Anonymní:Jsme ČR
Vlasta a Anonymní má stejnou IP? Ale to se vlastně už stalo spoustě z nás.
Anonymní:Jsme ČR
Vlasta a Anonymní má stejnou IP? Ale to se vlastně už stalo spoustě z nás.
Anonymní:Neeee už jsem zase tady Raduš,neztratila jsem se🙂Jen vždycky večer odpadnu jak mrtvolka🙂
Včera po práci v tom hicu jsem musela s mamkou na nákupy..a opět to byly nervy a ostuda😄Opravdu jí neprospívá být v důchodu..potřebovala by vyrazit mezi lidi😕Celou dobu mi hustila do hlavy,co viděla ve zprávách a co četla v novinách..v krámě pak vybírala balení vod a protože se jí prý zdali zakalené,tak tam shodila půlku palety tím,že vyhrabala nějakou zespodu..já tam na ní už křičela,že je jak praštěná,že je to prosté voda jako voda a že na nás všichni koukají..samozřejmě ty prodavači naštvaní to tam museli celý přeskládávat🙄Pak u salámů si tam vybírala takovou dobu,prodavačka z ní hotová,protože žádný kousek se jí nelíbil a furt chtěla jiný a jiný…pak to samé u pečiva,tři hodiny přebírání..a když takhle začala prebírat i tuňáky v plechovce,protože se jí zdáli ošuntělí ty obaly,tak jsem pustila ten vozík a šla se uklidnit ven na záchody…nebo bych jí musela říct něco,co by slyšet od své dvery nechtěla😄a jak jsem pak prostě měla na ní nervy,protože v autě mi začala nadávat,že na ní nemám vůbec čas,že jsem furt v práci,tak jsem jela po městě 80 km a bez pasu..a samozřejmě mě chytli policajti🙄Naštěstí jsem teda holka šikovná a ukecala jsem to,ale musela jsem vystoupit z auta a mámu tam zabouchnout,protkmože situaci moc nepřidávala a ješté jim říkala,že jezdím bez pasu furt😠jsem myslela,že jí zastřelím😀Ale dobrý,zvládla jsem to bez pokuty i bodů…
No a dneska to šílený vedro?To se nedalo nic dělat..dopoledne jsem byla u zvířátek a teda zpocená jsem byla až na prdeli..co zpocená,byla jsem úplně promáčená🙂Doma jsem se jen najedla a jela s kamarádem k vodě..ukázal mi krásne místo kousek ode mě,kde bydlím..vůbec jsem o tom nevěděla..je to zatopená pískovna..moc hezké místo..tak tam vezmu přístí týden ségry…
Co jste v tom vedru dnes dělali vy?
Ráno a dopoledne u koní - nejdřív vyvenčit starou kobylu kamarádky, pak jsem sesbírala jedno kolečko koblížků z výběhu a odpadla jsem. Důkazem je, že jsem hlad dostala až po dvou hodinách!🙂
Fikovnice:Hmm, Kometo, já ten grif na tablety kočkám nikdy neměla vypilovaný…
To milionkrát raději budu píchat injekce všemi možnými způsoby, ale tablety nee. Nicméně, kdyby bylo nezbytně potřeba, tak se člověk taky zacvičí. Ale nerada bych…😟
Teď přemýšlím, když pojedeme přes celé město a Fido má tu silnou kinetózu, zda mu píchat před jízdou Cerenii, která, tuším, štípe…🤔
No a já spíš zvládnu tabletu než injekci. Myslím technicky. Protože injekce se kocourovi líbí ještě míň. A aplikovat ji správně nespolupracujícímu, zmítajícímu se a prchajícímu zvířeti prostě nelze.
Bodlinka:já si myslím, že to prostředí není stejné. morče nebo králík bývají v ohrádce na krátce posekaném trávníku
klíšťata rády trávu delší.
Tak nějak jsem to myslela. Že se klíšťata drží v té “divoké” trávě a na tu se králíci nebo morčata nepouštějí. Vystihla jste to lépe.
