biaca: Ne naopak - kocour je jinak v pohodě, ale není to občasné zvracení - je to týdenní zvracení. Prostě nechci nic zanedbat a pak litovat. Opravdu si myslím, že je to jeden z těch parazitů. Ono tady nejde o to, že jednou týdně zvrací, ale opravdu byl ty tři měsíce bez zvracení a více v pohodě. I malý. Protože tahle už se snažím x-měsíců obnovit Klimimu mikrofloru, ale pokud tam stále má toho parazita je to na nic. /a to do něj cpu jak Fortifloru tak jogurty od Joggies./
Ps. asi bych měla říct celé story k pochopení příčin.
Měla jsem kocoura, který v dubnu minulý rok začal zvracet. K prvnímu veterináři, kterému jsem chodila dostala jsem Famosan, provedli se vyšetření několikrát odběr stolice, krev, moč, sono - nic to neukázalo. Podle prvního veterináře způsobeno způsobem krmení tj. barfem. Podle něj bych měla kocoura krmit pouze granulemi. Po Famosanu, byl kocour unavený a stejně zvracel.
Jelikož jsem domnívala, že to nemůže být barfem šla jsem za druhým veterinářem, u nás v Jbc velmi oblíbený - ale bohužel už pán v důchodu takže nemá k dispozici nejmodernější vybavení. U něj byla provedena krev, moč, kocour byl vyšetřen vše bez nálezu. Ale PCR testy neprovádí. Přesto po vysazení Famosanu, kocour získal trochu více elánu a zvracel jednou týdně.
Před přinesením Klimiho domů jsem nechala Ignáce zkotrolovat, zda je v pořádku tj. vyšetření moči a stolice bez nálezu a nechala jsem mu ostříhat drápky, aby malému neublížil.
Pak jsem si přinesla domů Klimiho - malý dostal po týdnu průjem, bohužel nešel ničím zastavit antibiotika, dieta nic nepomáhalo. Ve výsledku pak dostal Igin podruhé v životě průjem. Vyšetření stolice u zdejšího veterináře dopadlo bez nálezu u obou.
Jelikož průjem u Klimiho nepřestával rozhodla jsem se vyzkoušet novou doktorku vedle kanceláře, ta navrhla provést PCR test u kluků. Výsledky přišli pozitivní u Klimiho na Tritrichomazu. Ale u Igina negativní opět. /ale je skutečnost je, že pozivita je potvrzena u 50% případů./ Dostali jsme léky Entizol. Ani do jednoho jsem to nedostala, prášek vyvrhli, pokud jsem to zředila vyzvraceli. Z toho důvodu jsme dostali Veraflox - a to byl opravdu zázrak - Igin po dlouhé době 3 měsíce nezvracel a já byla nadšená. Klimi jelikož měl ten průjem rozjetý a celkově zničenou mikrofloru, měl průjem stále, ale snížela se frekvence - chodil normálně na záchod ne jako předtím až 7 denně.
Od té doby jsem do malého začala cpát probiotika /vyzkoušeli jsme snad všechny dostupné na českém trhu v USA mají speciální přímo na tritrichominasis, ale ty jsem nesehnala./ Stolice se opravdu časem procentově lepšila, takže jsem to brala tak, že to je jenom neobnovená mikroflora. Ps. nedoporučuji yoeggis (po těch zvraceli) Nejlepší je opravdu Fortiflora.
Když Igin v dubnu začal opět zvracet oběhla jsem opět běžné kolečko vyšetření - stolice, moč, krev, sono - vše bez nálezu. Pouze při testu krve zjištěna zvýšená hladina těchto dvou parametrů. Klimiho jsem do vzorce nezapočítávala, protože se lepšil.
Konec příběhu.
Veraflox nebere trichomonády. Zvýšená hladina vitamínů B (bylo by foto výsledků z laboratoře?) s tím nesouvisí. Konec příběhu.