kometo, víte, že vás mám ráda a chovám k vám ouctu, fakt že jo. Jen holt možná každá tu “konstruktivní” kritiku chápeme maličko jinak 🙂 (jen o nehýtek) A to s tím psem jsem nemyslela samozřejmě na vás, ale všeobecně. Prostě někde v anonymním prostředí se vystavit chce buď odvahu (nemám) nebo nižší schopnost domýšlení důsledků (předvádí mnoho přispívajících, kteří se pak diví reakcím). Beru to ze svého pohledu. Máte samozřejmě pravdu v tom, co říkáte, všichni to víme, a samozřejmě to myslíte dobře 🙂 Lenaciu ale přeci znáte a víte, že se fakt snaží o ty koně postarat, nebo teda aspoň tak to vnímám já. Na mě ta debata začala být zbytečně vyhrocená, tak jsem chtěla jaksi zavést řeč zase trochu jinam, asi se mi to moc nepovedlo, co… No, na tohle taky nejsem moc šikovná 😀
Já asi taky ne. Ale i tak si myslím (znovu jsem si vlákno projela), že jsem vyhrocenou debatu nezačala.
Za mňa pes na dvor k búde =žiaden. Pes potrebuje spoločnosť inak je to týranie a zo psa sa stane “psychopat”. Neverím a nepoznám nikoho kto mal psa “k búde”, že sa mu dostatočne venuje denne a 15 rokov! My sme boli teraz na dovolenke so zvieractvom ostal syn + strážil aj dcériných ďalších dvoch psov. Dvor máme veľký, koterec je na uskladnenie haraburdia , pes je strážny býva von aj dnu ako chce (a on chce byť proste s nami a je mu jedno kde). A po návrate z dovolenky je asi natretá lepidlom (aj kocúr) lebo sa nepohne odo mňa ani na dva metre - keď som v záhrade leží medzi hriadkami, keď som v skleníku leží v skleníku - nevadí že je jej horúco, keď varím leží mi pod nohami v kuchyni, keď si sadnem na hojdačku leží pri mne (viď foto)… Jednoznačne každý pes potrebuje svoju “svorku” - tak zadávateľka v prvom rade sa zamyslite prečo chcete psa a potom čo mu viete sama zo seba obetovať
Zadavatelka se neozývá. Nejspíš je to opravdu dítě, které by chtělo psa, tak ho rodiče odbyli - dobře, ale něco malého a ven do boudy.
cholesterol je přirozená součást buněčných membrán všech živočichů. jinými slovy musí tam být, aby buňky držely tvar, takže pokud chcete v jídle nula cholesterolu, nezbývá než papat pouze kytičky.
A co králík jenom na seně? Bez jádra. Pominu-li, že bude asi vypadat jak maratónec. Jasně, že vím, že bez cholesterolu to nejde, ale takhle by ho třeba bylo minimum.
Ahoj, čím může být to, že oběma psům co mám začne z nočeho nic zapáchat z tlamy. Jsou to border kolie, krmeny granulema stejnou značkou už delší čas. Jsou na zahradě a chodí na vycházky. Včera jsem si všimla, že jim poměrně dost zapáchá z tlamiček. Důvod mě nenapadá.
Viz výše. Zubní kámen a zánět dásní poznáte i domácím vyšetřením, na ostatní je veterinář.
mám skoro dvouletého kocourka v bytě, je to opravdu mazlivý a aktivní typ. Když se chce mazlit, lehne si na podlahu a začne se dožadovat a já k němu musím jít a mazlit se s ním na zemi, případně miluje když ho nosím. Co je otázka? Proč nechce přijít za mnou a lehnout si na mě, případně vedle mě? v posteli se mnou a ženou spí každý den (u nohou). Nějaký blok? Jde to kocourka naučit?
Děkuji předem za názory 🙂
Nelze naučit. To my bydlíme u své kočky.
Mám momentálně čtvrtého a pátého kocoura. První spal v posteli, mazlil se i v náručí a nechtěl ven. Druhého bohužel brzy přejelo auto. Třetí byl mazlivý, ale v náručí nevydržel a v noci byl většinou venku. Čtvrtý spí opět v posteli a nechodí ven, chování v náručí nemiluje. Pátý se občas přijde přitulit, většinu času tráví v létě na balkóně, v zimě na kamnech, chování v náručí mu nevadí, ale v posteli je se mnou výjimečně.
Taková je má malá statistika. Prostě respektuji, že každý byl a je jiný.
A jo, já tě chápu Leni. Nakonec proto já sem takměř fotky nedávám, prostě nemám na to odvahu, protože kdo chce psa bít, znáš to. Já bych to holt tak nerozmazávala, nemám tvou povahu. Já bych řekla “jo, máte pravdu, kopyto je křivý, dál to rozvádět nebudu” a bylo by po diskusi. Příště dej fotku ořízlou bez kopyt a máš to 🙂
I ty, Brute? Konstruktivní kritika se už nenosí?
