Aktuálně: 3 179 inzerátů222 512 diskuzních příspěvků18 376 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 08.08.2023, 13:13:02 xxx.xxx.147.163
kometa:

Zásilkovna byla zavřená, tak vlastně nevím. Zkusím zase v pondělí.

Tak zásilkovna uzavřená úplně. Dneska mi přišel mail, že budu informována o náhradním místě. Ale to znamená, že uzavřel i můj známý/kamarád svou rybičkovou prodejnu.?

kometa
kometa 08.08.2023, 12:38:18 xxx.xxx.147.163
jara.t:

To terárium bude malé i pro jednoho ještěra! Možná tak pro narozená mláďata. Víte kolika cm dorůstá leguán???

To mě taky napadlo, jenom jsem nechtěla být za "chytrou". Pár leguánů jsem už v životě viděla a do tak malého prostoru bych je určitě necpala.

kometa
kometa 08.08.2023, 12:35:55 xxx.xxx.147.163
Kateřina:

Trochu se stydím ale hárání jsem teď naposled nějak promeškala bylo nějak nevýrazné.

Tak jako tak - moje pravidlo - když mám pochybnosti, veterinář. Radši být za hysterickou paničku, než něco zanedbat.

kometa
kometa 08.08.2023, 12:32:50 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Slepice jsou strašný dravci. Máme v jednom přístěnku vhodné podmínky pro chov molů, tak tam bydlí moli, krom jiného, a když se to otevře, tak člověk musí uhnout, páč u dveří fronta malých velociraptorů, kteří naskáčou dovnitř a chytají pak deset minut hmyz za letu s divokým leskem v oku.

Moje řeč. Já říkám slepicím malý tyranosaurus. Stačí se zahledět do toho jejich žlutého oka…

kometa
kometa 08.08.2023, 12:27:33 xxx.xxx.147.163
biaca:

Ano, ale pochybuji, že tato kočka měla byť jednoho rodiče bengála. Jedná se o obyčejnou evropskou kočku domácí. Za mourka 5 tis. nestydatost.

Viz výše.

Každé zboží má svého kupce. A když na to někdo nalítne… Myslíte, že u psů je to jinak? Ještě na IF bylo hafo příspěvků, kdy zadavatel napsal - koupili jsme zaručeně čistokrevnou čivavu, yorka, NO (doplňte dle libosti) bez PP a nějak se mi to nezdá. Nezdálo oprávněně, ale pozdě bycha honit.

kometa
kometa 08.08.2023, 12:23:43 xxx.xxx.147.163
Magdy:

Zdravím,  bude lepší pro starši kobylku 13 let přirozená inseminace hřebcem nebo umělá spermatem? Mám ji necelý rok, hříbata už v minulosti měla, jakou cestou netuším. Co je jistější?

13 let není žádná stařenka.

Za mě je praktičtější inseminace v kombinaci s repro vetem, který vyšetří a řekne - teď!

Ale máte-li hřebce poblíž, lze i přirozeně. My takhle na kobylách jezdili k hřebci - zkušebnímu. A když to vypadalo, že jo, naložili jsme a jeli za ženichem. Čtyři kobyly, čtyři hříbata. Asi jsme měli i štěstí, no.

kometa
kometa 08.08.2023, 12:19:07 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ahoj, je beceni ovci vic hlasite nes stekani psu? Chci si mensi stadecko poridit na zahradu prilehlou k sousedovic obydli. V minulosti mu vadit stekot dvou psu ale pravda ze ti stekali dost uprostred noci. Ovce v noci nebeci nebo take ? Dekuji, K.P.

Hlasitost přibližně stejná a obtěžující.

Jenom se zeptám - proč si je chcete pořídit? Kolik kusů? A jak velká je ta zahrada?

kometa
kometa 08.08.2023, 12:15:12 xxx.xxx.147.163
Arziska:

Tak tohle už je fakt mazec…😔

Inzerce pes, krytí někdo nabízí 3letého křížence. To mi přijde jako minimálně stejný mazec.

kometa
kometa 08.08.2023, 12:12:43 xxx.xxx.147.163
biaca:

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/172589812/kote-kocky-bengalske.php 

Ještě za 5. tis. - už každý mourek, který má trochu skvrny je považován za bengála. Na kočce jsou jasně vidět Ribs-bars (neboli pruhy). Kolik hlupáků se nachytá?

Minimálně ti, co neumějí česky. Energetická kočka, která sliší na jméno - to mi stačí. A inzerent na rovinu přiznává, že je bez PP.

kometa
kometa 08.08.2023, 12:08:20 xxx.xxx.147.163
Kallisto:

Přesně tak. Náhodně na nějakém sales webu ala bazoš klisna za 6,5 tisíce dolarů. Kvalitní jedinec z chovu bude mnohem výš asi.

S dovozem pěkná raketa.

To je kolik? Cca 143 00? + ta doprava, veterinář, různé další papíry, já nevím. A nakonec zjistím, že se na tom nedá jezdit.

kometa
kometa 08.08.2023, 12:05:03 xxx.xxx.147.163
efe:

Já si hlavně myslím, že přímo peruánský paso tu nepůjde sehnat, tudíž koupě přes oceán. A do toho já bych nikdy nešla - za prvé peníze, za druhé peníze a za třetí bych toho koně ráda viděla (několikrát) na živo, než za něj dám ty peníze…

Přesně tak. Však jsem psala, děti a prázdniny…

Ale třeba na něj za těch pár let našetří.

kometa
kometa 08.08.2023, 10:06:29 xxx.xxx.147.163
JanaJanaJanaJana:

Ještě jsem kdesi kdysi četla, že koně jsou daleko náchylnější k laminitis než běžný kůň….dokáže mi to někdo potvrdit nebo vyvrátit? K tomu by se pak vázal i trochu jiný management než má běžný kůň.