Anonymní:Chtěla bych se dozvědět se něco nového o chovu papoušků Alexandra malého, kterého jsem si zakoupila asi před 2 měsíci v akvaristice - teraristice v Praze. Papouška jsme si doma velice oblíbili, i když je ještě stále trochu plachý, doufám, že ho dokážeme ochočit a případně naučit mluvit. Ale o tom jsem nechtěla psát. Chtěla jsem Vás spíše požádat o radu. V obchodě, kde jsem papouška koupila, mi řekli, že není starší než 6 měsíců, ale přitom má vybarvený krk. Ve všech možných příručkách pro chovatele se uvádí, že krk se samečkům vybarví až ve dvou letech. Prodavač mě však ujišťoval, že papoušek je velice mladý. Samozřejmě papouška vrátit nechci, ale zajímalo by mě, jestli prodavač je povinnen při prodeji papouška vydat doklad o tom, že je papoušek z České rep. a jeho stáří.
To je zajímavá otázka.
Nicméně za mě - já bych žádné zvíře u akvaristiky - teraristiky, ani Zverimexu ani Zoohitu… nekoupila. Přesněji řečeno, nakupuji jenom rybičky a to ještě v obchodě, který provozuje můj kamarád.
Protože jinak je to pro mě stejné, jako podpořit množírnu psů. A jestli jste koupili papouška bez kroužku…
Kilian:..zeptám se asi úplně blbě, ale nedá mi to,jak je možné, že klíště nikdy nechytlo jak morče, tak kralik, i když se pohybovali v prostředí, kde ho pes nebo kočka chytli běžně..
To není blbě, ale zajímavě.
Můj soukromý názor - morčata nebo králíci, když už jsou venku, tak v ohrádkách nebo klecích. A tam to rychle spasou a zdupají ještě dřív, než se klíště “rozkouká”. + morče mi připadá, že má srst pro klíště takovou neprůchodnou.
Ale třeba jsem vedle.
Fikovnice:Tak to je mazec!
Nejsem Vlasta, na nikoho jsem neútočila…přesto beru svá slova, že se mi to nezdá, zpět.
Viz výše. Přečtěte si předchozí příspěvky impact a moje. S vámi to nesouvisí.
Fikovnice:Já mám pocit, že Vlasta je on. Někdo takový, matně si vybavuji, byl na IF.
A nezlobte se (nebo se zlobte 🙂), ale toto už je urážka Komety.
Foto vložené v této diskuzi ukazuje, že jste se mýlil(a), stejně jako já. Vy jste ale napadl(a) i celkem nehezky Kometu.
Pamatujete si vlastu dobře ještě z IF. Nemá cenu se jím zabývat. Jenom provokuje a uráží. A na mě má obzvlášť spadeno. Ale na otázku (kdysi dřív), jestli jsem ho učila, když tak dobře zná mé pedagogické (ne)kvality a profesní(ne)odbornost, neodpověděl.
petr:Oceloty mají rodinném zooparku selmykockykotata.cz ale jestli je i odchovávají nevím.
No, po skoro šesti letech asi vyřešeno.
Kallisto:Kydání s koněm v boxe bych jako problém neviděla. Pokud je kůň nový je třeba nějakou dobu v boxe než jde do výběhu s koňmi, dá se. Případně ve dnech, kdy lije jako z konve a koně ven třeba nejdou.
Jak dlouho ji máte? Nepřeučíte všechno najednou. Taky je důležité vědět, jestli nemá žádnou zkušenost, nebo už nějakou špatnou a z toho vycházet. Samozřejmě že nejlepší je, aby vám s ní pomohl někdo zkušený. Zkuste někoho s pozitivkou.
Btw jablečný džus mi nefungoval na nic. Koním většinou víc vadí ta stříkačka v hubě, než ten obsah. Ten mimo jiné nechutná asi nikomu, musí se koni přizvednout hlava a nechat ho to spolknout. Nekrmit, nebo vám tu odčervovací pastu vyplive s tím žrádlem.
Ne, není problém kydání boxu, ve kterém je kůň. Ale nevidím důvod, proč by se měl při tom šklebit.
A jsem zvyklá, že koně chodí ven, i když leje jak z konve. Aspoň na pár hodin.
Sarah01:Vlasta se měl omluvit, ne vy přece.
V klidu! Já impact pochopila.
Přečtěte si to ještě jednou, jaká je pointa.