Já přece nechci nikoho bít. Upřímně, Lenacia je mi ukradená. Píšu, co vidím. Kvůli tomu hříběti.
Pardón, patřilo tam v půli května že jsme je pořídili. Nejsem zastánce směsí, takže krmíme “co dům dal”, obilí celé a šroty, brambory, zelené, máčené pečivo. Ještě mě napadá, že by to mohlo být tím horkem co teď panuje.
Mohlo. Ale jestli máte nosné hybridy (možná ne, to nepíšete), tak vám ze samo domo směsi snášet nebudou. Kór, když ve vašem popisu chybí živočišná bílkovina.
Potřebuju si vymyslet trailík k předvedení morgáněte a ráda bych zařadila i takovéto kousky. Zatím mám na seznamu:
- ulička z plachty, do které koně vyšlu
- branka
- velký plyšák - posadit koni na záda a nechat chvilku stát bez držení
- side-pass přes kavaletu do L/U/Z
- couvání mezi kavaletami do L/U/Z
- obrat kolem zádi s tím, že zadní nohy stojí v obruči na zemi a přední nohy se točí vně kruhu/obrat kolem předku s tím, že přední nohy stojí v obruči na zemi a zadní nohy se točí vně kruhu
- pneumatiky (to musím nejdřív zkusit) - postavit 4 na zem a kůň musí do každé šlápnout jednou nohou při pohybu vpřed
- možná nějaký fáborkový stojan, kterým musí kůň projít
Většinu vymyšlených překážek si budu muset s sebou vézt sama, takže mostky apod. nepřichází v úvahu.
Ani matrace? Nebo PET flašky? Když na obé musí kůň šlápnout a přejít. Letos kamarádka zařadila i pytel. Který bylo nutno přetáhnout z bodu A do bodu B. Viz Buggyra.
Mno, když to provozujou malý děti, tak to kvituju s tím, že lepší, než kdyby čučeli do mobilu, pc, tabletu apod. Ale od jistého věku to vypadá víc než úchylně…. Jako recese, proč ne. Ale oni to myslí vážně….
A tak v podstatě každý sport je hraní si dospělých, ne?
Aha, měla jsem za to že vzniká na místech kde se kůň hodně potí takže pod sedlem.
Ne, to je něco úplně jiného (to by měli letní vyrážku všichni koně, kteří jezdí v létě pod sedlem). Quash vám dala odkaz. Četla jste ho? Tuším, že povídání začíná na str.22.
Na ja……….Její rozšíření do severnějších oblastí je omezeno tím, že jde o spíše subtropické zvíře špatně snášející delší mrazivé zimy. Ty dokážou její populaci spolehlivě zredukovat.
Dobrý den, mám akvárko 35 l s bettami. Vyplatí se pořídit krunýřovce? Opravdu to trochu vyčistí sklo a dno a kolik by jich v tomto objemu mohlo být aby to fungovalo? Děkuji velice.
Tak toto už je opravdový důkaz, že lidem nadobro hráblo. Ve Finsku získává na velké oblibě nový sport, jízda na umělém koni. Lidi skáčou přes překážky, vrchol bláznovství.
Pořád lepší, než týrat živého koně. To, co předvedli někteří moderní pětibojaři na poslední olympiádě, byla čirá hrůza.
Nedivím se, že UIPM vážně uvažuje o vyřazení této disciplíny a nahradit ji jinou.
Klidně přidávejte odkazy na další podivuhodná stvoření.
Existijí i plešaté kočky, morčata, potkani…
Proč ne? Já osobně bych si to nepořídila (mám ráda chlupatce), ale každý má jiný vkus. Nebo alergii. A pokud tomu zvířeti zajistí hezký život…
A zrovna ti naháči jsou plnohodnotní psí, žádní degeneráti. Jenom je holt v létě musíte mazat opalovacím krémem. Ale to i sebe, že jo. A koně s bílými odznaky taky.
Bydlíme v bytě dva. Výtah tu máme a pravda, se psy zkušenost zatím nemám. Tlapky po vycházce bysme museli vyčistit vždycky ve sklepě. Oba směnujeme ale každý jinak většinou, takže vycházky by mohly být ráno i večer.
Viz výše.
Četla jste všechny příspěvky? Vycházky dvakrát denně nestačí ani pro dospělého, natož štěně. A proč jste si vybrala takto komplikovaná plemena? Teda s výjimkou toho labradora, ale ani ten není samovychovatelný, jak prezentují v reklamách.