Asi jste chtěla napsat osli.

Co si pamatuji, tak ano, jsou náchylnější, protože pocházejí z podmínek dosti nehostinných. A tudíž si opravdu vystačí s málem a s porostem nevydatným.

Podobně, jako když poníka nebo hucula vypustíte “bez varování” na bohatou jarní pastvu. 

kometa
kometa 08.08.2023, 10:02:36 xxx.xxx.147.163
Koutak:

Zdravím.

Odpovím asi takto:V případě,že by jste nechal udělat rozbor trusu a byla zjištěna trichomoniáza,tak lék na ní se hned dozvíte.V případě,že chcete laicky holuby na trichomoniázu léčit a nevíte zda jí mají,tak je to zvěrstvo páchané na holubech.Omlouvám se,ale veškerá neživotaschopnost současných chovů holubů je důsledek  laického léčení.Na každém setkání holubářů je to jak na sjezdu veterinářů a každý má zaručené léčivo pro holuby.Klasické holubářství pomalu končí a přechází spíše do exotářských chovů.Já doufám,že tohle laické ničení holubů skončí a holub se stane zase holubem,i když v krásné klícce.Mějte to všichni na paměti pro záchranu holubů.Děkuji.Kouťák

To není jenom u holubů. Informací je plný internet a tak se samoléčitelství rozmáhá všude. Vlastně i u lidí. Což je cesta do pekel, protože rezistence.

kometa
kometa 08.08.2023, 10:00:21 xxx.xxx.147.163
HelaS:

Pamatuju jako holka Norberta Záliše, když jezdil v Brně na koni z Veveří přes (dnes)  Moravské náměstí a řadil se do správného pruhu 🙂

Vlastně jsem nepotkala v zákonech nic, co by zakazovalo jezdit na koni po městě. Jen holt to nijak extra zážitek asi není, no, v tom provozu.
My přejížděli běžně třeba přes Velkou Bíteš a tak, a námitky nebyly. Jen jsme se museli chovat fakt jako účastníci silničního provozu, tzn. podstatně líp, než cyklisti, koloběžkáři, stegwaye  a Wolt 😀
Navíc - kdo to dneska ještě umí? Ve vláčku… že poslední zpomaluje provoz a první děkuje za ohleduplnost (a to kdekoli: na cestě, okresce, ve městě…ukazuje bičíkem změnu směru… staví se vedle ostatních projíždějících koní, ukazuje a pak odkluše po přejezdu křižovatky zas do čela vláčku) a podobné věci?
(Ono je toho víc, nač se zapomíná: například že jezdec na koni zdraví první. A neplatí pravidlo “ve městě zdravím, koho znám, na vesnici každého starého a na horách každého” - zde platí “každého”! )

To jsem z města tedy odbočila, ale někdy mě fakt úpadek chování jezdců (asi z neznalosti) zlobí,  protože to dělá špatné jméno všem. A nesbírání bobků taky. Cval či klus kolem kolemjdoucích lidí. Ježdění po osení nebo vzrostlé či deštěm změklé louce. 
Howgh. ;-)

No jo, my jsme z té staré školy.

Při potkání jakýchkoliv lidí jsme vždycky přešli do kroku a pozdravili. Nikdy jsme nejezdili po zasetém poli nebo podmáčené louce. Když už nebylo zbytí, tak pěkně vláček v kroku, abychom zdupali co nejméně.

kometa
kometa 08.08.2023, 09:53:07 xxx.xxx.147.163
Bobca:

je vykastrovaný?...Jestli né,chtělo by to,než vám začne značkovat po bytě-je to strašný smrad😲Mrouská se...Na chalupě měl určitě nějaké podněty…Je v pubertě,tak s tím musíte počítat🐈

V roce a půl už má pubertu dávno za sebou. Spíš zjistil, že venku je to lepší než doma.

kometa
kometa 08.08.2023, 09:51:12 xxx.xxx.147.163
Věžička:

Jaká je nejlepší  vakcinace pro kuřata? Mám nasazeno 17 vajec pod dvěma kvočnama a očekávám líhnutí. Dočetla jsem se jen o Livacox C a T.  Očkovací látka se dává buď do vody nebo na potravu. Jakou máte zkušenost? C nebo T? Jak pohlídat, aby si všechna kuřata vakcínu vzala? Děkuji za rady

V malochovu netřeba vakcinovat. Důležitá je zoohygiena.

kometa
kometa 08.08.2023, 09:49:23 xxx.xxx.147.163
assil:

Tak když jsou lidi pryč, tak je snad fuk jeslti ten pes je na zahradě nebo v domě?

Vždyť zadavatelka nepíše nic o tom, že ten pes by byl odstrčený na zahradě.

Jenom prostě mám dojem, že chtějí rodinného psa a to zrovna labrador není až tak vhodná volba. To už je lepší zlaťák.

Myslím, že i ten zlaťák potřebuje výchovu a zaměstnání.