Buggyra:Hádám, to byla odpověď spíš na celou tu větu, jakože “Když člověk nad tímto dotazem zapřemýšlí a použije šedou kůru mozkovou, musí dojít k odpovědi,..”
Přičemž zvědavec dle mého chtěla říci, že ne, nemusí dojít k odpovědi. Někteří prostě nejsou schopni takto uvažovat, ba bych řekla, že některé tahle souvislost vůbec nenapadne, normální lidi nad takovými věcmi nepřemýšlejí, a vlastně ani nevědí, že v drůbežárnách nemají kohouty.
Jsem to nedávno probírala s kamarádkou koňařkou, která má teda koně a kočky, o zvířatech a reprodukci tedy cosi tuší, a říkala přesně, že nad tím nikdy takhle nepřemýšlela, ale že vlastně jak to je, a když jsem jí řekla, že slepice za celý život kohouta vidět nemusí, byla fakt překvapená, prostě to do té doby neřešila, až když jsme na téma drůbeže zabrousily v hovoru.
No, ale ty kobyly taky ovulují i bez samce, ne? Stejně jako ženy. U koček je to trochu jinak, pravda.
Akorát slepičí vejce je holt větší než savčí vajíčko. Nicméně princip je stejný. Samec u většiny zvířat netřeba. Teda jo, aby došlo k oplození. Ale vajíčko/vejce samice zvládnou bez něj (kromě koček a fretek a možná ještě některých - mám pocit, že někdo psal na papoušcích).