lesnizinka:Uf, to jsem tu zase jenom já?!? A dlouho tu nebyl ani Kouťák😟
Nakonec jsem zvládla jeden z živých plotů.. ješt+ m+ čekají dva😕 Zítra to vypadá, že bych se mohla pustit do druhého(dle předpovědi) ale otázkou je, jestli ještě po dnešku zvednu ruce🙄 Nasr… jsem se po polovině práce, kdy jse měla boky a čekal mě vrch, s plotostřihem na tyči, což je právě hrozně těžké, bolí mě pak ramena a hlavně zápěstí. Tak ho dotáhnu, že už jen shora a ono to začne vyloženě pižlat…je tupý! Je to teď celkem hnusně oškubané, roztřepené. Netuším co s tím, jak a kde to nabrousit. Hlavně musím stříhat a nemám čas, to někam nosit🙄%, ale musí si to jít ještě potvrdit na ultrazvuk.
Mé ,,oblíbené" medicínské téma. Byl tu kámoš. Nedávno měl ženu v nemocnici, nějakou střevní hrůzu měla, to jak jsme měli všichni, jedna paní od nás z vesnice dokonce pár dní v umělém spánku, byla na tom moc zle. Teď tu jeho ženu poslali na kolonoskopii, pro jistotu, aby to nebylo něco horšího. A světe div se…našli jí, že to na 90% bude crohnova choroba. Doteď neměla sebemenší střevní problémy a je jí 50+ Takže koukám, že už to přišlo i do humánní medicíny…diagnostikujou vám cokoliv, stačí přijít a hned vám něco najdou. Nevěřím tomu ani omylem. Jestli někdo má crohna, tak na těch 90% já, ale to, že ho má ona, tomu neuvěřím, i kdyby jí ho 100x potvrdili, stejně jako nikdy neuvěřím, že psi mají alergii na x druhů mas. A druhá věc, co je naprosto mimo: musíte jít na mamograf, protože jen ten vám zachrání život. Dostane výsledek, že tam něco je, ale musí se to poptvrdit na levném a bezpečném ultrazvuku. Ona to má stejně. Z kolonoskopie, na které bolestí řvala tak, že muž utekl z čekárny(ale všude vám budou tvrdit, že vyšetření je celkem na pohodu, ha, ha) dostala tedy to, že je to crohn na 90%, ale musí si to ještě jít potvrdit na ultrazvuk. Může mi někdo vysvětlit…takto se šetří peníze???😠 Doporučila bych vládě po reformě důchodů, naběhnout na reformu zdravotnictví, respective zdravotních pojišťoven, protože to je černá díra na miliardy, tunel pod Lamanšským je proti tomu žížala👎
U mě kolonoskopie naprosto v pohodě. Ano, byl tam jeden, dva nepříjemné momenty - zdůrazňuji, nepříjemné - protože proběhla kvalitní analgézie. Až jsem si říkala, že jsem si nemusela zajistit odvoz domů, protože bych to zvládla i MHD.