Anonymní:Dobrý den, Vím, že je to poněkud hloupá otázka, ale z nejistoty se radši ptám, odkud berete seno, pokud si nemůžete sami vypěstovat? Já jsem dlouho dávala velké peníze za dovážené seno a slámu, ale připadá mi, že 600 Kč za seno za měsíc je hodně..... Napadlo mě ale, že bych mohla poprosit zdejší zemědělce, kteří chovají krávy o seno a slámu, je však toto seno vhodné i pro králíky? je to jedno a to samé? Děkuji. Hezký zbytek dne
Kamarádka kupuje seno od zemědělců pro koně. A pro holky má i 2 zakrslé králíky. Všichni žerou totéž.
impact:Pak doufám, že má dostatek charakteru na to, aby se omluvila.
Omlouvám se, že jsem napsala, že vlasta ví všechno nejlíp. Není to pravda.
Takhle to stačí?
Barča:dobrý den, začínám s chovem slepiček. Snažila jsem se zorientovat v plemenech a hybridech. Nechápu jednu věc. Spousta lidí by chtěla chovat čistokrevná plemena, ale dostat se k nim je malý zázrak. Pokud nemáte líheň nebo nechcete malá kuřátka, tak jste téměř bez šance. A pak si raději koupíte hybrid... Proč chovatelé neprodávají kuřice? Četla jsem hodně článku, kde si v podstatě chovatelé stěžují, že to či ono plemeno se nechová, že jich je v Čechách málo atd.... nemohu si za to chovatelé tak trochu samy? Mě se líbí česká kropenka, ráda bych je měla, ale kvůli 6 slepičkám si nebudu pořizovat líheň a malé kuřátka nemám kam dát.... tak co mi zbývá? Hybrid????
Sami.
Viz bodlinka. Je to otázka peněz. Které by tomu chovateli nikdo nedal.
Xerxova:a teď ty psí z horkého týdne - ale často chodíme brzičko, takže se psisko vyřádí za chládku
Já teda nevím, jestli by vás Yoda neměl za takové fotky žalovat.🙂
impact:Ty jo. To já když je nejhůř, tak kuličky do tlamky a povinně polykat. To funguje, i když je nasraná. Ale s nasraným kočičákem bych si to neuměla představit. 😂
On není nasra…, on prostě nežere, protože je mu blbě. A i kdybych to do něj nacpala, tak to vyblinká.
To je spíš nasířený, když do něj šťouchám protiblinkací tabletu. To protestuje, ale nakonec polkne. Jednorázovou epizodu neřeším, ale když vyhodí snídani i oběd, tak mu ji dám. A pak je zase na pár týdnů klid.
Arbora:Nerozumiem tejto polemike “starých dobrých českých koní”, Furioso prišiel z Maďarska, Przedswit z Poľska, Quoniam opäť Nemecko. Furioso ako plemeno funguje ďalej, v ČR pod PK moravský teplokrvník, u nás a v HUN ako furioso.
Já nepolemizuji. I dětem říkám, že něco jako ČT vlastně neexistuje. Protože je to namíchaná krev z půlky Evropy.
Tak jako těžko o sobě může někdo říct, že je čistokrevný Čech nebo Slovák. Stačí se podívat pár set let zpátky, které všemožné národy přes naše území táhly. A všechny tu nechaly genetickou stopu.
impact:Víte, jak to říkal Bolek? Tak tady to docela sedí. Já viděla klíště na dásni. Jazyk už je kousek.
Vlasta ví přece všechno nejlíp.😉
biaca:Podle mého je podvod i toto - nemůže stát 15. tis. - buď tam inzerentovi chybí nula, nebo je to podvod.
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/182783-caracal-cat-for-sale/kocky/
Možná tam mají být dolary. To by mi přišlo odpovídající. Za 15 000 Kč nekoupím ani “značkovou” kočku. Můžete jim zkusit napsat, jako zájemce.
Arbora:U niektorých línií to napríklad vôbec nie je na škodu. Zrovna trebárs tí servátori. Chovatelia chovajú to, čo sa predáva a po čom je dopyt. Tak funguje trh. 🤷🏼♀️
Souhlas. Zrovna ti Servátoři na tom s jezditelností nebyli moc dobře. Na škole k nám propadl kamarád, protože se s ním jedna kobyla po S… převrátila. Půl roku měl sádrový korzet.
Ale na druhou stranu - kam zmizeli Furiosové, Przedswitové, Qoniamové…? Nebo jsou? Já se v chovu moc neorientuji.