lesnizinka: Ježíš Reni, holky, v tom vedru? To by snad ani ty koně neměli být venku, leda ve vodě. Ráno byl koník, co kolem něho chodím už druhý den schovaný v takovém seníku, kde mívá rozdělaný balík sena. Je to i částečně pod stromy, tak tam má trochu chládek. Ráno jsem mluvila s jedněma sousedama vedle psí kamarádky Dášenky cikánovic. No neušla jsem 20m a Dáša mě s funěním a pištěním doběhnula. Dáše je cca 15, běhá ještě jak čamrda, i když je šedivá jak bába. Chytrá je jak rádio😛 Pořád běhala ode mě kousek a hned zase zpátky, jsem jí nadávala, ať pořád v tom hicu neběhá, i když to už jsme šli kolem potoka pod stromy, v chládku(relativním, když bylo 27 ve stínu) Po 200m vběhla do potoka, tam kde je vymletá hloubka, sedla si tam, dala si dvě tempa, koukla na mě,,plav, já počkám, až se zchladíš!" pak vyběhnula a pokračovaly jsme k nám. Doma jsem zjistila, že je pěkně hladová, asi jejich nejsou doma. Jinak určo hlady netrpí, není nijak vychrtlá. Tak kromě toho, že vylízala misky po kočkách, dostala svoji kapsičku, pak jsem jí nasypala granule: Dášečko, to stejně nebudeš…jo vymetla jednu misku, tak jsem jí sypla ještě jednou…snědla všechno nevím, odkdy teda nejedla. Pak jsem jí otevřela bránu, ona obejde zahradu a odejde si zase domů, má to cca 400m, když přeběhne přes potok. Jen odešla Dáša, už se šoural po cestičce k baráku Macek. Ten má kapsičky u domku, tady jsem mu hodila do misky starou šunku, zbytek. Tom hlásil, že večer byl před obývákem černý kocour s bílýma tlapkama…toho znám, to je od sousedky, co jezdí na trávu pro koně. Jen jsem nevěděla, že chodí až k nám, taky to má cca 300m. Viktorek ležel před oknem a jen prý na něho koukal. A teďka je zalezlý v bazénové místnosti, protože ta je z poloviny na sver a je momentálně nejchadnější z baráku😜 Gučajz byla pak celý večer doma, ale na noc se zdejchnula a zatím není. Viktor taky domů nešel, prý musí hlídat toho černého kocoura.
Poučení pro tebe Bobi…nejnormálnější tam bude ten pes😛😉
Koňové mají stín pod stromy, taky tam tráví přes den spoustu času. Pasou se hlavně v noci. A já se kobylou courala půl na půl. A v deset jsme už byli zpátky. Nejsem žádný horkomil.