Aktuálně: 3 739 inzerátů211 108 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 18.07.2023, 15:22:10 xxx.xxx.147.163
Pandinus:

Přesně tak - jiné podmínky, jiné rozměry, jiný přístup. 

I Pandinus je tady! Skvěle!

kometa
kometa 18.07.2023, 15:20:23 xxx.xxx.147.163
Rezzzy:

Možná to není tak časté, ale je. Teď nechaly 2 chovatelky nezávisle na sobě kastrovat kočky, pyometra (snad to píšu dobře), jedna byla 4 léta, uz koťata měla, druhá 1,5 koťata ještě neměla, zabřezla, ale končilo to potratem a raději rovnou kastrací. Tak jsem myslela, že je to celkem běžné. 

Nic není nemožné - viz vedlejší vlákno. Ale kočka bez spáření neovuluje a tak se nemůže vytvořit žluté tělísko. A to produkuje progesteron a ten zase může za falešnou březost.

Takže ne, není to běžné.

Upřímně a bez urážky - dva příklady bez lékařské zprávy mi nestačí.

kometa
kometa 18.07.2023, 13:44:55 xxx.xxx.147.163
kocoura219:

To ano, ale asi by pak nepřipadalo v úvahu to syrové maso či polívky 🙂 Nevím, jak moc je obvyklé, že je ta urinal dieta už navždy nebo zda je častější, že ji má zvíře jen dočasně…. 

Asi takhle. Starší kocour je na renal dietě (kapsičky i granule), ale dostává i trochu masa a konzervy. Protože na samotné dietě by nejspíš umřel hlady. Má dny, kdy ji prostě odmítá. A já na to nemám nervy, protože pro mě je klíčové, aby něco sežral.

S urinal dietou bych to dělala podobně. 

kometa
kometa 18.07.2023, 13:33:06 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ahoj, už delší dobu sháním krytí pro fenu NO bez pp a nikdo se mi neozývá na inzeráty všude možně. To se všichni stydí za bezpapíráky nebo je snad nikdo nemá?

Ne, za bezpapíráky se nikdo nestydí. Někteří tady je i mají. Z útulku. Ale nemnoží je.

Za mě je dobře, že se vám nikdo neozval.

kometa
kometa 18.07.2023, 11:56:13 xxx.xxx.147.163
Kilian:

..přímo Vlkov nad Lužnicí….

Našla jsem si ho. Ale přes ten ke koním nejezdím. I když daleko to není.

kometa
kometa 18.07.2023, 11:54:56 xxx.xxx.147.163
Cvrk:

Dík. Zatím tu moc není na co reagovat. Třeba se to ještě rozhýbe. 

Určitě. Zatím tu běží hlavně psi, kočky a koně. Neztraťte se nám, až se objeví i “broučci a housenky”.🌼

kometa
kometa 18.07.2023, 11:49:28 xxx.xxx.147.163
kocoura219:

No myslela jsem to spíš tak, že bych upřednostnila krmení mokrou stravou. Já třeba ještě do konzerv/kapsiček přidávám vodu. Možnost jsou taky různé polívky pro kočky nebo vývar z masa/kostí. Syrové maso taky obsahuje dost vody. Určitě zkusit tu fontánu, případně zkusit kočce pustit vodu z vodovodu. Měla jsem se vyjádřit přesněji. Tohle jsou moje tipy na pitný režim koček 🙂 Záleží taky na tom, zda vet doporučí tu urinal dietu, ale stejně bych se na tu vodu/mokrou stravu hodně zaměřovala. Krmit jen granulemi, ač urinal, mi v tomto případě nepřipadá moc logické. Můj názor. 

To mi nedošlo. Já taky dávám přednost mokrému krmení - maso, kapsičky, konzervy. Granule jako doplněk. 

Urinal dieta je právě i ve formě kapsiček.

kometa
kometa 18.07.2023, 11:46:12 xxx.xxx.147.163
Mertens:

Jako takhle - je kastrovaný..Další věc je, že nesnáší jízdu autem, vždycky hrozně naříká. Jediné jeho cesty autem jsou když ho dáme jednou max 2x za rok ke tchánovi když jedeme na dovolenou. Tam je většinou týden a tak nějak se s tím docela v pohodě sžije, leží u něj na terase v prvním patře a nevypadá ve stresu, i když chování jako doma uplně nemá 🙂 takže je to pro mě zase takový mrtvý bod 😀 

A tak jestli zvládá pobyt u tchána bez výrazného stresu (jako, že nemočí, kde nemá), tak by to mohlo klapnout. Jestli přijdete do nového hotového a nebudete kolem stěhovat a malovat a… Jestli mi rozumíte.

Nechte ho v klidu rozkoukat. A taky bych doporučila ten Felliway nebo kozlík.

kometa
kometa 18.07.2023, 11:40:41 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:

taková Eulálie Čubíková

😂 Hííííl mir, híílf mííír. Jste mě rozštípala na třísky 😂 . To neznám tohle označení 😂

Jste nečetla Zvonokosy?

kometa
kometa 18.07.2023, 11:37:16 xxx.xxx.147.163
keriton:

Taky považuju za užitečný, když pes rozumí zákazovýmu povelu. Náš pes zná obecně “ne”. A jelikož je to bufeťák, neobešla bych se bez dobře naučenýho “fuj”, ale to už vlastně není vyloženě zákaz, to je “zvedni čumák od země a pokračuj v chůzi”. 

