brutálně, proti zájmům obyčejných občanů.což se již ani  netají, padl  stát,  pracovní povinnost, trest smrti,  ekonomika, průmysl, zemědělství, lidská práva, umělý, dluh je cíleně,bez  války neřešitelný, 70  pohlaví,  islamizace, je v rozporu, fašismus, atomová válka nás nespasí, za vše mluví propad necikánské porodnosti, počet sebevražd, zrůdných exekucí i batolat , icož je světový unikát

A tenhle příspěvek je přínosem jak a čím? Nebo parafrázujete holubáře?

kometa
kometa 02.07.2023, 20:25:16 xxx.xxx.147.163
Zitta:

Spíš to bylo myšleno tak, že v tom množství koní je ta péče jaksi “strojová” a uniformní, zatímco doma je více láskyplná a individuální, takže i o zdravotním stavu a všech problémech se ví líp a dřív.

No, ono láskyplnost nestačí, když není odbornost. Například poznat koliku nebo schvácení. Nebo ty breberky v rousech.

kometa
kometa 02.07.2023, 20:16:02 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Bleky z 02.07.2023, 20:09:58

Ano, kocoura vykastrovat. Až začne smrdět, což je cca od 7, 8 měsíců. Bude to pro vaše i jeho dobro.

Mám doma otevřené záchody (koupila kdysi dávno v domácích potřebách, už nevím na co byly určené původně, okraj ve výšce 8 cm). Ale jak moc vyhrábnou, záleží i na stelivu. A existují i WC uzavřená.

Jo a kočky mají soumračnou aktivitu. neboli ve dne spí a v noci řádí. Ale časem se zklidní. 

kometa
kometa 02.07.2023, 20:04:13 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 02.07.2023, 19:54:19

Vlastní zkušenost. Ubydlila se mi v komoře (bez pavouků) sršeň. Postavila hnízdo a za potravou se ona  a pak i další potomci vydávala přes pootevřené okno ven. Měla jsem dokument v přímém přenosu. I jsem zaregistrovala, jak matka rodu uhynula a další hnízdo rozšiřovali.

kometa
kometa 02.07.2023, 18:10:52 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

Nejde… jak to upravují za provozu, tak teď zrovna “upravit” chybí. Však to je fuk, počkáme. Ale “smazat” by se fakt hodilo

Mně nechybí. Červená tužtička stále funguje. Jenom se člověk nesmí rozmýšlet moc dlouho, no.

A smazat by se hodilo, souhlasím.

kometa
kometa 02.07.2023, 18:01:36 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Dobře, zkusím je dát všem a uvidíme. A šampon budu používat občas. To by mě opravdu nenapadlo, že šampon pro psy může psům používáním škodit… Každopádně moc děkuji za rady! Jsem zase o hodně moudřejší. 😊

Ono přílišná hygiena škodí i lidem. Dermatologové a gynekologové by mohli vyprávět.