Ale rozhodně to nefunguje tak, že by díky těmto dovednostem doma něco nezničil, jakože ví, že nesmí. Nebo že by se před ním nemusel schovávat odpakdkový koš, když odcházíme 🙂 

Funguje i u kocourů - “na to zapomeň!”, když chtějí udělat něco, co si nepřeji (třeba vyskočit na linku s MÝM jídlem). Ale jenom v mé přítomnosti.

kometa
kometa 18.07.2023, 11:33:16 xxx.xxx.147.163
Rezzzy:

Ona je chovná že chcete koťata? Jestli ano, existují melatoninove čipy, ale ani to není zárukou, že nebude mrouskat. Pokud už takto mladá mrouskat takto hodně, může to brzy zkončit zánětem dělohy. Pokud je obyčejná kočka, nevím, na co chcete dále množit, útulky, deposita, dočasky praskají ve švech, co se koťat týče. Je jich všude mraky, právě od lidí, co nejčastěji. Věřím, že o koťata by bylo postaráno, ale myslete na ta koťata, co už jsou a díky vám nenajdou třeba místo. Ono mít koťata není vždy úplně sranda, může být spousty komplikací, které končí na veretine za nemalý peníz. 

Pokud chcete koťata, můžete si vzít již březí kočku do dočasky a užijete si to.

U koček nehrozí až tak zánět dělohy, jako spíš hyperestrogenizace se všemi důsledky. Není to jako u fen.

kometa
kometa 18.07.2023, 11:31:55 xxx.xxx.147.163
Sára:

Dobrý den, mám 9 měsíců starou kočičku, po prvé se začala mrouskat v 6-ti měsících, po druhé přesně za měsíc a od té doby se mrouská po 14ti dnech. Je to normální ??? Chceme jí nechat koťata, tak kastrace nepřipadá v úvahu, ale na koťata je ještě moc mladá. Kdy je vlastně nejlepší čas na zabřeznutí ? Nemohl by mi někdo poradit co se dá dělat? Ona se chudák trápí a já taky, protože naříká velmi hlasitě a téměř neustále. Děkuji za odpověď Sára

Viz výše.

Proč chcete koťata? V útulcích a vyhozených na ulicích je jich málo?

To, co popisujete, vypadá na vaječníkové cysty. A ty bez veterináře nevyřešíte. Jo, a mohou kočku výrazně ohrozit na zdraví, případně i na životě.

Chovatelská dospělost u koček je v roce a půl. Jestli hodláte do té doby vydržet… Jenže jestli má cysty, tak vám stejně nezabřezne. A jsme zase na začátku.

kometa
kometa 18.07.2023, 11:25:02 xxx.xxx.147.163
Kilian:

…..z Veselí směrem na Třeboň…piskovny…

To není ten “můj”. O tomhle jsem ani nevěděla. Ale Vlkovů a Vlkovic je po naší zemičce víc, tak není divu.

kometa
kometa 18.07.2023, 11:16:54 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:

kometa+hmn

je to věda s těma mňoukavcema. dík.

Věda je to s každým zvířectvem…😉

kometa
kometa 18.07.2023, 11:13:51 xxx.xxx.147.163
Kilian:

….ano ve Vlkově, ale jsem na dovolené až v srpnu….

Vlkov… To je mezi Ševětínem a Drahotěšicemi.? 

kometa
kometa 18.07.2023, 11:11:00 xxx.xxx.147.163
kocoura219:

Určitě jiný vet a zaměřit se na kocourův pitný režim, je důležité, aby se močové cesty proplachovaly. 

Jak chcete přesvědčit kočku, aby více pila? Viz výše. Někdy pomůžou fontánky, ale…

kometa
kometa 18.07.2023, 11:10:01 xxx.xxx.147.163
lesnizinka:

Krom toho bych změnila vodu, jídlo. Nemáte možnost někde na pití brát dešťovku? Všichni naši psi k pití vyhledávali dešťovou, nebo minimálně odstátou vodu. Tady se pořád u zvířat řeší ,,čerstvá vodička", ale to není to, co rádi pijí a čemu dávají přednost. A myslím, že to i má nějaký důvod. 

Kameny nejsou z pití kohoutkové vody. Kočky na to prostě trpí, protože jsou evolučně zvyklé vodou šetřit a mají velmi koncentrovanou moč (proto taky tak smrdí). A adeptem na tyhle potíže jsou kastrovaní kocouři krmení granulemi.

kometa
kometa 18.07.2023, 11:02:28 xxx.xxx.147.163
Kilian:

…..vím, že docela úspěšně kousek od naší chalupy pěstoval nebo pěstuje Kouťák….já si tedy některá zvlásť hezká nebo zajímavá  pamatuji dodnes a občas zavzpomínám….

Vy máte chalupu kousek od kouťáka? Zrovna na zítra jsme domluveni, že ho konečně navštívím. Když ho mám skoro za rohem.